Mi járhat azoknak az apáknak a fejében, akik a gyerek születése után a feleségüket besorolják csicska, cseléd, takarítónő, mosónő, háztartási ellátógép sorba?
Nálunk is ez van, de nem látom át a férjem gondolatmenét. Előtte (7 év) nem ilyen volt.
Három ismerősöm ( kolléganők, unokatesóm) is hasonló változás állt be a az akkor jónak megélt kapcsolatban miután szülők lettek.
Mi állhat emögött?
Nem hagyom magam ( az ismerős anyukák sem), ezért állandóak emiatt a leminősítések, viták.
Beszélgetésnek induló dolgok nem vitték eddig előrébb, vita lett sokszor akkor is.
Pontosan ez miben nyilvánul meg? Ha elvileg 7 évig mindenben kivette a részét, kérés nélkül végezte a házi munka rá eső részét, és tisztelettel beszélt veled, akkor nehezen tudom elhinni, hogy a gyerek születésének másnapján úgy kelt fel, hogy na ezentúl te vagy a csicskám.
Vagy előtte se volt rendben, csak azt hitted.
Igen, itthon henyélünk anyukák és lógatjuk egész álló nap a lábunkat. A gyerekeink ( mindenkinél több) meg elvannak,maguknak míg mi ülünk és hízlaljuk magunkat, várva, hogy 12 óra munka után megfáradtan hazatérjenek a családfők és kiszolgáljanak minket és ránézzenek a gyerekekre majd pesztronkálják őket reggelig életkoruknak megfelelően.
Nálunk pld pontosan ez volt. Megszületett, hazajöttünk, onnantól csak dolgozni jár, mint egy királyfi sztaffal a háta mögött, még a szennyes ruháját is az ágy mellé dobja csak, azt mondva, hogy időm rengeteget van rá, hogy elrakjam onnan és ez a családanyák dolga, mit hisztizek. Hazajöttünk a babával és akkor aznap ez volt mikor átöltözött és várakozott, hogy elkezdjek végre valami vacsorát főzni ( császáros voltam, elmagyarázták neki, hogy az ilyen nem igazi anya, aki nem szenvedett meg a gyerekért a szülés alatt, a heg semmi a szüléshez képest, nem kell kímélgessen).
7!
Ha ezt a mártír dumát nyomod a ferjednek is, akkor nincs min csodálkozni. Neveltem én is gyereket, ráadásul egyedülálló anyaként. Nem kell belerokkanni.
Amúgy meg le lehet vele ülni és elbeszelgetni a problémáról, sőt, fel lehet ajánlani azt is, hogy akkor most te mész vissza dolgozni, ő megy gyedre a gyerekkel.
Volt kettőnknél is a gyerekeink között több év is, mikor dolgoztunk ( bejárós, nem távmunka, teljesállás nem részmunkaidős).
Abban az időszakban is megmaradt az, hogy csak dolgoznak,nekik semmi dolguk,mert nekik gyerekük van ( pld tányér az asztalon marad, mert én takarítok a konyhát majd).
Hogy elmenjek mondjuk egy munkahelyei évvégi partyra szóba sem jöhet, mert anya vagyok ( náluk 2 napos ottalvós a karácsonyi ünnepség, fel se merült, hogy ő ne menjen).
Nos, az első gyerek után egyértelmű kellett, hogy legyen, hogy ilyen. Minek vállaltal vele masodikat?
Amúgy meg kozlod, hogy Pisti december 20.-án munkahelyi bulim van, majd 23.-an jövök haza. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!