Kiégtem a játékoktól,mit tegyek?
Én ezt úgy oldottam meg, hogy mivel pontosan tudom, hogy a gyerekvállalás ilyen idegesítő szar dolgokból áll, így nem szülök gyereket. Helyette szórakoztató, kellemes dolgokkal foglalkozok.
Már gyerekkoromban is rohadtul idegesítettek az ilyen gyerekek, hát akkor mit érezhet egy felnőtt, akinek félóráig a nyávogást kell hallgatni. Miért nem mondod meg neki, hogy ez unalmas hülyeség, vagy játsszatok értelmes dolgot, vagy játsszon magában?
Nem attól vagyok jó szülő, hogy egész álló nap ilyeneket csinálok.
Megmondom előre, hogy 30 perc (!) ilyen játék lesz, megnézzük az órát és addig tényleg beleadok mindent. Aztán amikor véget ér, lejár az idő (megnézzük együtt az órát), akkor megyünk tovább. Ő rajzol én olvasok, akármi. Felnőtt dolgot. Aztán a következő játék-időszakban megint bele tudok adni mindent. Nem áldozatot kell hozni és napokig, évekig ezt a szrt csinálni, mert nem felnőtt embernek való! Azt kell megtanítani, hogy van _minőségi idő_ és van _saját idő_, és ez mindenkire (!) érvényes! Rám is. Rá is. Mindenkire. A kutyára is. Tisztelettel egymás felé megadjuk egymásnak, amit tudunk, és aztán a teret és időt is a feltöltődésre. Én így nevelek kettőt és működik. Egész nap játszom velük? Nem. Amikor játszom, akkor nagyon ott vagyok? Igen. Sosem ér sírással véget, meg haraggal, mert előre tisztázva vannak a keretek.
De miért kéne olyat csinálnod vele, amit nem szeretsz? Ő a gyereked, nem pedig a főnököd, akivel próbálnál óvatosan bánni, nehogy kirúgjon.
Mondd meg, hogy te nem szereted az ilyen játékokat, ha erre vágyik, szórakoztassa magát egyedül.
Nem tudom mi jönne be neked. Mi a lányommal (5 éves) színezni szoktunk, társasozni, labdázni, vagy elmegyünk nézelődni boltokba, mozizunk egyet, játszóterezünk. Rengeteg olyan dolog van, amit én is élvezek, és nem zsibbad le tőle az agyam, mert a szerepjátékkal engem is ki lehet kergetni a világból.
Mondd el neki, milyen játékot játszol vele szívesen helyette, mert te ebben nem tudsz partner lenni. Esetleg ha van barátnője, áthívnám játszani, az még jó ötlet lehet.
De gyűlölöm én is ezeket a játékokat.
Én is úgy csinálom h megmondom h 15 perc ilyen játék, aztán csinálok valamit (mosogatok, teregetek stb) addig ő játszon egyedül, majd utána én választok társast, vagy szinezünk ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!