Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan reagál 4 éves ha sírni...

Hogyan reagál 4 éves ha sírni látja az anyukáját?

Figyelt kérdés
Nálatok hogyan reagál? Nekem az tűnt fel 2x az elmúlt fél évben h 2x sírtam és egyik alkalommal sem jött oda ellenben a 2 évesen odajött és kérdezte mi a baj miert sírsz anya? Nem kellene a nagyobbnak is reagálni? Kerdeztem tőle utána hogy látod hogy szomorú vagyok? De azt mondta nem látja. Ez nekem elég furcsa ;( ti mit gondoltok?
2022. ápr. 19. 19:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
4%

Arra kell törekedni, hogy a gyereked ne lásson sírni, ne lásson szomorúnak. Neki biztonságérzet kell. Nem az, hogy rá pakold az összes terhet, ami nyomja a lelkedet!!!

Te meg még számon is kéred, amiért nem vígasztal meg? Hát nem vagy komplett...

Egyébként nyílván észreveszi, csak azt sem tudja szegény hogy reagáljon. Teljesen összezavarod. Emiatt még lelki sérülése is lehet szegénynek.

2022. ápr. 19. 19:42
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
Vannak esetek amikor sírni lát lehet akkor rossz anya vagyok. De az biztos h mindig oda jön és átölel és puszikat ad!(nem egy bújós,ölelős tipus)
2022. ápr. 19. 19:49
 3/21 A kérdező kommentje:
Kedves első te nem vagy komplett;D igen és zárjuk be a gyereket egy olyan palackba ahol minden tökéletes. Amúgy beütöttem a lábamat és azért sírtam. Lejött a köröm a lábamról. Menj el dokihoz mert ez nem normális gondolkodás amit írsz.....
2022. ápr. 19. 19:56
 4/21 A kérdező kommentje:
Kedves második igen alapvetően ez tűnt fel hogy nem reagált sehogyan sem mintha nem történt volna semmi. Semmi érzelmi reakció. Nem tudom kihez forduljak ezzel kapcsolatban. Kicsit aggódom emiatt. Amikor életem regen még a magyar vizslam is odajött és megnezte jól vagyok e
2022. ápr. 19. 19:58
 5/21 A kérdező kommentje:
Elestem=eletem
2022. ápr. 19. 19:58
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Most először látott sírni? Vagy máskor is hasonló volt a reakciója?

Egyébként az is lehet, hogy éppen el volt mással foglalva.

Az én 2,5 évesem sem jön oda vigasztalni, inkább azt láttam rajta, hogy megijedt, amikor sírni látott engem.

#1-es nem értek veled egyet, nem lehet egy gyereket burokban nevelni, igenis kell, hogy lássa azt is, hogy az anyukája/apukája sem mindig vidám, van hogy szomorú, olyan is, hogy mérges.

2022. ápr. 19. 20:12
 7/21 A kérdező kommentje:
Nem, szerintem régebben is látott úgy egy fél éve. Eddig nem figyeltem fel rá csak mivel a kicsi érdeklődő volt ezért furcsállom h a nagy nem. A nagy egyébként "nehéz" eset ha lehet így fogalmazni. Elég öntörvényű, nem fogad szót, feszegeti a határokat. Okosnak nagyon okos. Óvónő azt mondta h simán egy szintén van a nála 1 évvel idősebb ovissal. Nem tudom h jobban járjak e utána a dolognak. Férjem családjában van egy súlyos autista, a kistesoja figyelemzavaros és egy másik kisfiu aspergeres a csaladban
2022. ápr. 19. 20:28
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló a helyzet, a két éves baromi empatikus, de igazából szinte a születése óta az. A négy éves viszont nem tud mit kezdeni a helyzettel. De nála látom, hogy látja, mi van, csak nem tud rá reagálni.

Mondjuk én még nem sírtam előttük, de mondjuk egy játszótéri sírós szituban a kicsi bárkit megvígasztal, a nagy meg csak áll, és nézi a gyereket.

2022. ápr. 19. 20:36
 9/21 A kérdező kommentje:
Köszi most megnyugtattál
2022. ápr. 19. 20:43
 10/21 anonim ***** válasza:
96%

Azért az autizmusnak más jele is lenne, pláne 4 éves korban.

Az meg, hogy öntörvényű, nem probléma, inkább csak néha bosszantó tud lenni a szülőknek 😃😃🙈

2022. ápr. 19. 20:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!