Normális az, hogy egy majdnem 2,5 éves kisgyerek nem tudja magát elfoglalni egy percre sem?
Valahol ez természetes, nálunk is nehezen tanult meg egyedül játszani.
én azt csináltam, hogy leültünk együtt játszani, mindegy mit, és mikor láttam hogy kezd belemerülni, akkor mondtam, hogy kimegyek pisilni, rögtön jövök, addig folytasd ezt vagy azt.Vissza is mentem, de mindig picit tovább maradtam kint, és egy idő után tök elfelejtette, hogy nem mentem vissza hozzá. lehet ez a gyerek becsapása, de nálam működött és elértem sírás nélkül, amit akartam.
Köszönöm a válaszokat! Ment a zöld kezecske mindenkinek.
Ha esetleg valakinek még lenne véleménye, szívesen meghallgatnám!
Szia!
Én pontosan szóról szóra ugyanebben a szituban voltam!Az én nagyobbik fiam is soha nem tudott eljátszani 1 percet sem egyedül pedig isten lássa lelkem mindíg próbálkoztam különféle praktikákkal pl amt az első is írt!
Soha semmi nem vált be:(
Ő is 2,5 éves volt mikor megszületett a kisöccse na gondoltam majd picit kevessebb idő jut rá akaratlanul is így biztos megtanul kicsit ellenni magában...hát r@hadtul tévedtem,,azt kell mondjam még több figyelmet igényelt,gondolom a tesó miatt is meg hát ugye dackorszak stb!
Nem akarla elkeseríteni,az enyém most már 4,5 éves és kb 4 éves kora óta van az hogy már eltud játszani a szobába maga is 15-20 percet vagy ül az asztalnál és színez,gyurmázik,fest stb!
Szóval semmi mást nemtudok javasolni mint:türelem,kitartás és empátia,hogy elfogadd őt ilyennek amilyen!Én soha nem vágtam az enyémnek az arcába,hogy"Bezzeg a szomszéd Pistike milyen jól eljátszik egyedül"
Ja és csak hallkan jegyzem meg hogy a legjobb játszótárs a tesó:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!