Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy nyaki ciszta műtét okozhat...

Egy nyaki ciszta műtét okozhat lelki traumát a kislányomnál?

Figyelt kérdés

Végig ottleszek mellette de mégis nagyon félek emiatt.

Persze a műtét miatt is, hogy minden rendben legyen…

Aranyos kis mosolygós, kedves kislány, fèlek hogy ez megvàltozhat majd

2022. okt. 12. 10:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Férjemnek volt nyaki műtéte (kívülről vágták fel a nyakát a füléig). Hát mocskosul fájt neki az első egy hétben. Ha ilyen műtét lesz, akkor nem irigylem a lányod és téged. Én hangsúlyoznám neki végig, hogy mellette vagytok, mindent megtesztek hogy neki könnyebb legyen. Szerintem ha ez a szeretetteljes közeg megvan, akkor nagy traumát nem fog okozni. Készítsd föl előre a számára rosszabb részekre: pl amikor elviszik műtét előtt. Beszégessetek róla, vannak mesék (pl Bori kórházban), játszátok el.

Megértem, hogy izgulsz, én is izgulnék. A "terminátor anyák" meg úgy írnak ide, mintha nulla empátiás készségük lenne.

2022. okt. 12. 14:38
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekem is felvágták úgy a nyakamat, mint a fentinek amúgy, és nekem is mocskosul fájt :S Kicsit jobb lett volna, ha tudok az elején feküdni, akkor nem húzódik lefelé. De volt torokcisztám is, az meg annyira nem fájt, hogy még a kórházban se kértem fájdalomcsillapítót.
2022. okt. 12. 16:06
 13/18 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz, rengeteg gyereket műtenek mandulával pl.
2022. okt. 13. 12:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Elmondta a kérdező, hogy ez nem egyszerű mandulaműtét. Szerintem meg lehet érteni, hogy van benne félsz. És attól még hogy x gyereket műtenek minden nap világszerte, nem jelenti azt, hogy egy anyukának ne lenne joga aggódni a saját gyerekéért, akivel ez megtörténik. Plusz az sem segít neki, hogy tudja, hogy vannak gyerekek, akiknek komolyabb megpróbáltatásokon kell keresztülmenniük. Akikbe ennyi együttérzés szorult, hogy ezeket hangoztatják, azoknak ajánlok még némi empátiatréninget.
2022. okt. 13. 12:34
 15/18 anonim ***** válasza:
Le se írta hogy mivel jár a műtét és hogy hogy viszonyul a gyerek a vizsgálatokhoz, ezért gondoltuk hogy olyan mint egy mandulaműtét...
2022. okt. 13. 12:38
 16/18 anonim ***** válasza:

"3 évesen az én gyerekem se félt, de mióta kb 10szer megszúrkálták úgy, hogy ebből a fele sikertelen volt… igen, valóban okozott nála egy kis félelmet amit ha ügyesen kibír mostmár játékkal jutalmazunk."

"Ja egyébként ez teljesen más mint egy sima mandulaműtét"

2022. okt. 13. 13:10
 17/18 anonim ***** válasza:

Igen, később leírta, de nem a kérdésben.

Amúgy meg ha végig ott van vele az sokat számít, utána meg fájdalomcsillapító ha fáj.

2022. okt. 13. 14:38
 18/18 anonim ***** válasza:
Ti tudjátok egyáltalán, milyen egy "sima" mandulaműtét? Kb. a legrosszabb műtét, iszonyú fájdalmas, és még utána is vért köpsz napokig-hetekig. Nekem voltak kisebb műtéteim és ezerszer inkább az, mint a mandula. Amúgy a műtétek nagyon egyformák: felvágják a bőrt, kiveszik a kivennivalót, összevarrják. Utána kb 48 órát rossz, aztán még 3 hónapig nem az igazi, aztán elfelejted. Nekem zsírcsomót vettek ki, meg nagyobb pigmenfoltos részt vágtak ki. Hát, áldom az eget, hogy megcsinálták, baromi rossz lett volna ezekkel együttélni. Nem okozott traumát.
2022. okt. 14. 09:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!