Engedtek korcsolyázni 6 évest?
Jégkorira gondolok!
Számomra nem normális,hogy direkt ráraksz valamit a talpadra, amivel eleshetsz. És nem akarom h szétverje a fejét vsgy egyéb testrészét a gyerekem.
Szerintem semmi baja nem lesz tőle, csak fontos, hogy adj rá kesztyűt és sapkát.
Én imádok korizni, szerintem remek dolog. Kiskorban érdemes elkezdeni, mert felnőttként már rosszabbul viseled, ha sokat esel-kelsz. Utána a síelés is könnyebben megy, mert hasonlít a mozdulat és javítja az egyensúlyérzéket is.
Szerintem kicsit túlgondolod. Nálunk csak azért nincs jégkorija, mert, mint írtam, nem tudná kihasználni, illetve az 1-2 alkalomhoz, ha esetleg lehetne használni a környéken, nem adok ki többezret. A sima korit viszont sokkal tovább lehet használni.
Amúgy akkor sisak ( nem tudom, korinál mi a pontos neve), térd és könyökvédő. Kb ennyi. De tényleg nem szabad túlfélteni. Én is hasonló voltam, meg is látszik a gyereken. Pedig próbáltam lazán venni a dolgokat :D Ja, és az enyém görkorihoz is felvette, medencézéshez, Balatonban az 120-ig karúszóval jött, de lovagláshoz is felveszi a megfelelő felszerelést. Párom a lovaglástól féltette, erre mi történt? Lovazás után átöltözött udvari cuccba, majd elment rollerezni. Védőcucc nélkül. Gondolom, mondani sem kell, akkorát esett, mindkét térdét a sebészeten kötözték neki hetekig. Ennyi. Ja, szerintem ezek után frászt is kaptál volna ( mondjuk, akkor én is, mikor kődarabot szedtünk ki a sebből), majd a 3- kötözés előtti napon ismét térdre esett.. Gyerekek. Esnek-kelnek, de engedni kell őket minél több dolgot megtapasztalni. Tudom, hogy nehéz, de így tanulnak.
kesztyű, csuklóvédő, vastag sapi, és persze minőségi, valódi korcsolya, nem kölcsönzős szr. abban én se engedek egyetlen rokon gyereket se jégre lépni, bár szerencsére tudják is, hogy anélkül nem megyünk a jég közelébe sem. amikor stabilan tudtak már járni, simán vittem őket magammal a jégre, imádják a közös programot velünk nagy unokatestvérekkel.
ne hisztizz már, mit csináljon szegény gyerek szerinted, nézzen tv-t a kipárnázott biztonsági ülésében? ne, ne engedd el korizni, de játszótérre se, a többi gyerekkel való érintkezésről meg ne is beszéljünk! éljen csak bezárva, mert anyuci hisztis és képtelen elfogadni, hogy mások igenis élvezik az életet, nem csak rettegnek tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!