Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, apucik, nektek nincs...

Anyukák, apucik, nektek nincs hányingeretek a mai játékoktól?

Figyelt kérdés

Pár hete kezdtem belekukkantani a disney csatorna reklámblokkjaiba, mivel idén lett egy keresztlányom, szeretném tudni, mivel játszanak a gyerkőcök.

Na de komolyan, a hányós- slimeot f@sós egyszarvúk, a sok felnőtteknek onkább való manikűr és smink...

Az orrtúrós plüss társasjáték... Úristen

Sokkot kapok ezektől. Szerintetek jók ezek egy gyereknek? Fejlesztőjátékokat már nemis gyártanak? Tényleg mindent ennyire le kell butítani?

2019. nov. 7. 15:54
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%
Ne a reklámokból tájékozódj. Én pl kinéztem egy Da Vinci modellezőt, amiben meg lehet építeni Da Vinci helikopterét, repülőjét stb. későbbre ha már idősebb lesz a gyerek. A barbienak van különböző formájuk már, kerekebb, alacsonyabb, magasabb, tolószékes, fekete, ázsiai stb. Ezek tök jó dolgok, imádnék most gyerek lenni. Lego az örök klasszikus, azt is lehet venni. Mesekönyvek között találtam olyan gyönyörű illusztrációkat tartalmazót. Csak ne TV-ből meríts ötletet. Hány éves a gyerek?
2019. nov. 7. 16:00
 2/25 anonim ***** válasza:
81%
Régen se volt jobb :)
2019. nov. 7. 16:00
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne a tv-ből meríts ötleteket. Ha bemész egy játékboltba, látod majd, hogy normális játékok is vannak.

Másrészt kérdezz rá a szülőknél. Én például nem szeretném, hogy bármilyen elemes vagy akkumulátoros játéka legyen a gyerekeinknek. Se beszélő baba, se villanymotoros roller, se villódzó birodalmi lépegető. Mechanikus, lábbal hajtós lehet, meg a tekerős zseblámpa is oké. Szóval ha itt is van a szülőknek valami hasonló agylövése, mint nekem, arról jó, ha tudsz.

2019. nov. 7. 16:04
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért a reklámok között sem csak ilyenek vannak, én szoktam látni "sima" legót, kisautót, babát, zsírkrétát... Szülők között meg van, aki már egy fél évesnek megveszi a zenélős-villogós gyerek laptopot, más meg iskolás korig csak fakockát hajlandó a gyerek kezébe adni. Szóval elég nagy a szórás. Ma meg már mindent azzal adnak el, hogy valamit fejleszt, hogy bűntudatod legyen, ha nem veszed meg a gyereknek, úgyhogy tuti naaaagyon sok fejlesztőjátékot fogsz találni.
2019. nov. 7. 16:07
 5/25 A kérdező kommentje:

5 éves a picúr. Fogom járni a játékboltokat is, csak gondoltam reklámokban általában azt adják, ami menő a gyerkőcök körében.

Amúgy mindennel eljátszik, még egy üres vödörrel is. Rajzolni szeret, a gyurma, vízfesték tiltósak. Társast se nagyon szeretnének, mert a szülők nem szeretik.

Én valami fejlesztőre gondoltam, amivel ellehet egyedül is és sokáig érdekes.

2019. nov. 7. 16:09
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

A gyurma meg a vízfesték miért tiltós? :D a legjobb tapicskolni meg gyúrni.

Én ebben az esetben rajzolós játékot vennék.

2019. nov. 7. 16:16
 7/25 anonim ***** válasza:
38%
FBon van Természetes játékok csoport, inkább onnan meríts ötleteket.
2019. nov. 7. 16:17
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Pont múltkor voltam játékboltban, volt ott egy csomó "tudományos" játék (krumplióra, kristálynövesztő, ilyenek) nagyobbaknak, és készségfejlesztő játékok kisebbeknek.

Az Allee-ban külön bolt van a készségfejlesztő játékoknak.

Illetve nekem személyes kedvencem volt gyerekként a Fakopáncs, ahol fából készült, kissé régies játékokat lehet kapni a mai napig :)

2019. nov. 7. 16:22
 9/25 anonim ***** válasza:
98%
5 évesen már simán tudnak és szoktak is az oviban maszat mentesen gyurmázni meg festeni, csak hát oda kell ülni melléjük.
2019. nov. 7. 16:26
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

De ezek szerint a szülők olyan játékot szeretnének, amitől fejlődik és közben nem kell vele foglalkozni :)

Itt is vannak ilyen fejlesztősek: [link]

2019. nov. 7. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!