Hogy lehet egy 3 éves ennyire önálló?
Barátnőm lánya 3 éves. Hétvégén is van hogy előbb felkel mint a szülei, elmegy pisilni maga a wc-re, kimegy a konyhára kiveszi magának az Actimelt kibontja, kivesz magának kiflit, nekiáll enni, megreggelizik
A kutyának maga enni ad
Míg a barátnőm füvet nyír mondja neki hogy gazoljon ki a ház körül, és tényleg kigazol normálisan
Segít neki teregetni, el tudja amúgy maga indítani a mosógépet is. Reggel segít neki ágyazni.
Ha fest utána kiönti maga után a festékes vizet, kiöblíti a poharat, a helyére teszi, kimossa az ecseteket
Nekem 3 éves fiam van, de ilyeneket nem csinál csak úgy..én rontottam el valamit!? A ti 3 évesetek milyen?
Szerintem azért fogalmaztad meg rosszul, mert sokkal többet látsz bele. Felnagyítod a kislány tetteit, mert úgy érzed hogy a fiad le van maradva.
Itt most azt kell kiderítsd, hogy a fiad fizikailag képtelen a cipője levételére, tehát pl gobd van a finom motorikájával, vagy dacol. Ha dacol, ne aggódj az minden gyereknél más, és máskor van. Pint ezért nem elvárás ez a fajta általad túlzottan leírt önállóság, mert pont a dackorszakban nem életszerű. A kislány valószínűleg túl van a dackorszakon, vagy nem nagyon tombol nála, emiatt kicsit jobban tud fókuszálni. Majd megérik a te fiad is.
Hát meg vagyok lepődve 1-2 válaszon?! Elhanyagolás?! 😅😅😅
Az én fiam is 3 éves. Ő is simán felkel, felőltözik egyedül, elmegy pisilni szó nélkül.
A hűtőből is simán ki tudja venni amit akar. 3 eves, nem 1 éves csecsemő... ki is tudja bontani, kanalat vesz elő, megeszi. Inni önt magának a kancsóból, ilyeneket simán csinál. Vannak állataink, baromfik, őket is simán kihajtja, megeteti. Gazt szed nekik.
Nem elhanyagolt gyerek egyáltalán. Jóóval tőbbet foglalkoztam/foglalkozok vele mint a környezetünkben élő szülők. Mindig jött velem és csinálta, mert érdekli. Inkább legyen ilyen, mint hogy egész nap kiszolgálgattassa magát.
Én igen is büszke vagyok rá, hogy ilyen önálló már most.
1 éves a huga, ő is ugyan úgy részt vesz mindenben.
33! Ha ez nekem szól (32) akkor fuss neki még1x...
Részt vesz mindenben. Ott ül mellettünk babakocsiba, vagy épp a kezét fogva sétál velem és hajtja be a tyukokat. Gazt szedni is tud, tepi nekik marékkal.
Sajnálom, ha a te gyereked képtelen az életre, ha egyáltalan van gyereked. De ez nem jelenti azt, hogy minden gyerek ilyen...
Gondolom megy az anyjával az 1 éves. Egyébként tudod hogyan kell kihajtani a tyúkokat?
Kinyitod az ól ajtaját, aki nem megy ki magától ahhoz odamész, és elkezd kiszaladni.
Összeszeded a tojásokat és mész a többi dologra.
Nem olyan rendkívül hihetetlen ez.
Lévén h egyedül nem hagyja a házban azt az 1 évest, így megy velük es csinálja. Döbbenet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!