Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy 3 éves ennyire...

Hogy lehet egy 3 éves ennyire önálló?

Figyelt kérdés

Barátnőm lánya 3 éves. Hétvégén is van hogy előbb felkel mint a szülei, elmegy pisilni maga a wc-re, kimegy a konyhára kiveszi magának az Actimelt kibontja, kivesz magának kiflit, nekiáll enni, megreggelizik

A kutyának maga enni ad

Míg a barátnőm füvet nyír mondja neki hogy gazoljon ki a ház körül, és tényleg kigazol normálisan

Segít neki teregetni, el tudja amúgy maga indítani a mosógépet is. Reggel segít neki ágyazni.

Ha fest utána kiönti maga után a festékes vizet, kiöblíti a poharat, a helyére teszi, kimossa az ecseteket

Nekem 3 éves fiam van, de ilyeneket nem csinál csak úgy..én rontottam el valamit!? A ti 3 évesetek milyen?

2022. okt. 9. 08:28
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
85%

Az en lanyom is pisil lassan 3 evesen szo nelkul, wc papirt hasznal, lehuzza.

Viszont en szeretek vele felkelni, el sem tudom kepzelni, hogy ne egyutt ebredjunk.

Neveles es gyerek kerdese is. De ennyi idos gyereknek nem az egyedul gazolas a feladata.

2022. okt. 9. 08:49
 12/47 anonim ***** válasza:
26%
Jaj, hagyd abba: egyértelmű hogy te vagy a szülő az "önálló" gyerekkel, különben nem mentegetnéd így.
2022. okt. 9. 08:50
 13/47 anonim ***** válasza:
87%

Ez miért elhanyagolás?

Nem minden gyerek van az anyja fenekében egész nap.

Sajnos nekem 3ból 2 ilyen 😅

2022. okt. 9. 08:51
 14/47 A kérdező kommentje:
Nem bízza a mosószer adagolást rá, el van zárva a mosószer náluk is, ahogy gondolom minden értelmes embernél😂 Hol írtam ilyet, hogy mosószert adagol meg ki van maga küldve? Na jó, az a baj, hogy itt most majdnem mindenki többet magyaráz bele, így a kérdésem elveszti a valós lényegét. Ő sem tanította ezekre, csinálja neki ezeket magától. Legalábbis sose láttam hogy ilyenekre tanítaná. Én már próbáltam tanítani a fiam ilyenekre, de nála úgy se megy..
2022. okt. 9. 08:53
 15/47 anonim ***** válasza:
13%

De hogy van hozzáférése a hűtőhöz? Csak gyerekbarát cucc van benne?

Szerintem ez nem megszokott, nem is feltétlen tartom 100%-ban helyesnek, bár én nem úgy látom hogy mini rabszolgát nevelne. Volt egy ismerősöm gimiben, neki volt ilyen élete. 3 évesen még csak gazol, aztán 10 év múlva úgy tölti a nyarát, hogy kapál, lekvárt főz, barackot szed és utálni fogja az egészet az anyjával együtt. Nem hinném hogy ettől dolgosabb lesz, max hamarabb kezdődik a munkásélet és hamarabb megunja.

Jó az önállóságra nevelés, de nem kell túlzásba esni.

Én is szeretném ha ügyesen csinálna sok mindent a fiam, de egyrészt el nem tudom képzelni, hogy ez 3 évesen menjen, és nem a nevelés miatt, hanem egyszerűen még nem tartunk ott. Cserébe viszont az én gyerekem nem üreskifli + actimel kombóval indította a napot, hanem rendes reggelit kapott. Lehet eldönteni ki mit akar.

2022. okt. 9. 08:54
 16/47 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok,nyugi, azért mentegetem, mert a legjobb barátnőm évek óta, minden nap együtt vagyunk, nyilván leírom a valóságot, nekem olyan mint a tesóm kicsit. Hogy a kérdésnek a lényege megmaradjon azért "mentegetem"

Perse titkon egy kicsit irigy is vagyok rá, de nem rossz értelemben.

2022. okt. 9. 08:55
 17/47 anonim ***** válasza:
78%

Hát én mikor gyerek voltam szintén önállóak voltunk noveremmel.

Apánk nem volt a hétköznapok része, később meg egyáltalán nem, anya meg hajnaltol késő estig dolgozott.

Pár éve olvastam egy könyvet(L. Stipkovics Erika szetetettel sebezve), ott pl a szülősített gyerekekrol szóló fejezetben magamra ismertem.

Lényeg annyi, hogy nem mindegy miért ilyen önálló. Azért mert a gyereknek így "megfelel" vagy rá van kényszerítve.

2022. okt. 9. 08:55
 18/47 anonim ***** válasza:
39%

"Míg a barátnőm füvet nyír mondja neki hogy gazoljon ki a ház körül, és tényleg kigazol normálisan"

Vs

"kézzel gazolás úgy, hogy ott vannak vele,"

Ha közben füvet nyír, akkor nincs ott vele.

Fűnyírás közben pedig főleg nem kellene arra kérni a gyereket hogy ott guggoljon a közelben, hátha egy felpattanó kavics fejen találja.

2022. okt. 9. 08:56
 19/47 anonim ***** válasza:
58%

"Hol írtam ilyet, hogy mosószert adagol meg ki van maga küldve? "

Azt írtad, hogy egyedül beindítja a mosógépet.

Ezt normális ember úgy értelmezi, hogy bepakol, beállít, mosószert önt, elindít.

Ha csak bepakol és benyom egy gombot míg ott áll mellette valaki, az mitől irígylésre méltó önállóság??

Egy egyéves megcsinálja, nemhogy egy 3.

2022. okt. 9. 09:00
 20/47 A kérdező kommentje:

Na jó, tényleg hagyjuk.

Csak fel akartam sorolni, hogy néha megcsinál ilyeneket ha kell, hogy érthető legyen a helyzet

Nem egy vidéki család ők se mi se, hogy lekvárt főzzön 10 évesen. Mind a férje mind ő egy irodában dolgoznak vezető beosztásban, fullos házzal, fullos autóval, a gyereknek megvan mindene, még sok is néha.. viszik magukkal mindenhova a világ körül ha úgy van, viszik játszótérre, és még munkát is úgy variáltak miatta hogy napi 7 óránál többet ne legyen oviban, sütnek főznek minden nap, ettől függetlenül a kislány imádja az actimelt kiflivel, de nem ezen él

Rengeteget foglalkoznak vele minden téren, mesét olvasnak neki, sétálnak, kertészkednek együtt ezen nem tudom mi olyan felháborító hogy levegőn van vele a gyerek abban a kis kertjükben

Nem gondoltam hogy ennyire félremagyarázza majdnem mindenki a kérdést

Rajtunk nagyon sokat segítettek a költözéskor is meg mindennel az elmúlt években, nyilván hogy megbánt ha így félremagyaráznak valamit róla

De mindegy, csak arra voltam kíváncsi igazán, hogy normális e hogy az én fiam ilyeneket nem csinál és minden apróságért anya anya anya apa anya anya, én is szeretnén ha kicsit önállóbb lenne, de lehet az is számít hogy fiú. Majd idővel biztis változik, csak néha nagyon lefáraszt.

2022. okt. 9. 09:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!