Főállású anyukák - milyen okból maradtatok otthon? Hogy álltok anyagilag, így hogy csak a férjetek/párotok dolgozik?
Tudom, ez indiszkrét kérdés, és nem illik "mások zsebében kotorászni"... Így névtelenül talán elnézitek nekem. Mennyit keres a férjetek/párotok, hogy otthon tudtok maradni?
Azért kérdezem, mert fontolgatom, hogy felmondok. 3 kicsi gyermekünk van (mind 10 év alatti), részmunkaidőben dolgozom, férjem 3 műszakban. Viszont, a munkám elég stresszes, és sokszor azt se tudom, merre van az előre. Szellemileg, lelkileg nagyon megterhelő a gyerekek mellett (ez) a 6 órás munka. Rengeteg tennivalóm van itthon is mindig, nem unatkoznék. De félek, nem lenne elég a pénzünk, akkor sem, ha a főzéssel és egyéb dolgok házilag elkészítésével spórolnánk (annyit szerintem nem, amennyit keresek most). Köszi, ha válaszoltok!
10
Nyilván az ember, ha kell belegebed mindenbe..mert muszáj enni is.
Én eldönthettem, hogy fizetett segîtseget alkalmazok, vagy én vagyok a gyerekkkel.
Jelenleg egy munkahely sem kapkod értem, hiszen valaki mindig beteg kb.
De
Ha nem engedhettük volna meg, akkor nem vállalunk ennyi gyereket.
Ha kirepülnek( nem arra gondolok, hogy szó szerint, hanem amikor nem kellek már a mindennapok logisztikájához nekik), akkor tervezek még dolgozni.
Nagy karrierem nem lesz már. Ezt elengedtem.
Egy kisgyerekes nonek ez a dolga
Csak sokaknak a penz a minden
12-es,nem tudom, ezt kinek szántad. Nem a pénz a minden, de a mai bizonytalan világban, elég önző dolog lenne, ha csakúgy felmondanék... Másrészt, ez a kisgyerekes anyák dolga - mi? Tehát, ha az a baj, hogy a pénz a minden - komolyan, nem értem, mire akarsz kilyukadni.
Köszönöm a válaszokat!
Én nem érezném magam kitartottnak, és főleg nem unatkoznék. Takarítás, főzés, kutyával foglalkozni, varrás, saját készítésű felvágott, tisztítószerek, kencék készítése, stb, stb - ezekre most nincs időm, energiám.
Viszont, a férjem sajnos nem keres annyit, mint itt néhány szerencsés nőnek, 500e körül.
10
Neked hány gyereked van?
Én magam előtte, sőt még1 gyerekkel sem tudtam volna elképzelni…
Most azt nem tudom más meló mellett hogy tudja ezt mind megoldani
"Egy kisgyerekes nonek ez a dolga. Csak sokaknak a penz a minden"
Nekem pont az az érzésem az itteni válaszok alapján, hogy nem csak azok maradnak otthon, akiknek a férje jól keres (vagy hát ez relatív), hanem akik szerint ez fontos vagy jó dolog, azok megteremtik rá a lehetőséget.
Én eddig nem éreztem azt, hogy a férjem olyan kiemelkedően keresne, bár az itteni válaszok alapján lehet, hogy ezt át kell értékelnem, de ha ezt tenné, akkor sem szívesen maradnék itthon.
Én azt láttam, hogy anyum, szuperül menedzselte a háztartást, felnevelt három gyereket és orvosként dolgozott mellette főállásban (nyilván fogadott segítség mindig volt), miközben apum igazgatóként túlórázott állandóan. Felnőve semmivel nem éreztem azt, hogy hátrányban lennék azokkal szemben, akiknek az anyukája otthon volt és gyerekként is csak azt utáltam, hogy több házimunkát kellett csinálnom, mint a barátnőimnek.
Szóval, ha azt gondolnám, hogy a gyerekemnek tényleg jót tesz, hogy otthon vagyok vele évekig, akkor gondolkodás nélkül ezt tenném. Nekem viszont pont az az érzésem, hogy nem szeretném a gyerekemnek azt megtanítani, hogy jobb a könnyebb utat választani. Nem a pénzről szól az egész.
"De félek, nem lenne elég a pénzünk"
Más válaszolók költési szokásait nem érdemes alapul venned, mert lehet, hogy ami neked nem fontos, arra más okvetlenül költene, másban meg fordítva lenne.
De adok neked egy jó tanácsot, ami alapján eldöntheted!
Mostantól minden költéseteket írjátok fel egy füzetbe (vagy Excel táblázatba :D).
Hónap végén számoljátok össze. Mivel a kiadások ingadoznak, érdemes legalább fél évig csinálni ezt. Aztán utána feketén-fehéren látni fogjátok, hogy mire lenne elég a férjed fizetése, ha te semmit nem keresnél melléje.
Ezen felül mérlegeld az alábbiakat:
- Így nem szerzel szolgálati éveket. Miből lesz nyugdíjad?
- Mindenképp TB-biztosítottnak kell lenned, ennek költségét is add hozzá.
- Ha a férjed megrokkan vagy hónapokig beteg lesz, miből fogtok élni?
Ha mindezeket őszintén végiggondolod, remélhetőleg megalapozott döntést tudsz hozni - bármi is legyen az.
1 gyerekkel
Énhobbiztam
Könyvtárbajártam
Megváltoztam a világot kb
Nem töltötte ki a napom
A 2. 1,5 évre rá született
Eleinte így is 2 naponta 1 könyv..
Pöpec a ház
Kertben 5 naponta fűnyírás hatalmas telek
Konyhakert hobbiból
Magam sütöttem a pékárut..
Most 4 van..
Ikrek lettek 3.-ra
Örülök, ha lyuk van….
1 gyerek gyaloggalopp
Tényleg nem lekicsinylés, csak így utóbb.
2 gyerek mellett még a férjem sem volt ittjon
Heti 7 napból 4-en nem is találkozott a gyerekekkel, de velem sem.
2 sulit nyomott mellette.
Tehát minden tényleg az én dolgom volt.
Idegileg volt sok.. de időm jutott mindenre, csak az állandóan csak te vagy felelőssége nem mindig egyszerű.
Most viszont így làtom, hogy a házasságunk a gyerekekkel való kapcsolatunk bánná meg csak az én “önérzetem” miatt.
Most elvégzem a dolgom a 2 mellett, aki itthon van, plusz gyakran van még plusz egy beteg itthon.
Vagy a 2 kőzül valaki, vagy én.
Délután pedig tudok egyéni időt is szánni rájuk így.
Ha dolgoznék ez nem menne.
Vagy igazaból több menne el másra (ételrendelésre vagy ház körüli munkak elvégzésére)
Nem gondolom, hogy csak egy “bejelentett” munkahellyel lehetek hasznos a családomnak.
Eleinte terv volt, hogy cserelünk a férjemmel.
Teljesen lelkes volt, amîg nem latta mivel jàr.
Pedig nem is volt terhes egyszer sem közben.
Egyébkétn amikor eljöttem szülni sokkal jobban kerestem a férjemnél.
A munkahelyem és a beosztásom jelenleg is jobb ( még megvan), talán a fizum is jobb lenne, ha mennék vissza. 2. Után hívtak magasabb poziba, de már terhes voltam.
Gyerekek előtt elég karrierista voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!