Főállású anyukák - milyen okból maradtatok otthon? Hogy álltok anyagilag, így hogy csak a férjetek/párotok dolgozik?
Tudom, ez indiszkrét kérdés, és nem illik "mások zsebében kotorászni"... Így névtelenül talán elnézitek nekem. Mennyit keres a férjetek/párotok, hogy otthon tudtok maradni?
Azért kérdezem, mert fontolgatom, hogy felmondok. 3 kicsi gyermekünk van (mind 10 év alatti), részmunkaidőben dolgozom, férjem 3 műszakban. Viszont, a munkám elég stresszes, és sokszor azt se tudom, merre van az előre. Szellemileg, lelkileg nagyon megterhelő a gyerekek mellett (ez) a 6 órás munka. Rengeteg tennivalóm van itthon is mindig, nem unatkoznék. De félek, nem lenne elég a pénzünk, akkor sem, ha a főzéssel és egyéb dolgok házilag elkészítésével spórolnánk (annyit szerintem nem, amennyit keresek most). Köszi, ha válaszoltok!
Mi is gondolkodunk egy ideje, h itthon maradjak. 2 gyerekunk van, a nagyobbik alsó tagozatos, figyelemzavaros, igy amikor tudom, elhozom a sulibol ebed utan mert nagyon elfarad. De a 6 oras munkam mellett ami raadasul masik varosban van, ezt nehez megoldani. De a gyereknek nagy szuksege lenne erre, amig nem lesz akkora h egyedul jojjon haza. A kisebb jovore lesz sulis, nala is latom h nem lesz egyszeru a tanulas, igy hasonlo lenne vele is a helyzet. Mar nagyon nehezen tudom osszeegyeztetni a munkamat a gyerekek idobeosztasaval, mert mindenfele kulon fejlesztesre, terapiara is kell jarni veluk. Nagy kertes hazban lakunk, ahol mindig rengeteg a munka, az is sokkal tobb idot igenyelne mint amit most ra tudok szanni. Rendes fott etelt is jo lenne tobbszor enni, de fozni vegkepp alig jut idom. Szoval ez igy nagyon rossz h egyetlen fronton sem tudok egeszen helyt allni. A gyerekeimnek pedig szuksege lenne ram, foleg még kisiskolas korukban. Ezek miatt valoszinuleg osztol itthon leszek. De ugy tervezem hogyha ez nekem nem fog fekudni (hogy csak a haztartassal es a gyerekekkel foglalkozzak), akkor csinalok valami kepzest es elinditok vmi sajat bizniszt (pl. Leszek körmös). Nem is a penz miatt, hanem h ne bolonduljak meg itthon. Napi 1-2 vendeg pedig ne venne el olyan sok idot.
A ferjem netto 1 milliot keres, de van tartalekunk is, igy talan az anyagi reszevel nem lesz gond.
"Nekem viszont pont az az érzésem, hogy nem szeretném a gyerekemnek azt megtanítani, hogy jobb a könnyebb utat választani. Nem a pénzről szól az egész."
Már ne is haragudj, de mitől lenne a könnyebb út az, ha otthon maradsz a gyerekkel? Nem áll szándékomban mártírt csinálni magamból, mert senki nem kényszerít rá, hogy itthon legyek, de... Még pici a gyerek, így gyakorlatilag az egész napomat kitölti a róla való gondoskodás, stb. Sokszor érzem úgy, hogy igenis könnyebb volt, könnyebb lenne reggel elmenni dolgozni, felnőtt emberek közé, stb. Főleg, ha futja a fizetésből fizetett segítségre. Lehet, hogy én vagyok ufó, de aktívan foglalkozni egy kisgyerekkel a hét minden napján egész nap, minden, csak nem a könnyebb út. Legfeljebb addig hihettem volna ezt, amíg nem volt gyerekem.
3-4 tagu csalad elkepzelesem sincs hogyan él meg 4-500ezer ftbol, en ennyi bevetellel biztos nem engednem meg magamnak h ne dolgozzak.
Ferjem 1.200.000-et keres, en 300-at es még igy vergodok h itthon maradjak-e. Azert 300ezer ft kiesés iszonyu sok. Ha 1millio alatt lenne a bevetelunk, semmi esetre sem maradnek itthon.
A nyugdij es a szolgalati evek miatt nem aggodok. Nekunk mar egy ft nyugdijunk nem lesz...de ha most megtehetem h dolgozok es teszek felre a jovore, az öregkorra, akkor megteszem. Most van erom dolgozni es penzt keresni. Meg ha iszonyu nehez is a gyerekek es haztartas mellett.
28 azért nincs elképzelésed sem,mert eddig a férjed pénze 1 millió volt, sosem kellett annál lejjebb megoldanod gyerekekkel. Azért nem dolgozom, mert a gyerek még kicsi,várom hogy bölcsibe menjen. 2 éves koráig 170 ezer körül kapok pénzt, utána ugye jóval kevesebbet ad az állam. Amint betölti a 2-őt megyek dolgozni. Hidd el a sima középosztálybeli 400-500 körül keres és az én 244 ezrem súrolja annak alsó határát, pont hogy a férjed keres átlag felett...
Azért nekem félretett pénzem is van és nyugdíjam is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!