Mit csinálnátok a helyemben? Minden altatás maga a pokol
21 hónapos kisfiam velünk alszik 3 hónapos korától. Ő követelte ki, számtalanszor próbáltuk visszatenni az ágyába.
Imád velünk aludni, éjjel, amikor alszik, hol hozzám, hol apához kucorodik. DE!!!!
Minden altatás egy borzalom.
Este 21,30-22 óra előtt képtelenség ágyba parancsolni. Mindent elkövet, hogy játszhasson még.
Igen ám, de 21,30kor, amikor már könyörgőre fogom, hogy alvás (nagyágyunkban középen), akkor is közel egy órás visításba kezd, hogy nem akar aludni, amikor nem visít, egy órán át forgolódik, pakolja a kutyusait.
Mit csináljak? Ilyenkor mi a helyzet?
Se szép szó, se mese, semmi nem érdekli, csak vísit, hogy nem akar aludni vagy csendben nem alszik.
23 órakor szenderedik álomba
Mi a véleményetek?
El fogom vinni a dokinőhöz, mert szerintem ez nagyon gáz.
Igazából nem az együttalvás a gondom, hanem az altatása.
Most még szeretünk vele aludni, csakhát jó lenne, ha zökkenőmentesebb lenne.
Ha úgy teszünk, mintha aludnánk, akkor sem alszik.
Még az vált be, hogy laptopozom, hátat fordítok neki és nem veszek tudomást az üvöltéséről. Ekkor is rám, az oldalamra fekszik, szenved, mert nem akar aludni, de talán még így alszik el a leghamarabb.
Napi 4-5!!!! órát vagyunk vele kint.
Édességet nem kap, üdítőt sem.
Túlpörögve sincs, hiszen egész nap sajtkukac, rohan mindíg, ő mindíg ilyen.
Nem erre mondják, hogy hiperaktív????
22:04 vagyok.
Figyelj,ha akarod ,hogy te legyél a főnök,akkor próbáld ki amit írtam, máskülönben nem fog rendesen aludni,mert tudja,hogy ő a főnök,ti meg a rabszolgái.
Nem ez nem hiperaktivitás, hiszen annak sok más létható és felismerhető "tulajdonsága " van. A te fiad szimplán csak elkényeztetett.És azt te is beismerted,hogy mindig az van amit ő akar és csak akkor lesz bűbájos kisfiú, ez épp azért van mert nincs felette hatalmatok, nincs aki irányítsa őt. És ti vagytok érte felelősek, nektek kell őt nevelnetek.Ha így marad, nem tudom milyen ember lesz belőle.
Nem tudom,hogy ki írta,hogy majd az óvónők megnevelik az oviban.Nem az ő feladatuk megtanítani egy gyereket egyedül,társaságban aludni,maximum segíteni,hogy megszokja a helyzetet...hiszen nekik ott van még 20 másik kisgyerek, ha az az egy elveszi az összes idejüket,akkor a többi gyermek szenvedi meg azt.Ők fejlesztik az értelmi képességeiket, játszanak velük,előkészítik őket az iskolához.De a szülő dolga a gyermekét megfelelően nevelni, kialakítani benne egy normális képet,amiben ő nem áll a felnőtt felett.
Édesanyám óvónő, tudom miről beszélek, láttam már sok mindent nála a csoportban, köztük olyan hisztis és akaratos gyereket mint a tiéd.
A fiadnak nem a jelleme rossz,ahenm a nevelése, ez van...
próbáltad már korábban letenni aludni? ha ilyen sokat vagytok lent, akkor megpróbálhatnád úgy, hogy mikor feljöttök pl. este 7-kor, megvacsiztatod, gyors fürdés és rögtön mentek az ágyba
délután is jó lenne pihenni vele - meg kéne neki mondani (és így is viselkedni), hogy nem kell délután aludni, de pihenni kell. feküdj te is mellé és maradjatok az ágyban legalább egy órát. ,mesével, játékkal, mindegy mivel, de ne lehessen máshol lenni
Mindent kipróbáltunk már. A csendben alvás tetettést, a néma csendet, mindent. A laptop nem érdekli, simán harcol az alvás ellen. Még ez vált be a legjobban.
De miért van elkényeztetve?
Mindig beszélek hozzá, mondom,hogy mit miért nem szabad, most ezért vagy azért csináljuk azt.
Számtalanszor hagyom hisztizni, ott is hagyom a földön napközben, nem veszem fel. Mégis mindig eljátsza a hisztijét ugyanazokért a dolgokért. Pedig nem engedek belőle.
Néha már megemelem a hangomat.
Altatásnál is a végén már mondom,hogy fejezze be és hogy nagyon csúnya ez a viselkedés.
Ja, mégegy:
ha kimerészkedek mellőle a másik szobába apával lenni egy kicsit, akkor max. fél óra múlva felsír, vissza kell feküdnöm mellé és átölelni. Azonnal elhallgat, visszaalszik.
23-tól 8,30-9-ig alszik.
14-tól 2-3 órát délután.
20kor fürdés, tejivás az ágyban, dehát utána leszáll az ágyról játszik, megy minden felé.
21,30kor megpróbálom altatni és a többit már írtam.
HOgy miért van elkényeztetve?
