Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem bírok már vele, nem szeretem?

Nem bírok már vele, nem szeretem?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 3 éves lányom. A napjaink legtöbbször szörnyűek. Nem hallgat rám, ordít, kiröhög ha kérek valamit, nem is sorolom. Nemreg született kistestvére,vele nincs gond.

A nagy ezt nem most kezdte, tenyleg mondhatni a dackorszak 1 éves korától tart.

Semmi segítségem, nincs egy baratnő se, semmi társaságom, még egy fodrászhoz sem jutok el. Külföldön élünk (másfél éve, 5 évre jöttünk munka miatt).

A lényeg, hogy most érzem azt, hogy elég, meg azt is, hogy nem igazan tudom szeretni a nqgyot a viselkedése miatt. Tudom nem való nekem gyerek ezek szerint, meg tudhattam volna, mielőtt gyereket vállaltunk, meg nem tehet róla. Igen, minden ilyennel tisztában vagyok, de attól még nem tudom kezelni azt, hogy mit érzek. Tényleg idegesít gyakran, mint az a bizonyos idegen gyerek az étteremben/repülőn stb. Ez elmúlik?

2022. jún. 20. 08:07
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz szeretetet mutatni, nem fognak szeretni. Egy életre lesz egy téged nem szerető lányod, jó ez neked?
2022. jún. 20. 09:13
 12/38 A kérdező kommentje:

Mennyi önjelölt pszichológus 😂😂😂😂😂

Nem számít a párom mert nem említettem, az a legjobb. 😂😂😂

2022. jún. 20. 09:19
 13/38 anonim ***** válasza:
79%
Arrogáns vagy, kérdező. Nyilván a gyerekkel is, arra válasz a viselkedése.
2022. jún. 20. 09:20
 14/38 A kérdező kommentje:
Így van, nyílván....🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
2022. jún. 20. 09:25
 15/38 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, csak troll vagy ugye? Itt mindenki halál normálisan válaszol neked a kissé vérlázító kérdésedre, de te csak pökhendien gúnyolódsz. Tudod nem mi fordult segítségért hozzád, te vagy aki saját elmondásod szerint nem szereti a saját gyerekét. Melyik válasz az amelyikben gyerekgyilkosnak neveznek, meg önjelölt pszichológusként válaszolnak. Ha nem troll vagy, elképesztő rosszindulatú ember lehetsz.
2022. jún. 20. 09:27
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Alakíts ki egy keretrendszert, hogy mit lehet és mit nem. Ebben lehet némi rugalmasság, de azért legyen állandó, hogy meglegyen a stabilitás. Ha szépen viselkedik kapjon figyelmet, ha nem, akkor ne szidd le sokszor, egyszer elmondod nem lehet, miért nem lehet, a negatìv viselkedés ne kapjon figyelmet.

Fontos, hogy tudja te megérted őt. Ha elmondja az érzéseit, érezze, hogy tudod miről beszél. Pl ha hiszti van, mert a baba sír, akkor ne az legyen rá a válasz, hogy nem kellene így éreznie, hanem segíts neki szavakba önteni, hogy mit is érez, pl igen, szerintem is hangos, igen, nekem is bántja a fülem vagy ha nincs éppen időd vele játszani, akkor ne azt mond, hogy mondjuk mennyire önző, hanem hogy igen, én is dühös lennék, tudom mit érzel. Nem tudom mennyire érthető.

Ez egy nagyon nehéz időszak, probáljatok meg nem egymás ellenfelei lenni, mert csak rosszabb lesz. Türelem, mély levegő, nyugodt beszéd, megértés, jó viselkedés "jutalmazása", ezektől ő is változni fog.

2022. jún. 20. 09:33
 17/38 anonim ***** válasza:
73%

Elmúlik. Legalábbis 15 év múlva biztos, mikor úgy menekül tőled a lányod, hogy vissza se néz.

Itt sokan próbálnak neked segíteni, de a válaszaid alapján neked felesleges bármit is tanácsolni. Ha ennyire tudsz mindent, oldd meg magadnak a bajodat.

2022. jún. 20. 09:50
 18/38 anonim ***** válasza:
76%

1. Következetes nevelés hiánya. Nincs rossz gyerek, csak neveletlen, elhanyagolt.

2. Ki vagy merülve lelkileg. Ez a legnagyobb probléma. Besokaltál. Ez ellen úgy lehet tenni, ha apuka átveszi a gyerekeket.

3. Többet kellene fogalkozni a nagyobbal.

2022. jún. 20. 10:45
 19/38 anonim ***** válasza:
66%

Persze hogy szereted, nyugi! Figyelj, 15 évesen jött az "eldöntöttem, hogy meghülyülök" korszakom. :D Édesanyámmal felváltva kiabált a tantestület minden tagja, hogy a sátán vagyok ember bőrben vagy ha nem akkor hetente kapta a hívást vagy a beírást hogy milyen újabb durva dolgot tettem és ugyanígy heti 1-2 alkalommal felhívta valaki, hogy pl épp most raktam kotont a kilincsre. Már utálta ha megcsörrent a telefonja. Még a gyámügy is kiment, hogy megnézze ez segélykiáltás-e tőlem, mert ő esetleg ver engem. Pszichológushoz jártam, ő még plusszban pszichiáterhez hurcibált, de azt látta hogy semmit sem javulok. Amikor megkapta az értesítőt hogy lógok az iskolából akkor telt be nála a pohár és akkor kezdett el ordítani velem hogy utál.

De nem, nem utált ő engem. Engem egyáltalán nem utált csak a helyzetet ami a viselkedésemből származott.

Ugyanígy te sem a lányodat utálod csak azt, hogy a viselkedése leamortizál. De ha változnak az idők, változnak az életkörülmények, változik a lányod, akkor másképpen fogsz érezni.

2022. jún. 20. 14:52
 20/38 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, van egy Fb csoport, “Édesanyák” néven fut. Mivel az itteni válaszok nem tetszenek, ajánlom a csoporthoz való csatlakozást. Anonim is írhatsz ki kérdést, és CSAK olyan szakemberek válaszolhatnak a posztok alatt, akik úgy érzik kompetensek/tudnak segíteni az adott témában. Hátha ott olyan válaszokat kapsz, amik számodra validabbak, elfogadhatóbbak.

Ha az én szerény véleményemre is kiváncsi vagy, akkor ahogy az előttem szólok között is jónéhányan, én is pszichológust ajánlanék, ha más nem azért, hogy kibeszélhesd magadból a gondjaid, érzéseid, de nyilván ennél általában több haszna szokott lenni.

2022. jún. 20. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!