Akiknek hamar vissza kellett menni szülés után dolgozni, de még maradtatok volna szívesen otthon a gyerekkel, nem esett rosszul azt hallani más anyukáktól hogy milyen rossz volt nekik 3 évig otthon?
Mindenki más-és más,másképp éli az életét, más-más feladatai vannak. Sosem irigyeltem más batyúját, mert minek, lehet, hogy én nem bírnám elhordozni.
Van akinek lételeme a család, van akinek nem, van aki szeret otthon dolgozni, mert az számára a természetes, van aki csak emberek között érzi jól magát. Annyira változó.
Én csak egyet figyeltem meg az ilyen típusú emberek között: hogy a gyerekeik ahhoz képest, hogy otthon voltak, szanaszét voltak és nevelés nélkül. Ez ami nagyon nagyon fura volt számomra velük kapcsolatban.
En is ebben a cipőben járok. Nem esik rosszul, mert mindenki a saját sorsának kovácsa. En is itthon maradhatnék, csak nagy lemondásokkal járna. Ok is vissza mehettek volna hamarabb dolgozni, csak nyilván a gyerekelhelyezes nem volt megoldott/költséges lett volna. Mindenki a körülményekhez mérten dönt egyik vagy másik dolog mellett. Pl aki vissza akarna menni de nem megy, lehet nem tudja bolibe adni a gyereket. Hat neki ezt dobta a gép. Ő ettől nem boldog. Nekünk hamar kell visszamenni mi ettől nem vagyunk boldogok.
Engem nem tesz ez szomorúvá, mert hat attól hogy ő otthon szomorkodik nekem sem jobb sem rosszabb nem lesz. Őszintén szólva en inkább azokra vagyok kicsit irigy, akik minden teketoria nélkül otthon maradhatnak és élvezik is. Nekik nagyon jó lehet 🙂
Én vissza fogok menni, 2 évesen lesz bölcsis, remélem fel is veszik.
Engem nem zavar, hogyha más otthon marad evekig, irigy sem vagyok.
Ettől független van véleményem azokról, akik nem mennek vissza, a férjük pedig szó szerint kidolgozza a belét (napi 14 óra munka), hogy megéljenek, ők pedig "kinlódnak" otthon
Persze sok jó példa is van, nyilván nem látunk bele az életükbe részletesen
4.
Nem most volt, hanem 7 éve, de nemhogy bölcsibe, de még oviba is 4 évesen vették fel. Nem falu, 3 óvoda és egy magánovi is volt a városba. A kisebbik se kezdhette el, mert nem szeptemberben, hanem decemberben töltötte a 3-at és a következő szeptemberbe mehetett csak. Egyéni vállalkozó voltam, úgyhogy még az se lett volna kifogás, hogy nem dolgozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!