Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy 3 éves ennyire...

Hogy lehet egy 3 éves ennyire önálló?

Figyelt kérdés

Barátnőm lánya 3 éves. Hétvégén is van hogy előbb felkel mint a szülei, elmegy pisilni maga a wc-re, kimegy a konyhára kiveszi magának az Actimelt kibontja, kivesz magának kiflit, nekiáll enni, megreggelizik

A kutyának maga enni ad

Míg a barátnőm füvet nyír mondja neki hogy gazoljon ki a ház körül, és tényleg kigazol normálisan

Segít neki teregetni, el tudja amúgy maga indítani a mosógépet is. Reggel segít neki ágyazni.

Ha fest utána kiönti maga után a festékes vizet, kiöblíti a poharat, a helyére teszi, kimossa az ecseteket

Nekem 3 éves fiam van, de ilyeneket nem csinál csak úgy..én rontottam el valamit!? A ti 3 évesetek milyen?

2022. okt. 9. 08:28
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem azért fogalmaztad meg rosszul, mert sokkal többet látsz bele. Felnagyítod a kislány tetteit, mert úgy érzed hogy a fiad le van maradva.

Itt most azt kell kiderítsd, hogy a fiad fizikailag képtelen a cipője levételére, tehát pl gobd van a finom motorikájával, vagy dacol. Ha dacol, ne aggódj az minden gyereknél más, és máskor van. Pint ezért nem elvárás ez a fajta általad túlzottan leírt önállóság, mert pont a dackorszakban nem életszerű. A kislány valószínűleg túl van a dackorszakon, vagy nem nagyon tombol nála, emiatt kicsit jobban tud fókuszálni. Majd megérik a te fiad is.

2022. okt. 9. 09:47
 32/47 anonim ***** válasza:
80%

Hát meg vagyok lepődve 1-2 válaszon?! Elhanyagolás?! 😅😅😅

Az én fiam is 3 éves. Ő is simán felkel, felőltözik egyedül, elmegy pisilni szó nélkül.

A hűtőből is simán ki tudja venni amit akar. 3 eves, nem 1 éves csecsemő... ki is tudja bontani, kanalat vesz elő, megeszi. Inni önt magának a kancsóból, ilyeneket simán csinál. Vannak állataink, baromfik, őket is simán kihajtja, megeteti. Gazt szed nekik.

Nem elhanyagolt gyerek egyáltalán. Jóóval tőbbet foglalkoztam/foglalkozok vele mint a környezetünkben élő szülők. Mindig jött velem és csinálta, mert érdekli. Inkább legyen ilyen, mint hogy egész nap kiszolgálgattassa magát.

Én igen is büszke vagyok rá, hogy ilyen önálló már most.

1 éves a huga, ő is ugyan úgy részt vesz mindenben.

2022. okt. 9. 09:52
 33/47 anonim ***** válasza:
29%
Hát persze... nalatok mar az egyeves is gazol es kihajtja az állatokat... 😂😂😂
2022. okt. 9. 09:57
 34/47 anonim ***** válasza:
94%
Nem akartam hozzászólni, de én is lestem a válaszokon. Komolyan elhanyagolás az hogy egy 3 évesnek nincs még a kanál is a szájába téve? Nyilván nem főz meg a gyerek, de azon mi elhanyagolás, hogy kivesz magánal egy kiflit és megeszi? Egy értelmes 3 éves erre képes. Enyém is simán, sőt nem is hajlandó rá, hogy kiszolgáljuk, mindent maga akar csinálni. Öltözik, wc-zik egyedül, eszik, ha csöngetnek rohan ki és mondja ki jött, ha kiborít valamit megy és feltörli. De az se mindegy a 3 melyik oldalán áll. Ezt sem írtad. Az enyém 4 lesz decemberben. Más egy 3 év 11 hónapos, meg más egy 3 év 1 hónapos.
2022. okt. 9. 10:01
 35/47 anonim ***** válasza:
78%

33! Ha ez nekem szól (32) akkor fuss neki még1x...

Részt vesz mindenben. Ott ül mellettünk babakocsiba, vagy épp a kezét fogva sétál velem és hajtja be a tyukokat. Gazt szedni is tud, tepi nekik marékkal.

Sajnálom, ha a te gyereked képtelen az életre, ha egyáltalan van gyereked. De ez nem jelenti azt, hogy minden gyerek ilyen...

2022. okt. 9. 10:01
 36/47 anonim ***** válasza:
82%

Gondolom megy az anyjával az 1 éves. Egyébként tudod hogyan kell kihajtani a tyúkokat?

Kinyitod az ól ajtaját, aki nem megy ki magától ahhoz odamész, és elkezd kiszaladni.

Összeszeded a tojásokat és mész a többi dologra.

Nem olyan rendkívül hihetetlen ez.

Lévén h egyedül nem hagyja a házban azt az 1 évest, így megy velük es csinálja. Döbbenet

2022. okt. 9. 10:04
 37/47 anonim ***** válasza:
16%
Na jó... kezd vicces lenni a sztori.. 😂😂😂
2022. okt. 9. 10:09
 38/47 anonim ***** válasza:
91%
Nekem kettő van, a 4 éves kb. életképtelen, de alapvetően ez normális, hiszen csak 4 éves. A húga 2,5 éves, és nagyjából az a kategória, mint a kérdésben szereplő kislány. Azzal a különbséggel, hogy sose azt csinálja, amit kérek tőle, hanem amit ő úgy gondol. Szóval ha megkérném, hogy gazoljon ki, akkor mondaná, hogy nem, viszont megetetné helyette a kutyát. (Mondjuk se kertünk, se kutyánk, szóval ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy tegnap pogácsát sütöttem, mondtam nekik, hogy szedjék már össze a lakásban széthányt játékaikat, a nagyobbik el is indult, de leragadt az első érdekes játéknál, a kicsi meg arra se vette a fáradságot, hogy nemet mondjon, inkább megkente tojással a pogácsákakat, és sajtot szórt a tetejükre. Nem gondoltam volna, hogy tudja, tojással szoktuk megkenni a sajt előtt, bár ki volt készítve a felvert tojás az ecsettel.)
2022. okt. 9. 10:16
 39/47 anonim ***** válasza:
77%
Nekem volt egy gyermekkori barátnőm, ő 4-5.évesen teljesen egyedül ment az óvodába. Mindennap. Már akkor is fura volt, ez amúgy a 70-es évek végén volt, egy nagyobb községben, igaz akkor autó alig volt, de elég messze laktak az ovitól, és forgalmas főúton kellett átmenni. A szülei korán reggel mentek dolgozni. Ez a kislány mindenben sokkal önálóbb volt mint én, mert nem értek vele foglalkozni a szülők. Ő iskolásként is mindent egyedül csinált, kaját magának, mosás, stb.
2022. okt. 9. 10:43
 40/47 anonim ***** válasza:
92%
2 fiam van, ennyi idősen még ők is lelkesek voltak, az egyik porszívózott, hasonlók. Na azóta elmúlt a lelkesedés.😅
2022. okt. 9. 11:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!