Engedtek korcsolyázni 6 évest?
Igen, engedném. Ovi szünetben visszük majd a három éves lányomat is a pályára. Ugyanúgy esik, kel biciklivel, rollerrel, motorral is, már ügyesen védi a fejét.
Meg amúgy is kicsik még, alacsonyról esnek, könnyű súllyal. Egy felnőtt sokkal jobban össze tudja törni magát.
Én biztos nem adnék se térd, se fog, se semmilyen védőt, te teljesen megértem a félelmet, bár nem attól, hogy elesik.
Attól, hogy amikor felkel, letámasztja ugye a kezét, és átmennek rajta. Már kisgyerekkoromban is ettől féltem, mikor tanultam, vastag síkesztyűt kaptam és azzal nyugtattak, hogy nem tudnak átmenni rajta, mert elesnek benne, de én azért keveset használtam a kezem a felálláshoz. A mai napig tartok ettől, véletlenek mindig vannak, a saját kezemet is féltem, de már nem megyek gyorsan, hogy ne essek el.
Most felnőtt szülőként attól tartok, hogy egy kövérebb alak ráesik a gyerekemre véletlen. A jégen sok 100 kg körüli férfi van, mennek kb 5-10el a jégen, ha az enyém véletlen eléjük megy, vagy ők maguktól botlanak meg, akkor ott a gyerekem törni fog, a gyerek csak 20 kg. Mondjuk utóbbit könnyű kivédeni, mert csak olyankor járunk, amikor szinte senki nincs, de tavaly voltunk a 7 évessel jégdiszkóban(5kor), és tömeg volt, nem engedhette el a kezem korizásnál. Ha budapesti vagy, normális a félelmed, más városokban(meg itt is bizonyos pályákon) szinte senki nincs a jégen, másokon meg akkor a tömeg, hogy csúszás nélkül is ijesztő.
Amúgy a kérdésben feltett logika hülyeség, pont arra van a kori, hogy meg tudjanak állni a jégen. Próbáld kori nélkül, esélyed sincs haladni, kanyarodni, fordulni, megállni. A kori stabilabb, ezért gyorsabban lehet vele haladni. A városligetin amúgy többször volt "tömegkarambol", amikor 3-4-5 ember esett egymásra. Irtó mázli, hogy egyik sem volt gyerek az általam látottak közül. Olyan is volt, hogy gyengébb koris jószándékkal akart nekem segíteni olyan 9 éves koromban felállni, és elesett, ahogy fel akart segíteni, hatalmas mázli, hogy nem rám, bár állásból nem olyan para. Amúgy normális szülő a gyereket jobban félti, mint magát, egyáltalán nincs semmi extra problémád. Aki itt pattog, hogy komoly szorongásaid vannak, nincs gyereke. 6 éves kb 15 kg, 5 a sétatempó, 10-15el mennek a korisok, van, aki 20al és 80-100 kg körüliek a magyar felnőttek, a kori meg éles. A budapesti pályák zömén tömeg van. Ez veszélyes. Egyébként bringával a bringaúton korizni is az, fogalmam sincs hogy engedhetik ki a 10 alattiakat, 40 centire tőle autó süvít 40el, ha csak megdől véletlen rossz oldalra, elcsapják és meghal, pont tegnap olvastam, hogy suliba szokott menni a gyerek, "nem tudják hogy történt, hisz mindig bringával ment suliba, jól biciklizett, túrákon is részt vettünk".. Hát úgy, hogy véletlenek vannak, ahogy felnőtt is megbotlik, gyerek is. Sőt, gyerek többször.
Lányom ovis kora ota korizik minden télen .saját jégkorcsolya cipőben,sapka és sí kesztyű kötelező.
De most tesi óra keretében jártak körözni és kellet a bukósisak is.
De én nem féltetem túl lányomat így tud gőr és jégkorizni,rollerezni,biciklizni,szokott.
# Na jó, akkor azt hiszem olya vagy, mint anyósom édesanyja, ők sem csinálhattak semmi ilyesmit. Gondolom, akkor meggyőzni sem nagyon fogunk tudni.
Anyósom és a tesója, amúgy így felnőttként is rengeteget emlegetik, hogy ez mennyire bántotta őket, pedig az egyikük nyugdíjas a másikuk meg lassan nyugdíjba megy.
Te amúgy ismered ezeket a sportokat? Komolyan azt gondolod, hogy az emberek 50%-a aki elengedi a gyerekét korizni vagy síelni, rosszul méri fel a kockázatokat?
Egy kezdő pályán semmi tartós baja nem lesz a gyerekednek, nagyon max a keze törik el, de az sem valószínű. Viszont egyetemen meg az egyik legjobb ismerkedési, csapatépítési lehetőség.
A korcsolya ugyanez. Minden évben megyünk a gimis barátnőimmel és az egyetemi haverjainkkal korizni, és minden évben van 2 haverom, akik azért nem jönnek ismerkedni a lányokkal, mert nem tudnak korizni.
jól va, ekkora retardáltat, akkor tiltsd mindentől, és majd ha nagykorú lesz és elmenekül, kipróbálja az életet... nem én fogok itt sírni, hogy miért lép le otthonról a kölyköm.
amúgy tudnám tanácsolni, hogy azonnal vedd ki táncról is, bármikor eleshet, megsérülhet, eltörhet/kifordulhat/szakadhat bármelyik testrésze, kérlek a biztonság kedvéért kötözd le otthon egy járókába, nehogy baja essen! meg persze rendezz be mellette egy teljes baleseti osztályt, meg egy osztag tűzoltót, a biztonság kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!