Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem bírok már vele, nem szeretem?

Nem bírok már vele, nem szeretem?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 3 éves lányom. A napjaink legtöbbször szörnyűek. Nem hallgat rám, ordít, kiröhög ha kérek valamit, nem is sorolom. Nemreg született kistestvére,vele nincs gond.

A nagy ezt nem most kezdte, tenyleg mondhatni a dackorszak 1 éves korától tart.

Semmi segítségem, nincs egy baratnő se, semmi társaságom, még egy fodrászhoz sem jutok el. Külföldön élünk (másfél éve, 5 évre jöttünk munka miatt).

A lényeg, hogy most érzem azt, hogy elég, meg azt is, hogy nem igazan tudom szeretni a nqgyot a viselkedése miatt. Tudom nem való nekem gyerek ezek szerint, meg tudhattam volna, mielőtt gyereket vállaltunk, meg nem tehet róla. Igen, minden ilyennel tisztában vagyok, de attól még nem tudom kezelni azt, hogy mit érzek. Tényleg idegesít gyakran, mint az a bizonyos idegen gyerek az étteremben/repülőn stb. Ez elmúlik?

2022. jún. 20. 08:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
82%

Másfél éve külföldre vittétek, aztán kistesója is született, aki ezek szerint "A jó gyerek", az anyja meg ingerült vele és nem szereti. Én nem csodálkozom, hogy kezelhetetlen, ne haragudj.

Elmúlik, ha megpróbálsz empátiával fordulni felé és nem csak magadat sajnálod. Ha nem bírjátok a külföldezést, gyertek haza. Nem minden a pénz.

2022. jún. 20. 08:15
 2/38 A kérdező kommentje:
8 hónapos gyereket vittünk el. Előtte sem voltak látogatók, ha erre céloznál. A kicsi meg nem a jó gyerek.
2022. jún. 20. 08:21
 3/38 anonim ***** válasza:
93%
Nézd, rengeteg változáson ment keresztül. Külföld, költözés, kistesó. Hogy segítettél neki ezeket feldolgozni? Amikor bevállaltátok a másodikat nem érezted, hogy elég? Ne haragudj, de én mindig ledöbbenek, amikor ki van egy gyerektől az anyuka de pikkpakk jön a kistesó. Én úgy gondolom, neked nagyon sürgősen pszichológus kell, nem tudom hol éltek, van-e magyar pszichológus ott, mert ezek nem normális érzések (utálod, idegen stb). Ha ezt nem kezelitek helyrehozhatatlanul el fogtok távolodni.
2022. jún. 20. 08:25
 4/38 anonim ***** válasza:
40%
Nem a gyerekkel van baj, kérdező, hanem a te fejedben sajnos elromlottak a dolgok. Sürgősen menj szakemberhez, mert ilyenekből lesznek a gyermekgyilkosságok.
2022. jún. 20. 08:27
 5/38 A kérdező kommentje:

3 év korkülönbség az hol pikk-pakk?

Ismét örülök, hogy itt a gyakorin mindenki mintaanya, dackorszakos gyerek nélkül.

Na mindegy, azt hiszem hanyagolom is ezt az egész témát, mert látom már a gyermekgyilkos kategóriába mentünk át.

2022. jún. 20. 08:33
 6/38 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés úgy látom, hogy elmúlik-e?

Hát nyilván fog változni még a gyerek is, tehát elmúlhat. De segítségre van szükséged.

2022. jún. 20. 08:49
 7/38 anonim ***** válasza:
92%

Ennyi alapján szerintem is menj pszichológushoz, mert nekem is az jött le, hogy valami van, amit te sem tudsz megfogalmazni. Lehet a nagyobbikban látsz egy rokont vagy magadat? Csak tippelek. És sajnos nem volt jó ötlet szülni egy másikat, hogy ott majd tiszta lap, ha az elsővel ennyire szenvedsz, mert a két gyereked két különböző ember, és sosincs tiszta lap csak lutri személyiségek. Vállaltad a zsákot, most már vinni kell, nem kibújni.

De szeparációs szorongás, költözés, dackorszak, testvérféltékenység... Ezeknek olvass utána, hátha irreális elvárásaid vannak a gyerek felé és kapsz gyakorlati ötleteket a neveléshez. Fejlődéspszichológia könyvek jók pl. És hát kb. az 1 éves kor az, amikor már biztosan bele kell állni a konfliktusokba, már nem csak kiszolgálni, boldoggá tenni a gyereket, plusz egész nap rohangálni utána, de akkor is bajba keveri magát. Ha te valamiért eltolod őt magadtól, az igényeit hisztinek minősíted, ugyanakkor elvársz olyasmiket, amiket nem tanítottál meg, és még berakod egy fiókba, hogy "ő ilyen rossz", azaz már nem hiszel benne, csak még kezelhetetlenebb lesz. Lehet, csak tudatosabban, következetesebben kellene vele foglalkoznod... ? Látatlanban nehéz megítélni, mit csinálsz, mit nem, de tényleg olvass össze mindent a témában önfejlesztésként, amit találsz illetve kérd szakember segítségét, hogy kicsit kívüről lásd magadat.

2022. jún. 20. 08:55
 8/38 anonim ***** válasza:
79%
Hogy elmagányosodtál, arról viszont csak te tehetsz. És tegyél ellene akkor, ha másra vágysz. Tanuld meg a nyelvet, ha eddig nem tetted...? És kezdj el beszélgetni az emberekkel. Gondolom, ott is vannak gyerekes közösségek, mint pl. játszótéri anyukák. A másik meg hogy apja is van a gyerekeknek... Nem hajlandó vagy mer egyedül maradni a saját gyerekeivel?
2022. jún. 20. 09:02
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Alapvető probléma, hogy úgy látom, te magad is magányos vagy kint.

Még én is néha annak érzem magam, pedig én csak másik városban lakom a családtól, nem másik országban, és még így is azon gondolkodom, hogy el kellene költözni közelebb a szülőkhöz meg a családhoz.

Szerintem neked nagyon nem jött be ez a külföld dolog sem.

Anyagilag lehet, de közben meg tönkre mész te is meg a gyerekeid is (lehet a kisebbnél is idő kérdése még).

Én nagyon megfontolnám a hazajövést, vagy legalábbis magyar szakember segítségét. Biztos van ott is, de nagyon nem olyan idegen nyelven kifejezni magad meg a gyereknek sem, meg megérteni mit akar mondani az illető szakember.

Nem tudom m létezik-e akár online ilyen beszélgetés, de utána néznék a helyedben.

2022. jún. 20. 09:03
 10/38 anonim ***** válasza:
100%
Egy betű sem szól a kérdésben arról, van-e párod. Ha van, akkor semmi szerepe nincs az életedben, az látszik. Meg sem említed, nem is létezik a számodra. Nemcsak a gyerekedtől hidegültél el, hanem mindenkitől, nem tartasz kapcsolatot emberekkel, a férjed mintha nem is létezne, a nagyobbik gyerek emiatt viselkedik így, a te problémáidat mutatja ki.
2022. jún. 20. 09:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!