Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kistesó születésekor ti...

Kistesó születésekor ti kivettétek a nagyobbat a bölcsiből, ha igen, mennyi időre?

Figyelt kérdés
2023. jan. 25. 12:36
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
95%
Minimum 5 hétre kérte a gyermekorvosunk télen.
2023. jan. 25. 12:47
 2/28 anonim ***** válasza:
38%

Én ilyenről még nem hallottam.

Nekünk mondjuk óvodás volt a gyerekünk, de kiscsoportos. Föl se merült ilyen. Igaz, májusban született a második.

Azért ez jó nagy kicseszés veled, hogy több héten át úgy lásd el az újszülöttet, hogy közben egész nap a 2-3 éves másikat is le kell kötnöd, ill. a sarkában lenned, hogy ne csináljon bajt.

2023. jan. 25. 12:56
 3/28 anonim ***** válasza:
84%
Jobb, mint aztán 3 hetet kórházban tölteni az újszülöttel, valami korán elkapott turbó közösségi vírus miatt.
2023. jan. 25. 12:58
 4/28 anonim ***** válasza:
76%
#2, Micsoda kicseszés egy anyával, hogy a saját gyerekével kell lennie. Ez őrült egy világ. Képzeld jobb helyeken nem is mehet a gyerek bölcsibe,akinek az anyukája nem dolgozik.
2023. jan. 25. 13:01
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi kivettuk, de amint vittük már hozta is haza a nyavajakat. Konkrétan a most másfél éves fiúnkkal ezen idők alatt, már 3x jártuk meg a Heim Pált, 2x fel volt már szurva a füle, és 5x már kapott antibiotikumot. Szegény egyikből esik a másikba. Komolyan mondom, hogy hihetetlen. Úgyhogy az én véleményem, hogy mindenképp vedd ki, ha teheted. Plusz jobb ha össze is szoktok..
2023. jan. 25. 13:13
 6/28 anonim ***** válasza:
83%

4essel értek egyet. Mi alapból nem is adtuk bölcsibe a nagyot, mivel terhesen nyilván itthon voltam és majd a babával is itthon leszek, szóval szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy akkor a másik gyerekem is velem van és nem passzolom le.

Csak hogy a kérdezőt is segítsem: mi a naggyal eddig 3x jártunk valamilyen baba-mama közösségbe, ahol sok gyerekkel találkozik és játszanak. A védőnőnk tanácsára 1 hónapot fogunk kihagyni, amikor a kistesó születik. (Február 9re vagyok kiírva, a terv az, hogy februárban nem visszük gyerek közösségbe a nagyot sem.)

2023. jan. 25. 13:14
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
*heti 3x, bocsánat (6os voltam).
2023. jan. 25. 13:15
 8/28 anonim ***** válasza:
92%

Kettes, pedig a kötelező ovi éra előtt még volt aki az ovibol is kivette a gyereket. Például anya engem, amikor novemberben hazahozták a kistesót. Állandóan taknyos voltam és nem akarták hogy hozzak haza minden kínt. Így is amikor visszamentem, egyiket a másik után hoztam haza, csak ami nekem takonykór meg kis köhögés volt, az az alig egy évesnek krupp meg kórház, hiába volt anyatejes meg amúgy jó súlyú, egészséges...

Nálunk most érkezik a kicsi nyár elején, a másik kezdi az ovit szeptemberben. A beszoktatas eltolva van, úgyhogy húzom októberig az időt, hogy a kicsinek időt adjak majd az erősödéshez.

2023. jan. 25. 13:24
 9/28 Derjaderja ***** válasza:
100%

Kivennèm. Az időtartam attól függ milyen korú. Ha pl már 3 éves, akkor csak a gyerekágy idejére, de arra mindenképp. Egy 2 éves meg esetleg végleg.

Az én kisfiam pl 3 év 8 hós koráig lesz bölcsis (decemberi).

Elvileg lehetne hogy visszamegyek dolgozni és majdnem egy év után újra terhes leszek (nem tervezem), tehát jogosan lesz bölcsis.

2023. jan. 25. 13:46
 10/28 Derjaderja ***** válasza:
100%

Amúgy egy tipegő plusz újszülött nem gáz szerintem, még nehéz babával is èlveztem.

Akkor jön a szívás amikor a kicsi elkezd mindent megkaparintani és szétgórni amihez a nagy hozzáér, illetve amikor az egyik 2t a másik 1t alszik és nem hagyják egymást altatni.

2023. jan. 25. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!