Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kistesó születésekor ti...

Kistesó születésekor ti kivettétek a nagyobbat a bölcsiből, ha igen, mennyi időre?

Figyelt kérdés
2023. jan. 25. 12:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
18%
Én azt csinálnám,amit a gyerekorvos mond,de amúgy nem venném ki magamtól. Ennyi erővel az apját is vegyem ki a munkából vagy mi? Esetleg amíg sz@rul vagyok a szülés miatt addig kivenném,de akkor is csak azért h ne kellhen még azzal is törődni,jogy ki hozza haza a gyereket az oviból.
2023. jan. 25. 14:53
 12/28 Mazipa ***** válasza:
67%
Mi nem vettunk ki. A Nagy Imad oviban jarni, raadasul nekem a masodik is csaszar volt, es igyis komlikacio lepett fel,Mert nem birtam a gyermekagy alatt rendesen vigyazni magamra. Augusztusi a kicsi,es kb harom honapos koraban lett eloszor nathas,de nagyon enyhen, annyi,hogy dojt az orra. Azota kb masodjara beteg, de meg sem kottyan neki, valahogy tok jol viseli. Nalunk en vagyok aki egyik nathanol a masiknak esem. Barmit hazahoz a Nagy,en megkapom. A kicsi nem. Pedig imadjak it a testverem,allandoan puszilgatja,olelgeti. Minket is,en gondolom igy kapom El.
2023. jan. 25. 16:16
 13/28 anonim ***** válasza:
89%
Ovibol nem venném ki, bölcsibe viszont nem is kéne járnia, ha az anyja otthon van. Az a dolgozó szülők gyerekeinek van, nem annak aki csak egy gyerekkel szeretne egyszerre babazgatni ne legyen útban a nagyobb... Nyilván a maganbolcsire ez nem vonatkozik, vagy arra sem, ha nagyon el van eresztve bölcsis férőhelyekkel a környék
2023. jan. 25. 16:41
 14/28 NTBS ***** válasza:
84%
Nem. A bölcsibe annak a gyereke járjon, ahol anya dolgozik.
2023. jan. 25. 16:57
 15/28 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem meg annak a gyereke járjon,aki akarja :)
2023. jan. 25. 17:02
 16/28 anonim ***** válasza:
94%
Igen kivettem, minek menjen ha otthon vagyok? Sőt, már akkor kivettem mikor táppénzre mentem. Utána csak 3 évesen ment, óvodába
2023. jan. 25. 17:19
 17/28 anonim ***** válasza:
44%
Nekünk jó volt,mert közel volt és sok barátot szerzett. Egyfolytában gyerekzsúrra jártunk, szuper volt,szerettük. De lehet otthon mártirkodni is 3 évig.
2023. jan. 25. 20:10
 18/28 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk ovis a fiam és 3 hét múlva születik a pici. Itthon lesz 2 hetet az egész család, mert annyi szabi jár az apáknak. Nem akarjuk, hogy a nagy úgy érezze ő már nem fontos. Nem is menne szívesen oviba, ha a pici itthon lehet velünk. Ez nálunk nem is kérdés. Bölcsisként is itthon tartanám.
2023. jan. 25. 20:46
 19/28 anonim ***** válasza:
90%

17es, sajnálom a gyereked ha neked akkora teher lett volna ha otthon van, hogy mártírkodásnak éled meg. Mi is jártunk rengeteg gyerekzsúrra, lehet meglep, de vannak gyerekek ám a játszótéren is. Bár tudom, akkor neked is ott kell lenned a saját gyerekeddel, és az rettenetesen fárasztó tud lenni ha foglalkozni kell vele :-(

Azt meg el se tudom képzelni, mennyire élvezte egy bölcsis gyerek a zsúrokat. Mert ugye az óvoda kötelező.

2023. jan. 26. 05:50
 20/28 Mazipa ***** válasza:
17%
Szerintem egyebkent egyaltalan nem erzik ugy,hogy ok mar nem fontosak.. nyilvan gyerek fuggo is. mi nem vettuk ki meg ket hetre sem,Mert igy legalabb a kicsivel konnyebben osszeszoktunk, illetve az apukajuk is sokat birt segiteni mindenben. Mondjuk nalunk eleve csak hat honap a gyes, de meg sem fordult a fejunkbn,hogy arra a hat honapra kivegyem a mar beszokott gyereket a bolcsibol/ovibol. Igy legalabb a kicsi is megkaphatta majdnem ugyanazt a figyelmet,mint a Nagy. Es nem,nem there szamomra sem a gyerekem, elvezem,ha itthon van,de azert az elso hetekben,amig alig alszik az ember,kuszkodik a szoptatassal,es a szulesbol epul fel -akar csaszar,akar huvelyi- szerintem Nagy segitseg,hogy nem kell a nagyobbalis foglalkozni, enni adni neki,lefoglalni,ha epp unatkozik,stb. A jatszora El sem birtam volna Vinni,Mert nem vezethettem,meg emelgethettwm. Ehelywtt Ovi utan elmentek az apjaval hintazni egy nagyot,illetve miutan hazakottel,szinte csak vele voltam alvasig. hagytuk,hadd ismerkedjen a kicsivel, sokat volt a kezeben. Most a kicsi lassan fel eves,es imadjak egymast egyelore. Nyilvan ez valtozni fog,ha a kisebbik elvenne majd a nagyobb jatekat, de ki tudja,Mert amugy o is lassan kezdi az ovit/bolcsit ki minek hivja. En pl a nagyobbikon azt latom,hogy harom eves kora ellenere nagyon odafigyel masokra. A testverere is, rank is, es mas gyerekekre is. Kerdezo,ha ugy latod jonak, nyugodtan hagyd a gyereket az oviban. Nem lesz belole semmi hatranya.
2023. jan. 26. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!