Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engedtek korcsolyázni 6 évest?

Engedtek korcsolyázni 6 évest?

Figyelt kérdés
Szeret korizni, tud is (bár azért szokott esni is bőven). Én rosszul vagyok ettől az idióta sporttól de a férjem szerint túlaggódom és túlféltem a gyereket. Ti engeditek a sajátotoknak 6-7 évesen,hogy korizzon?
2022. dec. 9. 21:11
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy engedném.. Nálunk mondjuk nincs pálya, így lehetőség sem, de a lányomnak is volt 5-6 évesen volt kezdő görkorija, illetve most is tervben van a tavasszal. Neked mi a problémád a korival?
2022. dec. 9. 21:16
 2/42 A kérdező kommentje:

Jégkorira gondolok!

Számomra nem normális,hogy direkt ráraksz valamit a talpadra, amivel eleshetsz. És nem akarom h szétverje a fejét vsgy egyéb testrészét a gyerekem.

2022. dec. 9. 21:19
 3/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi baja nem lesz tőle, csak fontos, hogy adj rá kesztyűt és sapkát.

Én imádok korizni, szerintem remek dolog. Kiskorban érdemes elkezdeni, mert felnőttként már rosszabbul viseled, ha sokat esel-kelsz. Utána a síelés is könnyebben megy, mert hasonlít a mozdulat és javítja az egyensúlyérzéket is.

2022. dec. 9. 21:27
 4/42 anonim ***** válasza:
97%
4 éves korom óta korizom. Apa szerint hamarabb tanultam meg görkorizni, mint futni :). A jégkori nem olyan veszélyes sport. Persze lehet esni vele, mint bármilyen sportban, de ahhoz elég szerencsétlenül kellene esnie. Eleve több réteg ruha van rajtunk, így nem fáj annyira az esés.Plusz valószínűleg nem egyedül lesz a pályán, hanem egy felnőttel aki duplán tud rá vigyázni. Viszont ha nagyon félted a fejét, akkor adhatsz rá bukósisakot. Valamint Én csuklóvédő nélkül nem lépek pályára, bár nekem alapból is probléma van a csuklómmal. Valamint ha vesz fel egy vastagabb kesztyűt az is sokat segít. :)
2022. dec. 9. 21:30
 5/42 A kérdező kommentje:
Tavaly mikor járt edzésre, kb olyan 20ból 3 emberen volt bukósisak. 1 profi felnőtten is. Szerintetek adjak ra,ha már mindenáron menni akar?
2022. dec. 9. 21:32
 6/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kicsit túlgondolod. Nálunk csak azért nincs jégkorija, mert, mint írtam, nem tudná kihasználni, illetve az 1-2 alkalomhoz, ha esetleg lehetne használni a környéken, nem adok ki többezret. A sima korit viszont sokkal tovább lehet használni.

Amúgy akkor sisak ( nem tudom, korinál mi a pontos neve), térd és könyökvédő. Kb ennyi. De tényleg nem szabad túlfélteni. Én is hasonló voltam, meg is látszik a gyereken. Pedig próbáltam lazán venni a dolgokat :D Ja, és az enyém görkorihoz is felvette, medencézéshez, Balatonban az 120-ig karúszóval jött, de lovagláshoz is felveszi a megfelelő felszerelést. Párom a lovaglástól féltette, erre mi történt? Lovazás után átöltözött udvari cuccba, majd elment rollerezni. Védőcucc nélkül. Gondolom, mondani sem kell, akkorát esett, mindkét térdét a sebészeten kötözték neki hetekig. Ennyi. Ja, szerintem ezek után frászt is kaptál volna ( mondjuk, akkor én is, mikor kődarabot szedtünk ki a sebből), majd a 3- kötözés előtti napon ismét térdre esett.. Gyerekek. Esnek-kelnek, de engedni kell őket minél több dolgot megtapasztalni. Tudom, hogy nehéz, de így tanulnak.

2022. dec. 9. 21:32
 7/42 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek nem esnek nagyot, kicsik és könnyűek. Ha egy felnőtt esne akkorákat lehet hogy a csontjai törnének.
2022. dec. 9. 21:34
 8/42 anonim ***** válasza:
89%
Ha a sisaktól nyugodtabban érzed magad, akkor igen. Viszont lehet, hogy a gyerkőcöt zavarni fogja, szóval szerintem egy vastagabb, télisapka is ugyanolyan jó :)
2022. dec. 9. 21:35
 9/42 anonim ***** válasza:
96%
Kb 25 voltam, mikor először korcsolyáztam. Na jó, ez túlzás volt, mászkáltam a jégen, mint egy pingvin, ami bexart. Közben pedig azt néztem, hogy óvodások úgy hasítottak a jégen, mint a szél. Szerintem ez nem egy extrém sport. Egy időjárásnak megfelelő öltözet és egy sapka megvédi az eséstől. A komolyabb balesetek meg bárhol megtörténhetnek, akár egy járdán séta közben is. Én örülnék, ha bármilyen sporthoz lenne kedve, nem fosztanám meg az élménytől a saját aggodalmaim miatt.
2022. dec. 9. 21:36
 10/42 anonim ***** válasza:
35%

kesztyű, csuklóvédő, vastag sapi, és persze minőségi, valódi korcsolya, nem kölcsönzős szr. abban én se engedek egyetlen rokon gyereket se jégre lépni, bár szerencsére tudják is, hogy anélkül nem megyünk a jég közelébe sem. amikor stabilan tudtak már járni, simán vittem őket magammal a jégre, imádják a közös programot velünk nagy unokatestvérekkel.

ne hisztizz már, mit csináljon szegény gyerek szerinted, nézzen tv-t a kipárnázott biztonsági ülésében? ne, ne engedd el korizni, de játszótérre se, a többi gyerekkel való érintkezésről meg ne is beszéljünk! éljen csak bezárva, mert anyuci hisztis és képtelen elfogadni, hogy mások igenis élvezik az életet, nem csak rettegnek tőle.

2022. dec. 9. 21:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!