Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is van ilyen helyzetben?

Más is van ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Mikor még anyám hasában voltam rengeteg alkoholt ivott kómából kómába ment, szerencsére nem lettem szellemi fogyatékos ... Az agyam nem sérült viszont az idegeim igen, ideggyengekent születtem és most ezt az idegbajt egyre jobban érzem 2 kisgyerek mellett ( féléves és egy 3 éves)... menjek orvoshoz vagy ez elmúlik magától

Sokat szenvedek magamban

Egyszer már oda jutottam hogy nem bírom megolom magam... segítségem nincsen semmi, férjem szenvedély beteg anyám nincsen eldobott magától

ma 10:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez tipikusan az az eset, amin nem nagyon lehet utólag segíteni, csak okoskodni: miért vállaltál két gyereket egy ilyen környezetbe? (Nyilván nem anyádra gondolok, hanem a szenvedelybeteg apjukra.)

Most már ki kell bírnod, nem a gyerekek tehetnek róla, de egy idő után biztos (remélhetőleg) jobb lesz...

Azt viszont megnyugtatásul írom, hogy két ekkora gyerek mellett szerintem az is "ideggyenge", akinek az anyukája egész életében absztinens volt, nem kell az anyaméhben elszenvedett traumákat okolni.

Semmilyen más segítség nem jön szóba? Barátok, távolabbi rokonok stb.... Valahogy sejtem, hogy ilyen körülmények között nem vet fel titeket a pénz, de esetleg fizetett segítség sem megoldható? A nagy amúgy már ovis? Mert akkor azért picit könnyebb...

ma 11:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nincsen, nekem szinte senkim, anyósom fiatal de annyit nem tenne meg hogy egy hónapban egyszer elvigye a nagyot a játszótérre
ma 11:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem a gyerekeim csak sűrűn érzek magamon nagy fáradtságot és ha pl sír a nagy vagy a kicsi akkor az zavar, és tudom hogy ők nem tehetnek erről, nem azért sírnak hogy bosszantsanak
ma 11:26
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Hány évesek vagytok?

Szerintem ha nem lettél szellemi fogyatékos akkor szerencsére nem lett testi bajod abból,hogy anyukád alkoholista volt terhesen is.A bajod inkább lelki eredetű ami nem is csoda.

Hidd el sok anyuka ki van idegileg meg lelkileg .

Befognak állni a dolgok

ma 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Figyelj, én tudomásom szerint teljesen egészséges körülmények között fogantam és születtem, mégis néha ordítani tudnék, annyira elegem van az egész napos vinnyogásból. Most vagyunk túl egy 2 hetes influenzás, nem alvós időszakon, 2 hulla beteg gyerekkel meg egy beteg férjjel, megkockáztatom, hogy sokkal kevésbé voltam türelmes és nyugodt, mint te a rossz napjaidon...

Elhiszem, hogy nem kaptál jó útravalókat a családodtól, de amiket érzel, azt mások is érzik, ez 100%...

ma 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!