Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan reagál 4 éves ha sírni...

Hogyan reagál 4 éves ha sírni látja az anyukáját?

Figyelt kérdés
Nálatok hogyan reagál? Nekem az tűnt fel 2x az elmúlt fél évben h 2x sírtam és egyik alkalommal sem jött oda ellenben a 2 évesen odajött és kérdezte mi a baj miert sírsz anya? Nem kellene a nagyobbnak is reagálni? Kerdeztem tőle utána hogy látod hogy szomorú vagyok? De azt mondta nem látja. Ez nekem elég furcsa ;( ti mit gondoltok?
2022. ápr. 19. 19:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

Gyerekként iszonyat ijesztő volt, ha anyám ott bőgött előttem. Erős személyiség volt, nem picsogott minden szaron, de én totál lefagytam, ha mégis megtörtént, igyekeztem kerülni. Ehhez nekem sosem voltak meg a készségeim. Mai napig kerülöm a gyengébb jellemeket, pont ezért, mert a zavaron kívül bennem semmi más érzelem nem indul meg. Sem megölelni, sem megsimogatni nem akarom a másikat, inkább menekülök.

Minden ember különböző, valakinek ez jól megy, valakinek kevésbé. Próbálj meg túllépni azon, hogy ő ilyen, ettől ő még nem lesz kevesebb.

2022. ápr. 19. 20:54
 12/21 A kérdező kommentje:
Ő elég közvetlen típus barátkozó. Pont emiatt furcsa. A barátját folyton ölelgeti és tesónak hívja. Tényleg amiatt gondolkodtam el mert családban több zavaros gyerkőc van
2022. ápr. 19. 20:56
 13/21 Derjaderja ***** válasza:
100%
A lányom 3 èves, ő azonnal üvölt ha sírok. Mondjuk ez nem túl gyakran esik meg, nem vagyok sírós.
2022. ápr. 19. 21:19
 14/21 Derjaderja ***** válasza:
63%
11. Én is ideges vagyok attól ha előttem sír valaki és általában nem érzek együtt vele (kivève ha indokoltnak érzem a könnyeket pl haldoklik vagy meghalt valakije)
2022. ápr. 19. 21:20
 15/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk én nem egy felnőtt érzéseit kerdeztem hanem egy 4 éveset....másnál h reagal ilyenkor....
2022. ápr. 19. 21:46
 16/21 anonim ***** válasza:
93%

Odajön és sírni kezd, hogy “mi baj anya?”

Nem jellemző, de làtott már sírni

2022. ápr. 19. 21:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Másban nem "fura"? Rajzain mit látsz? Lehet,h.annyira megilletődik,h,anya az erős, a biztonságot adó sír,hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel. Zavarban van, talán meg is szeppen,ezért elkerül.
2022. ápr. 19. 23:14
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az lesz szerintem is amit az előző mond, nem tud mit kezdeni a helyzettel, ignorálja, nem létezőnek állítja be magában. 2 éves kislányom nem szereti a sírós figurákat, egyszerűen ellapozza a könyvet, elfordítja a bábút, vagy ha rákérdeztek akkor közli hogy nem sír a figura. Úgy látom mintha zavarná.

A játszótéren ha látja hogy valamelyik gyerek elesik, vagy hisztizik, megy segíteni, megsimogja, mondja hogy ne sírj. Mikor én estem el, eltört a kezem, ő is sírva fakadt, szinte sokkot kapott, remegett, alig kapott levegőt, nagyon megijedt.

Mikor más miatt sírtam, de jól voltam fizikailag, akkor egyszerűen mintha észre se vette volna, pedig látta.

Szerintem a kicsik meg inkább a környezet reakcióját nézik, és ennek megfelelően reagálnak. Ha nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, letagadják hogy létezik.

2022. ápr. 20. 01:59
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Off

Anyám is arra törekedett, hogy mi ne lássuk sírni. Dühös se volt soha, soha nem kiabált, soha nem veszekedett. Ugyan a legjobbat akarta ezzel, de épp az ellenkezőjét érte el: sem én, sem a húgom nem tudjuk rendesen kezelni a negatív érzéseket. Ő kb minden hülyeség miatt valami végletesen gondolkodik -munkahelyi nezetleteres=felmondás, párkapcsolat vege=öngyilkosság, stb. Nálam csak gyűlik, gyűlik a sok xarsag, aztán egyszer bukik ki, de akkor kb mint egy idegbeteg....

2022. ápr. 20. 07:11
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Két hároméves gyerekem odajön ölelgetni, a nagyobb gyerekem csak simán közli a többi tesóval vagy az apjával, hogy anya bőg! A figyelmen kívül hagyás néha jobban esne.
2022. ápr. 20. 08:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!