Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen hálátlan a gyerekem?

Miért ilyen hálátlan a gyerekem?

Figyelt kérdés

Egyke gyerek, 6 éves, problémamentes családban élünk. Rengeteg figyelem jut rá. Most itthon volt húsvét óta, szép ünnepünk volt, sok ajándék, programok, barátaival is többször találkozott. Ennek ellenére egyfolytában elégedetlen. Mindig arról beszél, milyen játékokat akar még. Egyfolytában azt akarja, hogy babázzunk vele az apjával. Persze, leülünk, játszunk vele, de azért nem tudunk egész nap a szőnyegen ülni és babázni. Ilyenkor megsértődik, közli, hogy nem is szeretjük és hogy vele senki nem játszik. Nagy, kertes házunk van, minimum 3-4 órát kint van naponta, ha jó idő van, akkor sötétedésig játszik a barátaival a játszóteren, szóval nem mondhatni, hogy unatkoznia kène. Sokat beszélgetünk, igyekszünk tiszteletteljes viselkedésre nevelni, de semmi eredménye. Egyfolytában duzzog, csapkod, ha nem rá figyelünk kiabál, rohangál, veri magát a bútorokhoz.

Érdekes módon amúgy a játszótéren, oviban semmi gond nincs vele, sőt, a legnyugodtabb gyereknek tartják. Miért csinálja ezt velem meg az apjával? Már úgy érzem, nem tudunk neki többet adni sem lelkileg, sem anyagilag, sem sehogy.

2022. ápr. 25. 10:50
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

6 éves, nem késő még változtatni

De mindenképp magadon is dolgozz, mert másban méred a gyermek szeretetét mint amiben kellene. Az életre való neveléssel tudsz neki értéket adni nem azzal ha pótolod azt űrt amit a te gyermekkorod miatt magadban érzel.

2022. ápr. 25. 14:31
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Anyuka! Kinek szeretnél megfelelni, hogy mindig más mondja meg mikor mit csinálj a gyerekeddel?

Nem te vagy a szülő? Nem te döntessz? Mások elvárásainak élsz?

A gyermekednek túlságosan ki van nyalva a kis popója, azért ilyen.

Rendben van a játék, a foglalkozás a beszélgetés, de egy 6 évesnek el kellene már tudnia egyedül is foglalnia magát, megérteni ha neked épp dolgod van. Beszoktak vonni a háztartásba az ő szintjén, vagy mindig mindennek úgy kell történnie ahogy ő akarja?

2022. ápr. 25. 15:07
 23/25 anonim ***** válasza:
81%
Egyke, magányos. Gyerektársaságban azért funkcionál jól, mert pont az, amire szüksége van. Az enyém is ilyen. És ezért. Csak én nem tudom neki adni.
2022. ápr. 26. 23:17
 24/25 A kérdező kommentje:
Nekem volt testverem es megse jatszottunk, idegesitett, nem szerettem. Bezsufoltak minket egy szobaba, utaltuk. Akiknel testver van most, ugyanezt latom. Szoval tuti, hogy nem "maganyos", plane, hogy heti össz. kb 60 orat tolt gyerekekkel.
2022. ápr. 28. 09:57
 25/25 anonim ***** válasza:
25%
Jaj, bocs. Te utáltad, akkor tökre elképzelhetetlen, hogy ez legyen a baj. Én meg az ellenkezőjét látom a saját környezetében.
2022. ápr. 28. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!