Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen hálátlan a gyerekem?

Miért ilyen hálátlan a gyerekem?

Figyelt kérdés

Egyke gyerek, 6 éves, problémamentes családban élünk. Rengeteg figyelem jut rá. Most itthon volt húsvét óta, szép ünnepünk volt, sok ajándék, programok, barátaival is többször találkozott. Ennek ellenére egyfolytában elégedetlen. Mindig arról beszél, milyen játékokat akar még. Egyfolytában azt akarja, hogy babázzunk vele az apjával. Persze, leülünk, játszunk vele, de azért nem tudunk egész nap a szőnyegen ülni és babázni. Ilyenkor megsértődik, közli, hogy nem is szeretjük és hogy vele senki nem játszik. Nagy, kertes házunk van, minimum 3-4 órát kint van naponta, ha jó idő van, akkor sötétedésig játszik a barátaival a játszóteren, szóval nem mondhatni, hogy unatkoznia kène. Sokat beszélgetünk, igyekszünk tiszteletteljes viselkedésre nevelni, de semmi eredménye. Egyfolytában duzzog, csapkod, ha nem rá figyelünk kiabál, rohangál, veri magát a bútorokhoz.

Érdekes módon amúgy a játszótéren, oviban semmi gond nincs vele, sőt, a legnyugodtabb gyereknek tartják. Miért csinálja ezt velem meg az apjával? Már úgy érzem, nem tudunk neki többet adni sem lelkileg, sem anyagilag, sem sehogy.

2022. ápr. 25. 10:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
83%
Közös játékra világos, számára is követhető időt jeloljetek ki és azon kívül pedig tudnia kell hogy anya apa a saját ügyével foglalkozik, valamint legyen olyan is ami a saját feladata otthon, a háztartásba segitsen be. Pl megteríteni, leszedni az asztalt, teregetni. Ezeket persze kozosen. De rendet rakni legyen az ő feladata.
2022. ápr. 25. 10:58
 2/25 anonim ***** válasza:
86%

Mert el van kenyeztetve.

' Sok ajandek " - az mire fel ? Szuletesnapja volt , vagy Karacsony ? Husvetra max. csoki tojas.

Persze, hogy minel tobb kellene neki...es emiatt elegedetlen. Probaljatok ezt helyrehozni amit elrontottatok, mert kesobb nehezebb lesz, nagyon nem jo egy kovetelozo gyerek, igy baratai sem lesznek kesobb.

(Egyke 6 eves anyukaja)

2022. ápr. 25. 10:59
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Figyelmet tud szerezni ezekkel a viselkedesekkel. Szerintem ezek amiket írsz minden gyerekben benne vannak, valószínűleg nem elég következetes a viselkedésetek, minden rossz szándék nélkül irom. Ezen szerencsére könnyen lehet változtatni és egy ellenállásos időszak után a gyerekekre szépen meg is tanuljak az új rendszert.

Kell a gyereknek a korlát jó könyv vagy kérhetnétek külső tanácsadói segítséget konkrét példákat elemezve hogy min kéne valtoztatni.

Biztos írják majd h el lett kenyeztetve de szerintem könnyen át lehet ezt még fordítani.

2022. ápr. 25. 11:03
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
A mi gyerekünk is hasonló. Ő is egyke. Őszintén megmondom, hogy mi azzal szúrtuk el a dolgot, hogy elkényeztettük, mindent megadtunk neki, ezért lett követelőző. Már rájöttem, hogy ha a gyerek mindent megkap, amit szeretne, akkor utána már nem tud örülni igazán semminek. Ezt saját tapasztalatból írom. Még változtathatsz ezen, hiszen csak 6 éves. Egyedül van, unatkozik, elvárja, hogy mindig vele foglalkozzanak. De meg kell tanulnia egyedül is játszani.
2022. ápr. 25. 11:16
 5/25 A kérdező kommentje:

Amikor kicsit szigorúbban fogtam, akkor meg mindenhonnan azt hallgattam, hogy le akarom uralni, "korlátozni" akarom, nem lesz önbizalma stb. Hiába nem veszek neki több játékot, a rokonoktól úgyis kap, hiába kérem, hogy ne. Ráadásul nem nagy játékokat követel, hanem pont hogy ilyen párszáz ft-os kifestőt, golyót, ceruzát, matricát...szóval most akkor ne vegyek ilyeneket a gyerekemnek?

Ha közlöm, hogy bőven lenne más dolgom a napi 6-8-10 óra játékon kívül, azt kapom, hogy "dehát ennek a gyereknek hatalmas mozgásigénye van" és "bezárom a házba", ha nem vagyok vele eleget kint.

És nem elég, hogy mindenkitől ezt kapom, ha nevelni próbálom, vagy valami szigorúbb rendszert, napirendet próbálok alakítani, hanem maga a gyerek is ordít rám h szívtelen vagy! Nem is szeretsz! ....szóval teljesen tanácstalan vagyok.

2022. ápr. 25. 11:29
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, totál ugyanez nálunk is. Ő is minden kis marhaságot kikövetelt magának. Csak gyűlt s sok felesleges kacat, ami csak addig volt érdekes, amíg megkapta. Elhiszem, hogy meg tudod venni, de mondj nemet. Akárhogy hisztizik. Tényleg jó szándékból mondom. Nagyon nehéz, tudom, de ezt a gyerek érdekében teszed. Később sokkal nehezebb lesz nemet mondani, amikor már nagyobb. Én is sokszor meghallgattam már az érzelmi zsarolásait. /4-es/
2022. ápr. 25. 11:36
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Oviba jár?
2022. ápr. 25. 11:39
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja most olvasom, hogy igen.
2022. ápr. 25. 11:40
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, az 5- os valaszodra. Ne erdekeljen ennyire masok velemenye. Latod, hogy ez nem normalis dolog, es elrontottatok.

Pontosan errol van szo, nem kell minden par 100 fontos vackot megvenni. Ok meg nem ertik az arakat, nem erdekli , hogy 30 ezer ft vag 300, neki ugyanaz` jon le, mindent megkap amit akar, elkenyeztetett.

2022. ápr. 25. 11:54
 10/25 anonim ***** válasza:
75%
Ne haragudj, hogy valódi segítséget nem tudok adni, de mégis hozzászólok. Testvérem nagyobbik gyereke is ilyen, 6 éves és 0-24-ben igényelné, hogy szórakoztassuk, vagy ő mutatja a kifestőt, de ha csak egy pillanatra is félrenézek már rám szól, hogy nézzem. Felnőttekre is rászól, hogy ne beszélgessenek, hanem mindenki őt nézze, vele játszon stb. Kis figyelemzsarnok. Pedig amúgy kedves gyerek, nem is egyke, vannak náluk korlátok is felállítva. Azt se hiszem, hogy mindent megkapna a szülőktől, de a nagymamák, rokonoktól özönlik a játék. Lehet, hogy tényleg ez a baj, hogy a fogyasztói társadalom meg a felgyorsult élet miatt 2 percet nem kell ugyanazzal a játékkal lekötniük magukat, mert van helyette 10 másik. Mi annak idején egy leporellóval barbieztunk, házat építettünk, rámpát az autóknak stb. Egyszóval ki kellett maxolnunk és rá voltunk kényszerülve, hogy használjuk a fantáziánkat.
2022. ápr. 25. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!