Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fel kell készíteni a gyereket...

Fel kell készíteni a gyereket arra, hogy pár napig nem leszek otthon?

Figyelt kérdés
3 éves ovis lányom van. Meg fognak műteni, kb 4-5 napot nem leszek otthon. Nem akarom nagy dobra verni, meg túl aggódni sem.
2022. ápr. 12. 12:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%

Igen!

A sokkal kisebbet is.

2022. ápr. 12. 12:38
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én felkészítettem a nagyot. Sokkal zökkenőmentesebb volt a periódus, amíg nem voltam
2022. ápr. 12. 12:39
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a nagy 2 éves volt, a kicsi alig 2 hónapos
2022. ápr. 12. 12:39
 4/20 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell túlaggódni, de mondd meg a gyereknek a saját értelmi szintjén, hogy mi a bajod, ezen segíteni fog a doktorbácsi, és hogy ötöt kell aludnia nélküled.
2022. ápr. 12. 12:43
 5/20 A kérdező kommentje:
2es, hogyan csináltad?
2022. ápr. 12. 12:43
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát hogyne kellene! Ha hirtelen eltűnsz napokra, pánikba fog esni, és előfordulhat, hogy senkinek sem hiszi el, hogy visszajössz. Főleg, ha nem voltál így távol még. Kezdd el neki mondogatni jó előre, hogy majd lesz egy pár olyan nap, amikor elmész a kórházba, hogy meggyógyítsanak a doktorbácsik/doktornénik, őrá pedig xy fog addig vigyázni (és milyen szuper dolgokat fognak csinálni együtt), és ha már 4-et aludt, akkor te is visszajössz, addig pedig telefonáltok/videochateltek. Adj neki feladatot is, hogy pl. rajzoljon valami szépet neked, aztán mikor hazajösssz, odaadja. Ha használsz valami jellegzetes parfümöt, egy pólódat befújhatod vele, és otthon hagyod "anyupólónak", azt lehet szimatolni, ha nagyon hiányoznál neki.
2022. ápr. 12. 12:45
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mindig emeld ki, hogy 1) vissza fogsz jönni, és addig is, míg távol vagy, 2) milyen kalandok lesznek neki otthon, és majd minden klassz kalandot el kell mesélnie neked, mert nagyon kíváncsi leszel.
2022. ápr. 12. 12:47
 8/20 anonim ***** válasza:
78%
Nem is értem a kérdést. A 3 éves nagy gyerekednek nem szólnál egy szót sem, hogy, napokig nem leszel otthon? Másról szoktatok beszélgetni?
2022. ápr. 12. 12:49
 9/20 anonim ***** válasza:
57%
Az 1 evesnek semmit nem mondtam. A 3 evesnek neha pedzegettem de tulzasba se vittem nehogy bepanikoljon
2022. ápr. 12. 12:49
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1,5 volt a nagy, amikor a kicsi született..

Szóval én elmondtam, hogy emiatt, ha doktornénik is azt mondjàk, akkor ennyi idô után jövök haza

És azt is ki fog rà vigyàzni ( nem végig a férjem volt vele)

Most őt fogjàk műteni.

3éves.

Elmondom mi baja..

( szeme)

Elmondtam, doktorbácsi megpróbálja meggyógyítani/ javîtani, hogy egészséges legyen.

Előtte lesznek kellemetlen és fájdalmas vizsgálotok is.

Bla-bla

Szóval mindent.

Még fél èv van vissza.. minden héten ő hozza elő.

“Hogy is lesz anya?”

Minden alkalommal valami újat is kérdez

“Vihetem a babámat?”

“ mi fog fájni?”

Mennyire?

Stb

Nálunk nagyon kérdés, hogy én tudok-e menni.

A kicsi és a várandósságom miatt is.

Szóval ezt is témàzzuk.

Hogy lehet apa lesz itt én itthon várom, de ha tudok megyek én majd..

Szóval tényleg mindet a sajàt szintjükön kell elmondani nekik.

Mondjuk elmondod mit gyógyítanak meg.

Ez miért fontos.

Aztán hogy mennyi idő lesz.

Addig láthatjátok-e egymást vagy nem.

Ki lesz vele.

Telefonon vagy videón tudtok-e beszélni.

És ahogy engedik a dokik te mész haza hozzá.

Ez csak átmeneti.

Hangoztatni kell, hogy sietsz haza hozzá!

2022. ápr. 12. 12:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!