Régebben kiverte a biztosítékot ezen a fórumon egy gyereknevelős blog, mi a címe?
Próbáltam rákeresni guglival és itt is, de nem találom. Mindenesetre durva, amit írtál róla.
"a méhlepényt még 3 napig a baba mellett tartották fűszerezve"
Ezt miért is?? :o
közben én is bőszen gugliztam és megtaláltam!!:-)))
ez az anyuka verziója, alul magyarul:
apukáé, alul szintén:
Mi langyos ivóvízzel öblítettük le a méhlepényt mielőtt a nem túl mély tálba raktuk. A tartósítására finomra őrölt konyhasó, zsálya, rozmaring és levendula keverékét használtuk, amivel szükség szerint többször egymás után hintettük be a méhlepényt és gyakran öntögettük le a vért, ami a tál alján összegyűlt. Utólag visszatekintve rá, érdemes talán várni egy kis ideig a méhlepény fűszerezésével, hogy ezáltal is biztosítottabb legyen minden olyasmi átvételének a zavartalansága, amire a babának szüksége van belőle. A szervet mi egy tüllszerű külső pelenkával takartuk le, amit többszörösen összehajtogattunk, hogy megakadályozzuk rovarok alá kerülését. Végül az ötödik napon – hogy használatba vegyük az egyetlen célszerszámot, ami egyben az egyetlen befektetésünk is volt a szülésbe – elcsíptem a girbegurba és merev, sötét barna és fekete színű köldökzsinórt a sebészollóval, de körömcsipesszel is megtehettem volna. A kis csonk néhány nappal később vált le Csermely köldökéről és amit hátrahagyott, abból egy szép, mosolygós befelé álló köldök lett. Az addigra meglehetősen kellemetlen szagú méhlepényt a komposzthalmunkra helyeztem, hogy három év múlva Csermely újra élvezhesse a táplálását az azon nőtt tápláló zöldségek által. Nagy becsben tartjuk ennek a természettel és korábbi önmagunkkal való kötődésnek a képzetét, melyben az időbeli áramlások összefonódnak az anyag áramlásokkal, hogy együtt egy csodálatos, örök harmóniát hozzanak létre.
"Nagy becsben tartjuk ennek a természettel és korábbi önmagunkkal való kötődésnek a képzetét"
A köldökzsinór el nem vágásában mi a természetes? :DDD
Csoda, hogy a rothadó hústól nem kapott valami fertőzést a gyerek. (Mert az rohad, ne mondja senki, hogy nem.) És ilyenért nem jár semmi büntetés!
Úristen, ezek nagyon betegek.
5-ször elvetélt.
Utána sem megy terhesgondozásra.
"Csermely 2.225 grammot nyomott (kicsivel 5 font alatt), a hossza 45,5 cm" - mindezt majdnem 3 hétnyi túlhordás (!) után.
annyira valószínűleg mégsem élhetnek egészségesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!