Túl önálló 3 éves?
Szia!
Szuper kis három évesed van :-) Szerintem az a dolog útja, hogy megtanítod neki, mit nem csinálhat egyedül. Addig meg kénytelen vagy rajta tartani a szemed, most mást nem tudsz csinálni.
"Túl önálló 3 éves?"
NEM, teljesen normálisan fejlödö 3 éves!
3-as hát nem tudom, az én gyerekem nem csinál ilyeneket, pedig ő is ügyes,és az ovis csoportjában van aki a cipőjét levenni, meg inni nem tud egyedül, nem is egy.
Amíg a kicsit pl.szoptatod, és nem tudsz utána menni próbálj valami olyat kitalálni amivel lekötöd a figyelmét. Lehet le leszek pontozva, de inkább nézzen meg addig egy rövid mesét mint hogy kimenjen az utcára vagy úgy döntsön hogy főzni fog és bekapcsolta a villanyrezsót 😃.
Szerintem is teljesen normális. Az én 3 évesem is kinyitja a hűtőt, kivesz egy doboz tejet, kivesz egy poharat a mosogatógépből, lecsavarja a kupakot és tölt magának.
Leint, ha bele akarok szólni.
Már egészen tökmagként egymásrapakolta a könyveket, majd rájukmászott, hogy hozzáférjen a nassolnivalós szekrényhez.
Szerintem ezek normális dolgok, az uncsitesóm gyereke ebben a korban meg tudott kenni egy szelet kenyeret.
Ettől még nem felnőttebb, ugyanúgy sír,ha elfogyott valami vagy nincs szabad hinta.
Szerintem nálunk az lehet a háttérben, hogy hagytam segíteni mindig, és nem problémáztam, ha valami kiömlött vagy szétszóródott.
Pl a gyerek be tud tenni egy mosást is öblítő nélkül, ha odarakom a ruhákat a géphez és segítek benyomni az ajtaját.
Sokszor csináltuk együtt, berakja a ruhákat, rászórja a pohárral a mosóport, az ajtóbecsukáshoz gyenge, de utána meg tud nyomni 2 gombot.
Az ilyesmi szerintem természetes(nyilván nem ő mos, és örül, ha én is megcsinálom neki), eredményes játéknak fogják fel.
Nekünk is van fellépőnk, de a pultra, asztal tetejére nem mehet fel. A fellépő csúszásmentes elég masszív.
Nem lehet, hogy azt érzi az anyukájára nem számíthat, mert ott a kistesó?
Az fiam 2 és fél éves,lassan már 1 éve csinál ilyeneket,míg cifrábbakat is.
Egyszerűen ami veszélyes azt ne engedd meg neki,parancsolj rá.
Amitől meg nem lesz baja, azt hagyd rá.
Az enyémnek nem vette el a kedvét,az hogy van amit megtiltok neki.
Hagyd ügyeskedni, már nem kisbaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!