Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiégtem a játékoktól,mit tegyek?

Kiégtem a játékoktól,mit tegyek?

Figyelt kérdés
6 éves a lányom. Rengeteg programot csináltunk mindig is, jó a kapcsolatunk. De már őszintén szólva megőrülök, hogy mindig ilyen dedós játékokat akar játszani, hogy pl "játszuk azt, hogy én vagyok a cicád" (vagy más állat) és akkor az a játék, hogy ő fél órán keresztül nyávog. És nem unja meg. Vagy hogy beszéltessem a babáit, plüsseit. Persze, ez aranyos, de negyed óránál tovább ezt kibírja valaki ép ésszel? Ma vasárnap volt és esős nap, ma órákig játszottunk. Tudom, ezt élveznem kéne, mert ezek az évek sosem jönnek vissza...de a falra mászok ettől és egyre idegesebb vagyok. Ő meg ahogy látja, hogy megy el a kedvem, egyre követelőzőbb. Próbálok minél többet játszani, de a vége mindig az, hogy megsértődik,hogy abbahagyom a játékot, vagy elszomorodik. Persze ekkor meg gonosznak érzem magam. Más hogy mondja el a gyerekenek,hogy se kedve se ideje egész álló nap felkeléstől lefekvésig játszani?
2022. szept. 26. 00:28
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hagyd unatkozni. Tedd a dolgod. Nem jó neki, ha folyton ki van találva valami, ha unatkozik. Az unalomból lesz a kreativitás, ezt halálkomolyan mondom. Ha mar eléggé unatkozik ahhoz, hogy neki is elege legyen belőle, akkor ki fog találni valamit, hidd el. És itt kezdődik az igazi személyiségfejlődés.
2022. szept. 26. 13:40
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Gyűlölök játszani a gyerekkel. Ebben nincs semmi érdekes, egy csomó kultúrában nem játszanak a felnőttek a gyerekkel, nem is értik, hogy minek kéne. Nyugaton divat ez, de itt is inkább csak azért, mert elszigetelve élünk, nem úgy mint régen, hogy több generáció, sok gyerek, ajtó nyitva, átjáróház úgyhogy szórakoztatják egymást, még felügyelni is csak egy nagyobb gyerek felügyelt rájuk olyankor...

Én szívesen megyek vele ide-oda, kirándulok, olvasok, együtt sütök-főzök vele, beszélgetek vele stb. de az, hogy én beszéljek a játékok helyett, babázzak meg ilyenek.... Na nem... Fú, nagyon utálom, olyan keveset szoktam, amennyire csak lehet.

2022. szept. 26. 13:43
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Az volt nálad más kérdező, hogy te nem voltál rákapatva arra, hogy egész nap, órákig szórakoztatnak anyádék. Régen nem volt divat a gyerekkel ennyit foglalkozni, berakták a járókába aztán nesze. Most van az, hogy a szülők egésznap a gyerek kegyeit keresik, sőt még akkor se hagyják békén, mikor véletlen mégis ellenne magának egy darabig. Pl. adnak neki egy új játékot vagy valamit és nem hagyják, hogy a kicsi felfedezze, hanem egyből elkezdik megmutatni "hogy kell" meg mit csináljon vele.

Mire vissza tudsz emlékezni már ehhez voltál szokva. A lányod hat éves, nem ehhez van szokva. Keserves lesz, de rá lehet szokatni. Én is bármeddig visszaemlékszem nem játsztottak velem a szüleim, nagyszüleim. Egy-egy foszlányom van max. de amúgy magam játszottam, meg találtam fel magam. De tényleg velem is úgy volt, hogy mentem a járókába, meg elkerítve, hogy ne is zavarjak, míg csinálták a dolgukat, nem arra voltam kapatva, hogy mindig körülöttem vannak, meg hozzám igazítják a dolguk elvégzését.

Nem azt mondom, hogy ez jó volt, de ezért ne hasonlísd magad a lányodhoz, mert te még egészen másként voltál tartva. Ha meg volt egy 4 évvel fiatalabb öcséd, akkor főleg. Gondolhatod anyádnak mennyi ideje volt szórakoztatni téged egy újszülött mellett.

2022. szept. 26. 13:48
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
23-as vagyok, sőt emlékszem volt olyan, hogy 5-6 évesen felébredtem, felöltöztem, kivettem egy kiflit a konyhaszekrényből és kimentem hintázni, míg nagyanyám lent volt a kertben és csinálta a dolgát. Az én 5 évesen az az ágyból nem száll le, hanem elkezd kiabálni, hogy menjek és üljek ott... Máshoz van szokva, máshogy foglalkoztam vele, mint velem anno. Talán, ha újrakezdhetném másként csinálnám, mert nem az, hogy le kellett volna tojnom, de azért sokkal könnyebb lenne nekem is, ha nem lenne ennyire rám meg az örökös társaságomra utalva.
2022. szept. 26. 13:51
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Az en lanyom is hasonlo 🙈 most mar 9 lesz, xbox olvasas mese rajz. Azert meg jatszik is figurakkal,lego. De kicsinek semmit nem csinalt egyedul. Mire belejott, megszületett az ocsi es kezdtem elolrol a szonyegen jatszast. Kirako,puzzle,duplo,fejleszto jatekok,golyopalya,ezekkel en is elvagyok. A lepkedos tarsas,kartya meg a szerepjatek a halalom 🤦😆 utalom en is. De amugy miert nincs 6 evesen oviban te meg nem dolgozol? Vagy csak a hetvegekre vonatkozik?
2022. szept. 26. 14:01
 26/27 anonim ***** válasza:

Vasárnap éjjel írta ki, gondolom a hétvége hatása. Meg hát ha beteg a gyerek, akkor ugye otthon van.

Egyébként míg nem volt gyerekem, addig nem értettem ezt. Egyik rokonom mondta, hogy vasárnap már alig várja a hétfőt, hogy menjen a gyerek oviba, mert nem tud vele mit kezdeni. Mostmár értem. :D

2022. szept. 26. 14:04
 27/27 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat!

Igen, nyáron nagyon jól elvoltunk, de így,hogy nem lehet egész nap kint, nem fárad el,marad a nyűglődés. És így a hétvégék is rosszabbak. De most jön a takonykór, tavaly kb 20 napot járt oviba szeptembertől decemberig,mert nálunk aki fujja az orrát, rögtön küldik haza. Nem valami fényes kilátások.

2022. szept. 26. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!