Anyukák, akik vezető beosztásban dolgoztatok szülés előtt, mennyi ideig maradtatok otthon gyeden/gyesen?
szerencsére nekem olyan munkahelyem van, ahová bejöhet velem a lányom. még csak 7 hónapos, de egyszerűen képtelenség, hogy ne dolgozzak. napi négy órát vagyok bent, ő olyankor ált. alszik, utána megyünk együtt haza.
1 hónapja jöttem vissza, de eredetileg is úgy volt, hogy 1-1,5 év után a barátom marad otthon vele
21 hónapos volt a lányom, amikor visszahívtak.
Kettős érzéseim voltak ezzel, egyrészt már kellett a felnőtt társaság és kizökkenés az otthoni létből, másrészt lányom ekkor egyre és egyre aranyosabbá vált, rossz volt elválni tőle.
Most 26 hónapos és mindketten megszoktuk már a dolgozó anyuka szerepét, sőt így ha vele vagyok, talán még maximálisabb anyuka tudok lenni, mint napi 24 órában. :)
Ha lesz következő babám, akkor amíg lehet itthon leszek vele, mert akárhogy is nézem, a vele töltött idő ajándék, és soha nem tér vissza.
Amikor a gyerekek 14 hónaposak voltak, akkor mentem vissza. A gyedem még nem járt le. Gyesre biztos nem tudtam volna itthon maradni, viszont akkor már nagyon hívtak vissza, és olyan volt a gazdaségi helyzet (azóta is olyan), hogy ha nem megyek vissza, akkor nem biztos, hogy sikerült volna megfelelő munkát kapnom. A gyedből sem jöttünk ki, hónapok óta a megtakarításokból kellett kiptolni a havi kiadásokat. Nálunk csak én vagyok, az anyagiakat is nekem kell biztosítani, nincs férjem, aki eltartana, ez van.
A nagyszülők nyugdíjasok, ők sokat segítenek (nem anyagilag, hanem időben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!