Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiégtem a játékoktól,mit tegyek?

Kiégtem a játékoktól,mit tegyek?

Figyelt kérdés
6 éves a lányom. Rengeteg programot csináltunk mindig is, jó a kapcsolatunk. De már őszintén szólva megőrülök, hogy mindig ilyen dedós játékokat akar játszani, hogy pl "játszuk azt, hogy én vagyok a cicád" (vagy más állat) és akkor az a játék, hogy ő fél órán keresztül nyávog. És nem unja meg. Vagy hogy beszéltessem a babáit, plüsseit. Persze, ez aranyos, de negyed óránál tovább ezt kibírja valaki ép ésszel? Ma vasárnap volt és esős nap, ma órákig játszottunk. Tudom, ezt élveznem kéne, mert ezek az évek sosem jönnek vissza...de a falra mászok ettől és egyre idegesebb vagyok. Ő meg ahogy látja, hogy megy el a kedvem, egyre követelőzőbb. Próbálok minél többet játszani, de a vége mindig az, hogy megsértődik,hogy abbahagyom a játékot, vagy elszomorodik. Persze ekkor meg gonosznak érzem magam. Más hogy mondja el a gyerekenek,hogy se kedve se ideje egész álló nap felkeléstől lefekvésig játszani?
2022. szept. 26. 00:28
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Ő is elvan egyedül (1 óra), kreativkodni szeret akár egyedül is egy órát. Ha én kézműveskedek,legózok vele, azt valahogy nem számitja a játékok közé,utána játszani kell a szokásos dolgokat. Ki is szoktunk menni, ez ebben az időben fél-1 óra. Szóval amit írtam, az 3 óra a napból maximum. Akkor még marad vagy 8 óra, amikor hallgathatom, hogy ő mennyire unatkozik, játsszunk már.
2022. szept. 26. 08:24
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze, hogy nem kell ilyesmit játszanod egész nap.

Van azért egy anyának más dolga is, ha akarnék, se tudnék egész nap játszani én sem.

Hat évesen már nem kicsi, lehetne terelgetni más irányba is, ahol egyedül tud kibontakozni. Építeni lehet órákig is szerintem, az nálunk nagy sláger. Várat, óvodát, tűzoltó állomást, falut, beköltözteti lakókkal, szerepjátékozik velük, mellé sínpálya, de azt inkább az apjával, ő sokkal ügyesebben és gyorsabban építi neki össze, mint én (az én gyerekem kisebb).

2022. szept. 26. 08:35
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne random legyél. Kösd időhöz.

Pl amig fő a leves addig tudok jatszani.

Ne bizonytalanságban legyen tartva. Legyen rendszer.

2022. szept. 26. 08:54
 14/27 anonim ***** válasza:
95%
Nem szórakoztatom egész nap. Soha nem is törekedtem erre. Nem is tudnám, mert van egy 2 éves húga is (akit szintén nem szórakoztatok egész nap). Vannak játékok, nem is kevés, amiket én is élvezek, és szívesen játszom velük, de reggeltől estig?? Kizárt... hát nem vagyok én cirkuszi bohóc, sem fizetett animátor, hogy ebből álljon a napom. El tudnak játszani nélkülem is, sőt, mióta már a kicsi sem annyira kicsi, sokszor együtt rosszalkodnak. Plusz én nem tartom ördögtől való dolognak a tévét, Xboxot vagy a PC-t sem, nyilván nem kell túlzásba vinni, de semmi bajom nincs azzal, hogy ha épp nem érek rá, vagy rossz idő van kint, vagy szimplán csak ahhoz lenne kedve, akkor Minecraftezzen kicsit a fiam a gépemen. Nem tudom, én sosem gondoltam azt, hogy 1 percre sem hagyhatom "unatkozni" őket, engem se szórakoztattak 0-24 a szüleim, volt más dolguk is időnként, és soha nem is vártam el, meg nem nehezteltem érte.
2022. szept. 26. 09:04
 15/27 anonim ***** válasza:
75%
Ja igen, a fiam is 6 éves. Most kezdte a sulit. Előző vagyok.
2022. szept. 26. 09:10
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

#2 szórakoztató kellemes dolog: minden nap ülni a gyk előtt és a gyerekeseket olvasni🤣

Te folyton itt vagy, szerintem ob egész nap itt kommentelsz, és önigazolsz.

2022. szept. 26. 09:16
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Én szinte csak olvasni szeretek, azt sokat szoktunk. Más játékoknál mindig mondom hogy oké játszok pl amíg lejar a mosógép, felforr a víz stb. altalaban 10 Max 15 percet bírok ki egyszerre. Minél többet kimegyünk az is fontos.
2022. szept. 26. 09:26
 18/27 anonim ***** válasza:
84%

2. És mégis itt vagy a gyerekvállalás rovatban és ide írogatod a teljesen irreleváns baromságaidat a sok-sok kellemes időtöltés helyett. Hm, vajon miért? 🤣🤣

Én azt csinálom, hogy oké játszunk ilyet amit te akarsz, de utána én választok. Van, hogy nem jön be, de nem engedek. Nincs valami kis barátnője? Plusz szerintem 6 évesen nyugodtan megnézhet hétvégente valami mesét, mi azt is tök szeretjük együtt. Előtte készítünk gyümölcstálat azzal is megy az idő. Együtt főzünk, adok neki mindig feladatot. Szóval szerintem sem kell egész nap szórakoztatnod. Apuka mit csinál ilyenkor?

2022. szept. 26. 09:44
 19/27 A kérdező kommentje:
1 óra mesét is néz. De akkor még mindig 7 óra marad :D Ami csak azért baj,mert magyon rossz nézni az unatkozó, elégedetlen arcát. De engem sem szórakoztattak, sőőt....de én emlékeim szerint sose unatkoztam. Valamit mindig kitaláltam. Volt egy 4 évvel fiatalabb öcsém, vele semmit nem tudtam kezdeni, így egyedül voltam főleg. De én nem voltam elégedetlen. A lányom meg igen. Nem értem, nálam mi volt más.
2022. szept. 26. 13:22
 20/27 anonim ***** válasza:
89%
Az unatkozás a kreativitás melegágya. Egyáltalán nem ördögtől való. Majd lassanként fel fogja találni magát.
2022. szept. 26. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!