Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért változott így meg?

Miért változott így meg?

Figyelt kérdés

Fiam áprilisban töltötte a 3 évet.

Addig itthon volt velünk.

A napjaink nagyjából ugy néztek ki, hogy félelött eljátszottak a hugával (most 8 hós), en addig meg tudtam csinálni a dolgom. Délután pedig vagy játszottunk, vagy csavarogtunk, feltaláltuk magunkat.

Áprilisban elkezdte az ovit. Azota itthon vagy csak ordít, bántja a hugát, vagy utánam hisztizik.

A héten itthon volt. Másból sem állt a nap, csak abbol, hogy hisztizett hogy játszak vele, vigyem el a hugát, ne csinaljam a dolgom.

Kicsit engedtem. Játszottam vele, a dolgommal semmit nem haladtam. Délutábra meg jött a hiszti minden nap.

2 éves kora óta nem alszik délben.

Minden nap kikészültem. Igy hétvégere már nem bírom. 1000x megbántam, hogy ovis lett.

Jön a nyár, ha így marad én megőrülök.

2 hónap ovi úgy kifordította magából, sokszor rá sem ismerek.

A szofogadó, önálló gyerekemből lett rgy mindenen hisztiző utánfutó, aki 2 percre nem találja fel magát.

Miért valtozhatott így meg? Miért lett ilyen?

Egyébként szereti az ovit. Barátai is vannak. Mindig várja mikor mehet.

2022. jún. 3. 15:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az óvodában sok gyerek kénytelen alkalmazkodni egymáshoz, valamint a pedagógusok által szabott több-kevesebb szabályhoz. Van gyerek, aki emiatt már az oviban frusztrált, a többség viszont jól viselkedik ovaiban, de a sok ottani -amúgy nekünk, felnőttek számára érthető és jogos- szabály miatt otthon adja ki a feszkót a legtöbb ovis gyermek, akár "rosszalkodással".

Evvel nem nagyon lehet mit kezdeni, nyugdatsd meg, játssz vele olyan szerepjátékot, mely során a feszültségét ki tudja adni, de a gyerek irányítsa a játékot, te viszont kezdeményezheted. Pl "hű, de sok házat épít a maci", majd engedd, ha le akarja rombolni a kockaváradat, stb.

A másik okát már említették: testvérféltékenység. Emiatt az is fontos, hogy éreztesd vele, hogy egyformán szereted mindegyik gyereked, őt is, és a gyakorlatban mutatkozzon meg, bár persze a kisebb több gondozást igényel, azonban

VOND BE A NAGYOBBAT

a kisebb gondozásába, és látszólag ez önellentmondás, de mégsem: a nagyobb gyerek fontosnak érzi magát attól is, ha érzi, hogy számítatok rá, és ha megdícséred, milyen ügyesen kidobta a kezébe adott pelust, oda, ahova kérted, ha szépen tartja meg a hátánál a hugit, ha együtt fürdenek, hogy te a hugit meg tudd mosni, és dícsérd a nagyott, hogy ő már mennyi testrészét önállóan meg tudja mosni, és persze a szokásos játékok: testrészekről szóló mondókák, versek, dalok fejlestő hatásúak, de csak akkor, ha nem erőltetsz semmit, csak dalolod, mondod, a gyerek meg alapjában azt utánoz, amit akar, és persze legyél jó példa a gyereked számára!

(Más kérdés, hogy vannak technikák a csúnya szavakkal összefüggésben, pl ignorálás stb, de az más témakör, nem csaponganék most).

2022. jún. 5. 19:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!