Kistesó születése után a nagy is a szülői ágyban akar aludni?
Nagyfiam 2,5 éves és három hete született meg az öccse. A nagy már jóideje a saját szobájában alszik saját ágyban, általában át is aludta az éjszakát, amióta megvan a kicsi, azonban éjszaka gyakran felsír és néha át is kéreti magát hozzánk. Alapvetően nem szoktuk áthozni, de most volt pár éjszaka, hogy már annyira kimerültek voltunk, hogy ráhagytuk, csak hadd aludjunk végre egy órácskát.
Kettős érzéseim vannak egyrészt nem szeretném átszoktatni, annyira szépen aludt a saját ágyában, mindenkinek pihentetőbb volt. Ugyanakkor azt sem szeretném, hogy azt érezze ki van rekesztve, a kicsinek szabad neki meg nem ( mert a kicsi velünk alszik,babaöbölben vagy köztünk ha máshogy nem megy). Mi a megoldás? Ti hogy csináltátok?
Nálunk is 2.5 év van köztünk.
A nagy a mi ágyunkban alszik el, utana teszem át a sajátjába. de éjjel kel és jön vissza közénk.
A saját ágyában a mai napig nem hajlandó aludni, ordít ha beleteszem. Pedig ő választotta az agyat is, ágyruhát, van alvójátéka, megsem.
Így mi a kicsit nem tesszük be a mi ágyunkba. Ha éjjel a közelemre vagyik, én költözök hozzá.
Mi négyen nem tudunk egy ágyban aludni, hiába 200x200as.
Sőt, ha fiunk visszatér közenk, én onnan is virrasztok.
Lányom ágya míg pici baba volt a mi ágyunk mellet volt közvetlenül,ha felsirt akkor csak kezemet kellet rácsokon keresztül és meg simogatam.
Fiaim mivel már óvodások voltak saját szobályukban aludtak.
Én nem vettem volna magunkhoz, ragaszkodtam volna a korábban megszokott rendhez(szépen aludt az ágyában). Azt mondtam volna, hogy látod a kicsi bekakil. Szeretnél te is a nadrágodba kakilni? Látod a kicsi bekapja a cicimet, ugye te sem szeretnél megint szopizni, örülsz, hogy ehetsz csokit? A tesód még nem ehet! Szóval próbálnám rávezetni, hogy attól, hogy kisebb tesója van, nem egyforma szabályok vontakoznak rájuk, mert különböző korúak. Van, amiben neki jobb, van, amiben nem. Nyugodtan rámutatnék, hogy mi 30 évesek vagyunk, ő két és fél, a kistesó meg 1 éves sincs, nagypapáék még dolgoznak, dédiék meg már nem, mindenkire a kora miatt más szabály vonatkozik.
Off:
Miért kell egy két és fél évest nagynak nevezni? KÉT kisgyereked van, az egyik kisebb, mint a másik. Attól, hogy születik egy tesója, még ugyanúgy kisgyerek marad, nem helyénvaló egy két és fél évest nagynak nevezni semmilyen szempontból.
Egyiket sem altatnám a mi ágyunkban.
2 okból
Az egyik: az a férjem és az én ágyam, ahol kényelmesen, pihentetően akarok aludni és szexelni, hogy másnap ne legyek egy ordibáló idegbeteg
A masik: következetesen, ha egyszer odaveszem, ott is fog maradni. Es az senkinek nem jó hosszútávon
Így a nagyobbat is hátrányosan érinti, hogy, a kisebb ott lehet. Egy 2,5 éves meg nagyon kicsike
Biztos hogy megviseli hogy a kicsi veletek lehet.
Tudom, macerasabb felkelni, de ez csak pár hét, és hosszútávon sokkal kifizetődőbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!