Miért van mindenki "elájulva" a Fisher Price játékoktól? Szinte mindegyik ugyanazt tudja. Abc.123.
En szeretem, pont a minosege miatt. A legtobb kulonbozo, van a garazs, az nem abeces, a kulcsok, az sem, asztalka, az sem ugyanolyan, mint a tobbi, auto, az is masfajtat enekel es sorolhatnam. Ketfajta telefon, mast tudnak, csiga, tenyleg sok van. Van, ami hasonlo, de mindegyiket szereti a kisfiam. A vtech sem olcso es az csak angolul van, mondjuk, azt is szereti a fiam. Meg a tescos, ami jo, de minosegben rosszabb.
Fisher price hinta is tok jo. Szerintem nincs baj ezekkel, nem rosszak. Az igaz, hogy draga, de manapsag minden minosegi dolog draga. A markat is es a minoseget is megfizeted. Ez olyan, mint a lego, nem eri meg azt a penzt elmeletileg, de gyakorlatilag az egyik legjobb. Meg a felnotteknek is szeretik:)
Azt vettem észre, hogy ha veszek a gyereknek olcsó játékokat pl. 5 ezerért, nagy eséllyel pár hónapon belül az összes a kukában köt ki, mert eltörik, elromlik, kitörik a kereke, míg a FP simán bírja, ha földhöz vágja a gyerek, több generációt is kiszolgál úgy, hogy semmi baja. Ha meg nem kell, az 5 ezres játékot eladom legalább 2500-ért, vagy 3 ezerért. Értékállóbb, egyszerűen jobb befektetés márkás játékot venni.
Újan 15 ezres ugráló zebra használtan még mindig 10 ezret ér. És kibír néhány gyereket. Szóval hiába drága, meg túlárazott, igenis megéri. Mindet sem vet fel a pénz, de ezen megfontolásból kap a gyerek mindig márkás játékot, vagy LEGO-t. Az összes nem ilyen játéka a kukában végezte, egy kivételével.
Sziasztok,
nekünk is van jópár FP játékunk, szeretjük/szerettük őket (a kisfiam 3 éves)- strapabíróak, könnyű őket tisztítani, figyelemfelkeltőek, színesek.
Emellett, amit írtál Kérdező, a Lamaze és a Lego duplo is színvonalban hasonló játékok, illetve itthon kevesen ismerik, de a VTECH szerintem tudásban messze felülmúlja a FP-t, csak ez utóbbinak nagyobb a marketingje nálunk (Mattel ugye).
Ugyanígy mi nagy rajongói vagyunk a LeapFrog márkának és az ELC-nek (Early Learning Centre).
A FP azért tűnhet hasonlónak, mert mindenhol az a bizonyos mosolygós arc, illetve kutya-cica figurák vannak a játékokon, ami a márka sajátja.
De ugyanígy minden márkának megvan a sjaát "arca", a Vtechnek a kacagása, a Leapfrognak a mosolygó béka a "védjegye".
Számtalan ilyen játékunk van (a férjem külföldi, ott is dolgozik, a rokonai is rendszeresen küldenek ajándékokat a kisfiamnak)- egyetlen egy sem tört szét, nem hibásodott meg, nem fakult ki vagy kopott le róla a festék.
Pedig a kisfiam nem a polcon tárolta őket, hanem tényleg játszott velük.
Azt vettem észre, amikor vendég kisbabák vagy kisgyermeke jönnek hozzánk, hogy általában mindegyikőjük figyelmét felkeltik, színesek, könnyen észrevehetőek, érdekesek.
Azért az ilyen nagyobb márkák játékai mögött szerintem vannak kutatások, piacelemzés, tesztelik őket gyerekkörnyezetben, hogy mennyire "fogja meg" a gyerekeket.
Nekem ilyen játékok mellett sosem volt eddig még gond, hogy a kisfiam unatkozik, inja magát, nem tudja elfoglalni magát- vagy hasonlók, amiket időnként itt is lehet olvasni.
Nagyon nagy hasznuk az, hogy játszva tanítanak és önálló felfedezésre, játékra ösztönöznek.
Nem vagyok kizárólagos FP rajongó (sőt, mint mondtam a Vtech és a Leapfrog szerintem jobb, mert több funkciósak), de hasznos játékok.
ha abból indulok ki, hogy az ismeretlen eredetű, gyakran CE jelzés nélküli kínaiban kapható szó szerint büdös műanyag autó is 3-4-5 eFt, akkor nem feltétlenül rossz az ár-érték aránya.
Mi kétnyelvűek vagyunk, így a játékokat szándékosan angolul vesszük- így ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a kisfiam természetesnek tartsa azt, hogy több nyelven is lehet kommunikálni.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!