Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy 3 éves ennyire...

Hogy lehet egy 3 éves ennyire önálló?

Figyelt kérdés

Barátnőm lánya 3 éves. Hétvégén is van hogy előbb felkel mint a szülei, elmegy pisilni maga a wc-re, kimegy a konyhára kiveszi magának az Actimelt kibontja, kivesz magának kiflit, nekiáll enni, megreggelizik

A kutyának maga enni ad

Míg a barátnőm füvet nyír mondja neki hogy gazoljon ki a ház körül, és tényleg kigazol normálisan

Segít neki teregetni, el tudja amúgy maga indítani a mosógépet is. Reggel segít neki ágyazni.

Ha fest utána kiönti maga után a festékes vizet, kiöblíti a poharat, a helyére teszi, kimossa az ecseteket

Nekem 3 éves fiam van, de ilyeneket nem csinál csak úgy..én rontottam el valamit!? A ti 3 évesetek milyen?

2022. okt. 9. 08:28
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
94%
igen #40 ez valahogy jellemző 😅 Kicsinek még nem nagyon tudják csinálni, de nagyon akarják. Mikor nagyobbak meg már azt se akarják amit kellene 😅
2022. okt. 9. 12:10
 42/47 anonim ***** válasza:
57%
Már varom, mikor rukkol elő valaki azzal, hogy a 8hós gyereke megfeji a tehenet... 😎😎
2022. okt. 9. 12:48
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, az én gyerekem is megcsinálta ezeket 3 évesen, és tök jól leköti magát, csomóan mondják, hogy milyen jól nevelt. Közben meg a nagy túrót nevelés, egyszerűen hamarabb megtanulják a gyerekek azokat, amik tetszenek nekik. Viszont 4 éves koráig fordítva vette fel a cipőt, a mozgása esetlenebb a többiekhez viszonyítva, sokszor elbambul, ha olyat kell csinálnia, amit nem szeret, utál számolni... Az egyik gyerek ebben jó, a másik meg abban. Ne csak azt vedd észre, amiben a másik kicsi ügyesebb.
2022. okt. 9. 14:28
 44/47 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem minden csak nevelés és szokás kérdése.

A kicsi 2 éves, söpröget, tereget, ki- és bepakolja a ruhákat a mosógépbe persze az Ő kis maga módján. Ha ivott a poharat a mosogatóba rakja, evés után megy a csaphoz hogy kezet mosson. Ha látja hogy takarítok Ő kivesz egy popsitörlőt és Ő is azzal törölgeti a polcokat.

A nagyobb 8 éves. Kérés nélkül segít. A fürdő csak az Ő dolga mivel azt szereti a legjobban csinálni, igen a wc-vel együtt. Ha kell porszívózik, felmos.

Reggel beágyaz, ruháit összehajtogatja.

Ja és ha kimegyünk a tanyára az állatokhoz akkor még a 2 éves is eteti az 5-600 kilós marhákat...lehet rámküldeni a gyámügyet 🤣🙈😀

2022. okt. 9. 14:37
 45/47 anonim ***** válasza:
86%

Az én 3 éves fiam is mindig segít mosógépet indítani, mosogatógépet, mikrot is. Gazol is, "metsz" is a maga kis ollójával. Imád velem tésztát gyúrni, sütit sütni, mosogatni. De könyörgök a kézmosásért, hogy üljön le az asztalhoz enni, és az istenért nem vetkőzik le egyedül, pedig tud.

Rajzolás nem érdekli, viszont számolni szeret. Nekünk nincs házi állatunk, de a nagyszülőknél imadja megetetni a cicákat. Ezeket sosem csinalja felügyelet nélkül, nem hiszem hogy ez akkora dolog lenne. Ki ilyen ki olyan.

Én egyébként ha nem vonnám be a fiamat a házimunkába akkor élni se hagyna. Mert közel 4 évesen is folyton a fenekemben van és vagy játszom vele, vagy be kell vonnom, ha haladni akarok.

2022. okt. 9. 14:51
 46/47 anonim ***** válasza:
71%
Nem olvastam végig minden kommentet, de én nem látom gáznak a dolgot. Az én fiam február végén lesz 3. Nem tudom mennyire önálló, ki hogy látja, nem is foglalkoztat. De pl odamegy a hűtőhöz, elmondja mit akar, de nem tudja kivenni, segítek neki. Étkezés után ( ha nem együtt eszünk) fogja a kis tányérját és kihozza nekem, szól, hogy elég volt. Kutyánknak is ad kaját, sokszor magától, mert csak fontoskodni/kedveskedni akar, de csak marékkal a nagy zacskóból. Nem szobatiszta még. Öltözködni/vetkőzni csak félig tud egyedül, de pl.nekem szó nélkül segít, mármint abban, hogy egyszer kétszer megkértem hozza be a cipőmet, vagy hasonlók ( épp várandós vagyok a tesóval, már nagy pocakosan). Ha lejár a mosógép, magától megy és pakolja a szárítóba. De ezeken én nem ráerőltetemy szereti csinálni, szeret szorgoskodni, szeret segíteni. Inkább élmény neki, emellett nekem segítség is. :)
2022. okt. 9. 23:52
 47/47 anonim ***** válasza:
61%

Aki szerint ez "elhanyagolàs" az gondolom egy életképtelen mimózàt nevel, és irigy. 20 hónapos kisfiam kb mindent leutánoz, amit làt tőlünk, igen még a gazolást is. Törölgetést kis papirzsepi darabbal, mosógépből pakolàszik, tudja melyik gombbal indul. Kukába dob amit kérek. Megmaradt ételt kis darabokban a kutyának ad (aki meg lett rà tanitva, hogy kell kivenni szépen az emberek kezéből finoman a falatot).

Teljesen normàlis, hogy egy ilyen kicsi gyerek megcsináljon bàrmit amit a felnőttektől làt.

2022. okt. 10. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!