Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem bírok már vele, nem szeretem?

Nem bírok már vele, nem szeretem?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 3 éves lányom. A napjaink legtöbbször szörnyűek. Nem hallgat rám, ordít, kiröhög ha kérek valamit, nem is sorolom. Nemreg született kistestvére,vele nincs gond.

A nagy ezt nem most kezdte, tenyleg mondhatni a dackorszak 1 éves korától tart.

Semmi segítségem, nincs egy baratnő se, semmi társaságom, még egy fodrászhoz sem jutok el. Külföldön élünk (másfél éve, 5 évre jöttünk munka miatt).

A lényeg, hogy most érzem azt, hogy elég, meg azt is, hogy nem igazan tudom szeretni a nqgyot a viselkedése miatt. Tudom nem való nekem gyerek ezek szerint, meg tudhattam volna, mielőtt gyereket vállaltunk, meg nem tehet róla. Igen, minden ilyennel tisztában vagyok, de attól még nem tudom kezelni azt, hogy mit érzek. Tényleg idegesít gyakran, mint az a bizonyos idegen gyerek az étteremben/repülőn stb. Ez elmúlik?

2022. jún. 20. 08:07
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Én átérzem a helyzeted, nekem 3 gyerekem van, 21 és 24 hó a korkülönbség. Mindhárom fiú. Az első gyerek kb mintagyerek, mindenhol dicsérték, irigyelték a játszón, hogy milyen szófogadó, okos, jól nevelt. A a második... Kb másfél éves korában kezdődött, dührohamok, rombolás, folyton sík idegvolt, többnyire engem vert, harapott,amit mondtam, egyik fülén be, másikon ki. Elengedtem az utcán a kezét, pl hogy elővegyek egy zsepit, kirohant az útra, a bevásárlást végigüvöltötte, a saját lábát törte, mikor megpróbáltam megakadályozni, hogy betörje a fejét. Közben ugye rá fél évre született a kistesó, rálepett, fakockával dobta. Plusz covid és home office mindenkinek. A férjem pszichológus, marha jó volt otthonról dolgoznia úgy, hogy kint örjöngés. Nem mertem már egyedül maradni velük, ugyan meg nem utáltam, de már nagyon féltem, hogy megfogom. Plusz féltem tőle fizikálisan. Kb fél éve tartott ez az állapot, Közben persze mindennel próbálkoztunk, mikor a férjem felvetette, hog, lehet, hogy autista, az sokmindent megmagyarázna. Elkezdtem utána olvasni, meg mivel szakmabeliek vagyunk jó kapcsolati hálóval azonnal irány auti spec gyógypedagógus. Lehet sokan egy ilyen diagnózistól összeomlanak, de nekem oltári megkönnyebbülés volt, hogy nem én vagyok rémes szülő, mert azért ennyire durván nem lehet félrenevelni egy gyereket, ha egyébként mindent megteszünk, hogy jó legyen. Végül a szemléletünk teljes átformálasa mellett kb fél év alatt sikerült úrrá lenni a legnehezebb részén, persze ez nem jelenti, hogy már nincs semmi baj, de mi is jobban megértjük, és tudunk az igényeihez alkalmazkodni, így Ő is kezelhető, jár rendesen oviba 4 órát, szeretik ott is. Szóval nem veszett fejsze, még ha nevelési hiba is van mögötte, és/vagy a túl sok változás, akkor is lehet ezt még korrigálni ilyen kis korban. Én nem gondolom, hogy utálod, akkor nem ide írogatnál segítségért, hanem leszarnád a dolgot.
2022. jún. 20. 15:40
 22/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó 3 hozzászólónak,hogy a rövidke leírásomra is sikerült releváns választ adniuk. ❤🙏 Nagyon köszönöm, hogy nincs veszve semmi a hozzáállásokban és empatikusan is tudunk a másik felé fordulni, ha segítségre szorul.
2022. jún. 20. 19:55
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
A szülés utáni depresszió, a magány és a dackorszakos 3 éves gyerek, az durva kombó. Nem tehetsz róla, de ő sem. Szakember tud neked érdemben segíteni.
2022. jún. 20. 21:05
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Depis vagy!

Beszélj apukával, most nagy segítségre lenne szükséged. Vigyázzon ő a picire egy kicsit, addig vidd el a nagyon játszótérre vagy fagyizni, valami közös program amikor nincs más és csak együtt vagytok.

Vagy jöjjön mama-papa akik ugyanebben segíteni tudnak. Esetleg babysitter. Vagy aludj egy nagyot! :)

Sok neked a kettő, de legalább beismered és érzed.

Szerintem

2022. jún. 21. 11:35
 25/38 anonim ***** válasza:
75%
Én a helyedben szakemberhez fordulnék és nem itt kérdezgetnék, mert azok alapján amiket le írtál az depresszió...tudom , mert mi is kint éltünk külföldön..gyerek előtt minden jó volt, nem igazán zavart az ,hogy csak ketten vagyunk a párommal...aztán ,amikor megszületett a fiúnk éreztem a dolgok hiányát...ugyan ebben voltam, igaz én soha nem vezettem le a gyereken, de éreztem nem vagyok jól, depressziós vagyok .. szakemberhez fordultam ,majd haza költöztünk... 2 éve lakunk itthon ,de minden ezerszer jobb! Újra boldog /boldogok vagyunk!
2022. jún. 22. 21:56
 26/38 A kérdező kommentje:
Bocsi utolsó, de nem foglak megerősíteni abban, hogy igen, milyen jól döntöttél, hogy hazaköltöztél.
2022. jún. 23. 16:43
 27/38 anonim ***** válasza:
81%
Nem is kértem ,hogy meg erősíts abban,hogy haza költöztünk☺️Én csak arra reagáltam, hogy írtad kint éltek és semmi segítséged, se barátok semmi nincs... , valószínűleg ez is közrejátszik a depresszióban! Többen is írták fordulj szakemberhez. Kívánom meg oldodjanak a gondjaid!
2022. jún. 23. 21:13
 28/38 A kérdező kommentje:
Persze, hisz te hiper-szuper vagy, hogy "sosem vezetted le a gyereken".
2022. jún. 25. 14:24
 29/38 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, szerintem vegyél kicsit vissza, a válaszoló nem támadott meg téged, te viszont őt igen, és elég csúnya ez. Nem normális, hogy így harapsz. Nem haza kell menni, senki sem azt mondja, de szakemberhez sürgősen, mert gondolom nem te akarsz az lenni akit mindenhol kinéznek, mert üvölt és nem bír viselkedni. Pl. most itt sem. Elgondolkodhatnál kicsit magadon.
2022. jún. 25. 14:29
 30/38 anonim ***** válasza:
78%
Kedves utolsó köszönöm!🙏🏻 Ezért is nem reagáltam! Remélem azóta már fel keresett egy szakembert!
2022. júl. 10. 01:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!