Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiégtem a játékoktól,mit tegyek?

Kiégtem a játékoktól,mit tegyek?

Figyelt kérdés
6 éves a lányom. Rengeteg programot csináltunk mindig is, jó a kapcsolatunk. De már őszintén szólva megőrülök, hogy mindig ilyen dedós játékokat akar játszani, hogy pl "játszuk azt, hogy én vagyok a cicád" (vagy más állat) és akkor az a játék, hogy ő fél órán keresztül nyávog. És nem unja meg. Vagy hogy beszéltessem a babáit, plüsseit. Persze, ez aranyos, de negyed óránál tovább ezt kibírja valaki ép ésszel? Ma vasárnap volt és esős nap, ma órákig játszottunk. Tudom, ezt élveznem kéne, mert ezek az évek sosem jönnek vissza...de a falra mászok ettől és egyre idegesebb vagyok. Ő meg ahogy látja, hogy megy el a kedvem, egyre követelőzőbb. Próbálok minél többet játszani, de a vége mindig az, hogy megsértődik,hogy abbahagyom a játékot, vagy elszomorodik. Persze ekkor meg gonosznak érzem magam. Más hogy mondja el a gyerekenek,hogy se kedve se ideje egész álló nap felkeléstől lefekvésig játszani?
2022. szept. 26. 00:28
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%
Találj ki kreatív játékokat, kézműveskedést. Mi ebben az időszakban eljártunk terméseket, leveleket szedni, majd otthon felhasználtuk őket kreatívan. Saját magunk csináltunk társasjátékokat, és azokkal játszottunk. Millió tipp van az interneten hasznos, érdekes időtöltésekkel, és akkor nem kell nyávogós macskásat játszani. Egyébként meg esőben is kimentünk. Most egy nagyon hideg országban élünk, de -25 fokban sem zárják be a házba a gyerekeket.
2022. szept. 26. 01:24
 2/27 anonim ***** válasza:
8%

Én ezt úgy oldottam meg, hogy mivel pontosan tudom, hogy a gyerekvállalás ilyen idegesítő szar dolgokból áll, így nem szülök gyereket. Helyette szórakoztató, kellemes dolgokkal foglalkozok.

Már gyerekkoromban is rohadtul idegesítettek az ilyen gyerekek, hát akkor mit érezhet egy felnőtt, akinek félóráig a nyávogást kell hallgatni. Miért nem mondod meg neki, hogy ez unalmas hülyeség, vagy játsszatok értelmes dolgot, vagy játsszon magában?

2022. szept. 26. 02:12
 3/27 anonim ***** válasza:
97%

Nem attól vagyok jó szülő, hogy egész álló nap ilyeneket csinálok.

Megmondom előre, hogy 30 perc (!) ilyen játék lesz, megnézzük az órát és addig tényleg beleadok mindent. Aztán amikor véget ér, lejár az idő (megnézzük együtt az órát), akkor megyünk tovább. Ő rajzol én olvasok, akármi. Felnőtt dolgot. Aztán a következő játék-időszakban megint bele tudok adni mindent. Nem áldozatot kell hozni és napokig, évekig ezt a szrt csinálni, mert nem felnőtt embernek való! Azt kell megtanítani, hogy van _minőségi idő_ és van _saját idő_, és ez mindenkire (!) érvényes! Rám is. Rá is. Mindenkire. A kutyára is. Tisztelettel egymás felé megadjuk egymásnak, amit tudunk, és aztán a teret és időt is a feltöltődésre. Én így nevelek kettőt és működik. Egész nap játszom velük? Nem. Amikor játszom, akkor nagyon ott vagyok? Igen. Sosem ér sírással véget, meg haraggal, mert előre tisztázva vannak a keretek.