Ezt írtad:
"Egyébként nagyon okos, talpraesett, jópofa kisfiú addig, amíg az van, amit ő akar.
Nem lehet etetni, nem eszik, ha etetni akarom.
Új cipőt kapott, egész nap a lakásban felvette, nem lehetett levenni róla.
Nem mindegy, hogy melyik sapkát,kabátot,.... adom rá, kicsapja a hisztit,ha nem tetszik neki. "
Ha egy gyerek nincs elkényeztetve, akkor nem csak olyankor viselkedik normálisan, ha az van amit ő akar. Ha nincs elkényeztetve, akkor tudja, kinek hol a helye, és nem úgy kezel benneteket sem, mint a szolgáit, akiknek elég hisztizni, és akkor azt csinálják, amit akarok.
Figyelj, nem bántásból írja senki, amit ír, csak segíteni szeretnénk. Teljesen egyértelmű, hogy mindent alárendeltek a fiad akaratának, hiába írod, hogy hagyod hisztizni, annyira nem hagyhatod, ha még mindig eléri vele, amit akar.
Neked kell eldöntened, hogy mit teszel, mert tényleg a kicsinek ártasz hosszútávon.
Nem kell védekezned, hogy te mindent jól csinálsz, tényleg szeretettel neveled, csak túl engedékeny vagy.
Állj a sarkadra, mutasd meg, hogy te vagy a főnök, meglátod elmúlnak a problémák. Csak ez sok idő, és türelem.
Szia! Nagyon drukkolok, hogy mielőbb sikerüljön stratégiát váltani, és alvásra bírni. :)
Én is hasonló cipőben járok, csak ő még 1 éves, és a szopi közben elalvással van a gond. Ő eddig csak így tudott elaludni, most meg harcol ellenem, hogy nem akar szopizni, máshogy viszont nem tud elaludni, ő meg ezért menekül játékba. Húzza az időt.
A kisfiad is húzza az időt, nem? Pedig biztosan álmos ő is. Ti is egy szobában vagytok, hisz veletek alszik, nem éri túl sok inger a szobátokban? Neki van külön szobája kisággyal? Nálunk nincs külön gyerekszoba, mert még a szüleimnél lakunk, tavasszal megyünk albiba, vagy bárhova, csak mehessünk már. Nálunk az a baj, hogy altatásnál is látja a játékokat, nincs helyem, hogy mindent eldugjak a szeme elől, rengeteg kacatja gyűlt össze, ma átrendezzük a szobát, és felvisszük a padlásra ami nem kell, mert szörnyű, hogy nem tud elaludni. Ő is 11 körül alszik el lassan 2 hete. :(
Remélem mielőbb sikerül megoldani nálatok az altatást, s egyúttal magunknak is drukkolok. :)
Elhiszem, hogy vannak főnök típusú gyerekek, ez nem csak elkényeztetés, egyszerűen alkati dolog is lehet. A szülő meg behódol, mert nyugalmat szeretne. Ha az engedékenységgel meg lehet úszni a hisztit, inkább enged. Ez már a belefáradtság jele, nem? Én is túl sokat engedek meg a lányomnak, azt hiszem, bár ő nem kisfőnök. Napközben amúgy semmi gond vele, egyszer alszik napközben, akkor semmi gond az altatással, estére viszont mindenki itthon van, és nem tud lenyugodni. Hiába a régi jól bevált rituálé, kinőtte...
Lehet, hogy igazatok van, de mentségemre szolgáljon, hogy ő beteg.
Ma beszéltem megint az endokrinológiával, megint nem lettek jók az eredményei.
És volt egy komoly koponyaműtétje.
Köszi a válaszokat
Én csak abban reménykedem, hogy egészséges felnőtt lesz belőle.
Szia!
Kicsit próbáld a napirendjét átrendezni, a délutáni alvást szerintem hozd korábbra, ha 12-12.30 körül elalszik, akkor korábban fog ébredni is, és este is hamarabb álmosodik. Reggel is max. 7.00-7.30-ig aludjon. Nálunk is hasonló volt a helyzet, de lassacskán "átállítottam", és sokkal jobb így. Most szokjuk a bölcsit, és ott is hasonló a napirend. Persze a délelőtti és délutáni "levegős játszadozás" az mindenképpen szükséges. Ha kimarad valamiért, már nehezebben alszik el a fiam. Esetleg találj ki valamilyen szertartást a lefekvéshez (kedvenc plüss állatka lefektetése, betakarása, mesélés, éneklés, stb.) , ami után csak csend és nyugalom van, hátha bejön. Sok sikert és kitartást!
Kedves Utolsó válaszoló!
Tudom, hogy főképp a késői kelés, késői délutáni alvás miatt nem fárad ki. Próbáltam már felkelteni 7-kor, de akkor az egész nap egy pokol volt.
Azaz, ha valami felkelti álmából, akkor nagyon nyűgös lesz utána egész nap.
Valahogy pedig azt kellene elérni, hogy korábban keljen.
Ma 9,30kor kelt.
Ilyen esős időben pedig tényleg mégnehezebb.
Már takarítottunk, ágyaztunk, játszunk folyamatosan, szerencsére elvan fél órát egyedül is, de aztán jön hozzám.
A mérhetetlen akaratossága aggaszt főként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!