3 eves fiad mennyire önallo?
3 éves bilit wc egyaránt használ, szoba ágytiszta, tisztán érthetöen beszél sok verset mondokát éneket tud. levetközni tud felöltözéshez kell segiteni
önnáloan elalszik este és reggel fél 7 kor kell
önnálóan eszik, iszik pohárbol
kanál villa használat kést még nem ismeri
Október végén lesz 3 éves a kisfiam. A wc-t nem éri fel, még a fellépőjéről sem, így itthon inkább bilit használ. A napokban kezdte egyedül használni, mostanra sikerült a gatya le és felvétele önállóan. A fenekét én törlöm. Külföldön élünk, az oviban is nagy wc van, így ott is segítségre szorul. Ugyanígy a kézmosás, tudná egyedül, de semmit nem ér fel, így segíteni kell. A kezét egyedül törli meg. Éjszakára még pelusa van.
Öltözködésben még segítsége szorul.Ami viszont önállóan megy: gatya, bugyi, zokni, cipő levétele. Cipzáros, gombos pulcsi, kabát levétele. Felvenni a bugyit és a gatyát tudja csak egyedül.
Az oviban mindig felveszi a sapkáját,ha kimennek, mert megkérem rá, minden reggel (a többi gyereken még nincs sapka).
Kb 1 éves kora óta egyedül eszik, már akkor sem tűrte a segítséget. :) Kanállal és villával, kést még nem használ, de ismerkedünk vele.
Egyedül alszik el, az ágyában, a szobájában tökéletes rendet rak, ha kérem szobájában. Mindennek tudja hol a helye és oda is rakja.
Szerencsére már vagy fél éve nem volt beteg, így az orrfújást nem kellett gyakorolni, az még nem megy egyedül, de ha tartom a zsebkendőt ügyesen, erősen fújja.
Az enyém 3,5 éves, két hete jezdte az ovit. Eddig nagy tanulság számomra, hogy úgy tűnik, sokkal inkább kiszolgálom itthon, mint amennyire szükséges lenne.
Itthon egyedül veszi le a cipőjét, és ha jó kedve van, a nadrágját is a pisiléshez. Az oviban egyedül is öltözik, cipőt nadrágot önállóan veszi fel. Itthon nem pisil vécébe, csak bilibe, az oviban simán (mondjuk bárhol máshol is vécézik, nem cipeljük magunkkal a bilit sehová). Eddig én mostam a fogát, amíg el nem mesélte, hogy az oviban ezt egyedül csinálja - azóta itthon is egyedül kell neki.
Igazából elég kényelmes a fiatalember, és sajnos én is úgy vagyok vele, hogy gyorsabb, ha én csinálom meg helyette, mintha hagyom neki egyedül, de már rajta vagyok azon, hogy változtassak.
3éves mult júniusban.
Teljesen egyedül eszik- mindent. Sokszor segít tálalni, a tányérokat és evőeszközöket szépen kirakja az asztalra. :)
Egyedül fel tud öltözni és le is vetkőzni, néha gabalyodik bele egy egy pólóba, hosszúujjúba, de lényegében egyedül öltözik-zoknit is.
EGyedül wc-zik, a fellépőt odatolja a wc-hez és egyedül levetkőzik, pisil, felöltözik, lehúzza a wc-t és kezet is mos. Ha nagywc-zik, akkor ha végzett kiabál, mert nem tudja kitörölni a fenekét.
Szerintem nagyon ügyes, és egyébként meg olyan kis önérzetes, hogy nem is engedi semmiben hogy segítsek, mindent Ő egyedül akar megcsinálni.
Nagy húzóerő az 5éves bátyja- olyan ügyes akar ő is lenni mint a nagytesó.
Önállóan kezeli az apja érintőképernyős telefonját... Én nem értek hozzá. :)
Ovis egyébként- 3nap alatt ottalvásig beszokott egy könnycsepp nélkül, most kezdte és kisfiu.
Utolsó vagyok-
az orrát másfél éves kora óta egyedül fujja- arra nagyon hamar rájött hogy kell.
és a fogát is egyedül mossa már.
Kislegóval szeret játszani, nem a duplóval és már 2évesen a 60db-os kirakókat kirakta. :)
Ja és tud biciglizni, a bringáján még van pótkerék, de akár már le is szerelhetnénk.
3,5 éves lesz november végén.
Január óta nappalra és éjjelre is szobatiszta.
Egyedül szépen és tisztán eszik. Sokat beszél, több mondókát tud.
Egyedül alszik el.
Kézmosás, orrfújás megy egyedül.
Önállóan wc-zik. A wc-be állva pisil, kakilni otthon bilibe szokott,máshol gond nélkül wc-be,a fenekét én szoktam törölni, próbálkozik,de jobb ha én törlöm:)
Az érintőképernyős telefont ügyesen kezeli,kicsinyíti,nagyítja a képet rajta.Youtube-hoz is ért :) Ezen sokan el is ámulnak :)
Öltözni ügyesen tud,vetkőzni a felsőknél nehezebb,de kitartó.
Viszont kirakót nem nagyon szokott kirakni :(És nem tud biciklizni.
A lego a favorit :)Illetve a vonatok,igen az összes létező vonatfajtát ismeri :) (vasutas a papa :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!