2022. szept. 26. 03:37
 4/27 anonim ***** válasza:
92%
Dehogy kell élvezned. Amelyik felnőtt ezt elvezi, az hazudik. Nem véletlen, hogy gyereknek gyerek a tásasága. Hívjatok át barátnőket ilyebkor. Amit 3 ír, az nagyon jó, limitáld be, hogy mennyit játszolvele ilyesmit.
2022. szept. 26. 05:48
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Amint a 3-mas ír nagyon jó, de az 1es is. Èn olyanokat játszom amit én is élvezek. Amit nem szeretek pl. én a legozast utálom, abból bizony kevesebbet. De odaülök persze mellè, ha igèny van rá, de ritkábban és rövidebb ideig. Szeretek viszont kirándulni, bringázni, kézműveskedni, sokat olvasok nekik. Sokat vannak vendég gyerekek barátok, osztálytársak, itt ugye nem én játszom aktívan, de megteremtem a jó jatszashoz a feltételeket.
2022. szept. 26. 06:09
 6/27 anonim ***** válasza:
92%
Nekem is max. fel ora, de hangulattol fuggoen van, hogy annyi sem. Figyelek, hogy 10 perc azert meglegyen olyan jatekbol, amit o iranyit, ennyi a minimum szakertoi ajanlas. En kezdettol bevontam a fozesbe, takaritasba is. Illetve grafikus a szakmam, az egyik rajzolo programmal is ismerkedunk egyutt mar egy ideje, es a munkaimat is megmutatom neha neki. Vagy van, hogy leulunk festeni, en magamnak kapcsolok egy watercolor tutorialtyoutubeon, es igy elvagyunk. Tarsasjatekozni is tok jol lehet mar egy ennyi idossel.
2022. szept. 26. 07:01
 7/27 anonim ***** válasza:
70%

De miért kéne olyat csinálnod vele, amit nem szeretsz? Ő a gyereked, nem pedig a főnököd, akivel próbálnál óvatosan bánni, nehogy kirúgjon.

Mondd meg, hogy te nem szereted az ilyen játékokat, ha erre vágyik, szórakoztassa magát egyedül.

Nem tudom mi jönne be neked. Mi a lányommal (5 éves) színezni szoktunk, társasozni, labdázni, vagy elmegyünk nézelődni boltokba, mozizunk egyet, játszóterezünk. Rengeteg olyan dolog van, amit én is élvezek, és nem zsibbad le tőle az agyam, mert a szerepjátékkal engem is ki lehet kergetni a világból.

Mondd el neki, milyen játékot játszol vele szívesen helyette, mert te ebben nem tudsz partner lenni. Esetleg ha van barátnője, áthívnám játszani, az még jó ötlet lehet.

2022. szept. 26. 07:11
 8/27 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem tereld el ettől a játéktól. Ne várd meg, míg eszébe jut-előzd meg. És akkor nem fogja naponta ezt kérni. Irányítsd másféle programok felé, 6 évesen már fogékonyak másra is-közös sütés, stb.
2022. szept. 26. 07:37
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

De gyűlölöm én is ezeket a játékokat.

Én is úgy csinálom h megmondom h 15 perc ilyen játék, aztán csinálok valamit (mosogatok, teregetek stb) addig ő játszon egyedül, majd utána én választok társast, vagy szinezünk ilyeneket.

2022. szept. 26. 07:41
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Az ő érdeke is, hogy limitáld es ne mindig azt játsszatok, amit ő mond. Nekem oviban megkeserítette az eletem egy kislány, aki rámszállt es képtelen volt értelmezni a 'nem' szót, végül bele is törődtem. Rángatott mindenhova, barátnőjének hívott, én meg utáltam. Ki is derült, hogy az anyja egyedül neveli és mindig az van, amit ő akar, nonstop az a játék, amit ő akar. Anyamnak kellett közbelépni, jól összeugattak ezzel az anyukával, aki szerint az a tökéletes gyerekkor, ha nincsenek korlátok. Senki se szerette ezt a kislányt, vajon miért. Te se hiszem, hogy ezt szánod a gyerekednek.
2022. szept. 26. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!