Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy 3 éves ennyire...

Hogy lehet egy 3 éves ennyire önálló?

Figyelt kérdés

Barátnőm lánya 3 éves. Hétvégén is van hogy előbb felkel mint a szülei, elmegy pisilni maga a wc-re, kimegy a konyhára kiveszi magának az Actimelt kibontja, kivesz magának kiflit, nekiáll enni, megreggelizik

A kutyának maga enni ad

Míg a barátnőm füvet nyír mondja neki hogy gazoljon ki a ház körül, és tényleg kigazol normálisan

Segít neki teregetni, el tudja amúgy maga indítani a mosógépet is. Reggel segít neki ágyazni.

Ha fest utána kiönti maga után a festékes vizet, kiöblíti a poharat, a helyére teszi, kimossa az ecseteket

Nekem 3 éves fiam van, de ilyeneket nem csinál csak úgy..én rontottam el valamit!? A ti 3 évesetek milyen?

2022. okt. 9. 08:28
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
47%
Nevelés kérdése. Attól függetlenül nem tartom ezt mind jó dolognak. Egy 3 éves ne gazoljon a ház körül, ne etessen egyedül kutyát.. a többi rendben van.
2022. okt. 9. 08:33
 2/47 anonim ***** válasza:
80%

Olyan lesz, amilyenné neveled.

Amúgy a lányok kicsit előbb érnek, mint a kisfiúk.

Okosan, következetesen önállóságra nevelte. A felügyelete alatt vezette rá, hogy mit hogyan kell csinálni.

A gyerekek nyitottak, nekik az a természetes, amilyen mintát kapnak, amit elvárnak tőlük.

Ez nem megy bemondásra, hogy mától ezt meg ezt egyedül csinálod. Rá kell vezetni türelemmel, hogy ő már van olyan nagy, hogy bizonyos dolgokat önállóan csinál. Ha oviba kerül, ott már önállóan kell ellátnia magát a mosdóban, vissza kell raknia a játékot a polcra játék után, fölkell vegye a kabátját, cipőjét, sapkáját, önállóan kell egyen.

2022. okt. 9. 08:36
 3/47 anonim ***** válasza:
9%

Actimel meg kifli, mint tartalmas reggeli? Ez elhanyagolás. A szülőnek kutya kötelessége lenne felügyelni a 3 évesét és normális ételt rakni elé. Nem arra vernie, hogy ennyit ki tud venni a hűtőből. Ez inkább szégyen.

Egyébként nem nagy szám egy 3 évestől, de nem erre kellene kondícionálni, hogy mini rabszolga és önkiszolgáló legyen.

2022. okt. 9. 08:37
 4/47 anonim ***** válasza:
45%
Erre lett szoktatva. Egyetértek egyessel, szerintem sem jó ez. Bármilyen önálló, akkor is csak három éves. Az enyém tutira nem mászkálhatna úgy a lakásban, hogy én még az ágyban fetrengjek.
2022. okt. 9. 08:38
 5/47 A kérdező kommentje:
Nem úgy eteti egyedül, hogy felügyelet nélkül, ott vannak vele a szülei, de tudja elejétől a végéig miből mennyit kell neki adni, belerakja tálba, odaviszi neki (szülői felügyelettel)
2022. okt. 9. 08:38
 6/47 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk hamar rá lettek vezetve az önállóságra a gyerekek. Nekem is könnyebb volt, hogy nem kellett körülöttük ugrálni, és nekik is jobb volt, hogy nem kellett mindig rám várni, ha akartak valamit.

Kutyát mondjuk nem etettek önállóan, és a kerti munkát sem egyedül végezték, de szívesen segítettek ezekben is.

Az étkezéshez a saját tányért nekik kellett elővenni, valamint a hűtőbe is úgy volt pakolva, hogy elérjék pl a vajat vagy a joghurtot, hogy elő tudják venni maguknak.

Mára mind a négy gyerekem elmúlt már három, és ugyan a kisebbeknek van amihez kell még segítség, de a tinik is szívesen segítenek nekik, és teljesen természetes, hogy mindenki önálló 🙂

De nyilván nem baj, ha másnál ez nem így van. Abszolút nem átlagos, hogy egy három éves gyerek ennyire önálló legyen.

Uh, bocsi, kicsit hosszú lett a válaszom 🙂

2022. okt. 9. 08:43
 7/47 anonim ***** válasza:
98%

Sok múlik a gyerek érdeklődésén is. Az a tapasztalatom ez nem csak nevelés kérdése. A lányom ezeket megcsinálta ilyen idősen (kutyánk akkor még nem volt) fiamnak pl 2,5 évesen ha azt mondom h takarítsunk össze, hozza a porszívót és megcsinálja. Elindítja a mosogatógépet. A mikrót is ő indítja.

A kicsi lányom szintén 2,5, a játékokat SE hajlandó összeszedni önállóan.

Ő viszont az emeletről le mer jönni egyedül és elkezd játszani. A fiam ha felébred inkább átbújik mellém, vagy a tesói mellé.

Szóval ez több mindenből tevődik össze.

2022. okt. 9. 08:45
 8/47 A kérdező kommentje:

Én meg inkább irigylem őket, az én fiam egész nap anyaa anyaa anyaa

Egy perc nyugtom sincs tőle

Egy utcában lakunk, szinte minden nap együtt vagyunk, nincs elhanyagolva a gyerek

Az hogy egy héten egyszer eszik reggel ilyet mondjuk szerintem nem elhanyagolás, nem minden nap, ezt csak pár hete mesélte, hogy mire felkeltek azt látták, hogy megreggelizett a maga módján. Amúgy sütnek főznek rendszeresen, nem ilyenen él a gyerek, sőt, kifejezetten jókat eszik mert gazdagok, náluk sok olyan van ami másnál nem feltétlenül. Avokádós piritós, frissen facsart narancslé, sok hal, lazac, hasonlók. Szerencséje van vele mert jó evő kislány is, mindent megeszik, az én fiam sokáig válogatós volt, most sem túl nagy étkű.

De nem akarom összehasonlítgatni a gyerekeink, de szemmel látom a különbséget.

2022. okt. 9. 08:46
 9/47 anonim ***** válasza:
17%

Ez nem önállóság, hanem elhanyagolás.

Egyébként nem nagy szám, de nem erre kellene tanítani. 3 éves kisfiam kimegy egyedül pisilni, kezet mos (kérdés, hogy mennyire alapos). Képes megkenni a kenyerét, ő kéri hogy kenhesse (a 7 éves meg nem akarja). De együtt reggelizünk, ki nem küldeném egyedül őket.

Szoktak gyomlálni a nagymamánál, de játékból és együtt a mamával, nem feladatként kiadva.

Együtt teregetünk és nem 3 évesen kezdtük. 1 évesen pakolt mindkettő ki-és be a mosógépbe. Elindítani amúgy gyerekjáték, de a mosószer adagolását egy gyerekre bízni veszélyeztetés.

2022. okt. 9. 08:47
 10/47 A kérdező kommentje:
Hangsúlyozom megint, kutyaetetés, kézzel gazolás úgy, hogy ott vannak vele, nem az, hogy kiküldik maga. Nem értem ezekke mi a gond.
2022. okt. 9. 08:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!