Hogy lehet egy 3 éves ennyire önálló?
Barátnőm lánya 3 éves. Hétvégén is van hogy előbb felkel mint a szülei, elmegy pisilni maga a wc-re, kimegy a konyhára kiveszi magának az Actimelt kibontja, kivesz magának kiflit, nekiáll enni, megreggelizik
A kutyának maga enni ad
Míg a barátnőm füvet nyír mondja neki hogy gazoljon ki a ház körül, és tényleg kigazol normálisan
Segít neki teregetni, el tudja amúgy maga indítani a mosógépet is. Reggel segít neki ágyazni.
Ha fest utána kiönti maga után a festékes vizet, kiöblíti a poharat, a helyére teszi, kimossa az ecseteket
Nekem 3 éves fiam van, de ilyeneket nem csinál csak úgy..én rontottam el valamit!? A ti 3 évesetek milyen?
Nem, nem számít hogy fiú.
Csak annyiban, ha maradi felfogást gyakorolsz, ami szerint a "fiúknak a házimunka nem való", akkor nem is fogja sose csinálni.
Egyébként nálunk a fiam jobban segít, pakol, míg a lányom éhen halna teli hűtő mellett is, annyira önállótlan, pedig ugyanaz a nevelés és a nagy 3 évvel idősebb.
#19 Hát nem minden gyerek, az enyém speciel nem csinál ilyet, nem is érdekli.
Na ezért kérdeztem, akkor csak nem normális teljesen a mi helyzetünk?
Amúgy igen, bepakolja a ruhát, beindítja, beleönti az öblítőt úgy hogy le kell venni neki a felső szekrényből, és becsukja az ajtót, elindítja. Szóval meg tudja maga csinálni de az nem egyenlő azzal, hogy maga csinálja.
Azzal sincs szerintem semmi baj hogy kertészkedik, ők még a kutyát is kennelbe zárják, ha úgy vannak kint, hogy nem 100%-osan rá figyelnek, pedig barátsagos kutya,minket is simán beenged ha megyünk, be merünk tőle menni.
Szóval nem kell ezeket a helyzeteket túlmagyarázni.
Inkább a saját fiam aggaszt. Ő kb 10 másodpercig csinál valamit, aztán már dobja is el, nem lehet vele együtt sütögetni, mesét ha olvasok neki alig hallgatja, a könyvet lapozza tépi előre, ruháját szerintem le tudná venni maga, de nem teszi, inkább dübörög a lábával meg hisztizik is ha hazaérünk, hogy valaki vegye le a cipőjét, amit maga is le tudna.
Miért hiszed hogy a lekvárfőzős eset vidéki? A srác szülei tanár és kutatófizikus egy obszervatóriumban. Városban laknak, nem tanyán. Ezt csak azért mondom, mert szerintem azt hiszed akkora különbség van 2 féle ember között.
Csak példának hoztam fel amúgy, hogy a túlzott otthoni munkavégzés se feltétlen kifizetődő, és most nem arról van szó, hogy bekapcsolni a mosógépet annyira nehéz, vagy csinálni egy kaját magunknak borzasztó, csak ha már 3 évesen ezt csinálja, mi lesz később?
Téged vígasztaltalak, de sértődj meg. Nekem is kezd az az érzésem lenni hogy a szorgos 3 éves igazából a te gyereked, mert nem arra fókuszáltál, hogy nem baj ha egy 3 éves nem ennyire önállo, hanem hogy azt írtam, nem feltétlen jó ez a nagy önállóság ilyen korán. Nem is értem miért az enyémen háborodrál fel ennyire, mások azt írták mini rabszolgát nevel. De ahogy érzed.
Ezek szerint erősen eltúloztad a leírást. Semmi extra nincs abban, ha mindezeket segítséggel, felügyelve teszi. Átlagos 3 éves gyerek képes ezekre, de nem ezeket kell neki.
Viszont önállóan öltözni, vetkőzni igen. Öltözésnél gomb, cipzár nem elvárt, de az hogy felvegyen/levegyen egy tépőzáras cipőt igen. Le/felhúzza a nadragját, belebújjon a pólóba.
Azzal segíthetnéd az önállósodásban, ha nem csinálnád meg helyette, hiába hisztizik.
De igen, irigylem őket amúgy, ezt nem is tagadom, több minden miatt is.
Bár mi sem élünk rosszul, de úgy érzem nekik sokkal jobb mindenben a helyzetük, szerencsésebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!