Hogy lehet egy 3 éves ennyire önálló?
Barátnőm lánya 3 éves. Hétvégén is van hogy előbb felkel mint a szülei, elmegy pisilni maga a wc-re, kimegy a konyhára kiveszi magának az Actimelt kibontja, kivesz magának kiflit, nekiáll enni, megreggelizik
A kutyának maga enni ad
Míg a barátnőm füvet nyír mondja neki hogy gazoljon ki a ház körül, és tényleg kigazol normálisan
Segít neki teregetni, el tudja amúgy maga indítani a mosógépet is. Reggel segít neki ágyazni.
Ha fest utána kiönti maga után a festékes vizet, kiöblíti a poharat, a helyére teszi, kimossa az ecseteket
Nekem 3 éves fiam van, de ilyeneket nem csinál csak úgy..én rontottam el valamit!? A ti 3 évesetek milyen?
Szerintem minden csak nevelés és szokás kérdése.
A kicsi 2 éves, söpröget, tereget, ki- és bepakolja a ruhákat a mosógépbe persze az Ő kis maga módján. Ha ivott a poharat a mosogatóba rakja, evés után megy a csaphoz hogy kezet mosson. Ha látja hogy takarítok Ő kivesz egy popsitörlőt és Ő is azzal törölgeti a polcokat.
A nagyobb 8 éves. Kérés nélkül segít. A fürdő csak az Ő dolga mivel azt szereti a legjobban csinálni, igen a wc-vel együtt. Ha kell porszívózik, felmos.
Reggel beágyaz, ruháit összehajtogatja.
Ja és ha kimegyünk a tanyára az állatokhoz akkor még a 2 éves is eteti az 5-600 kilós marhákat...lehet rámküldeni a gyámügyet 🤣🙈😀
Az én 3 éves fiam is mindig segít mosógépet indítani, mosogatógépet, mikrot is. Gazol is, "metsz" is a maga kis ollójával. Imád velem tésztát gyúrni, sütit sütni, mosogatni. De könyörgök a kézmosásért, hogy üljön le az asztalhoz enni, és az istenért nem vetkőzik le egyedül, pedig tud.
Rajzolás nem érdekli, viszont számolni szeret. Nekünk nincs házi állatunk, de a nagyszülőknél imadja megetetni a cicákat. Ezeket sosem csinalja felügyelet nélkül, nem hiszem hogy ez akkora dolog lenne. Ki ilyen ki olyan.
Én egyébként ha nem vonnám be a fiamat a házimunkába akkor élni se hagyna. Mert közel 4 évesen is folyton a fenekemben van és vagy játszom vele, vagy be kell vonnom, ha haladni akarok.
Aki szerint ez "elhanyagolàs" az gondolom egy életképtelen mimózàt nevel, és irigy. 20 hónapos kisfiam kb mindent leutánoz, amit làt tőlünk, igen még a gazolást is. Törölgetést kis papirzsepi darabbal, mosógépből pakolàszik, tudja melyik gombbal indul. Kukába dob amit kérek. Megmaradt ételt kis darabokban a kutyának ad (aki meg lett rà tanitva, hogy kell kivenni szépen az emberek kezéből finoman a falatot).
Teljesen normàlis, hogy egy ilyen kicsi gyerek megcsináljon bàrmit amit a felnőttektől làt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!