Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért mondják sokan a kisgyere...

Miért mondják sokan a kisgyerekes időszakra, hogy ki kell élvezni, mert soha nem jön vissza, ha a szülők többségének egyáltalán nem hiányzik, sőt, örülnek, hogy megnőtt a gyerekük?

Figyelt kérdés
Ezt csak puszta kíváncsiságból kérdezem.
ma 09:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért,mert ez így van.Egy kamasz gyerek már nem biztos hogy mindig szívesen tölt veled időt,sőt,általában van egy időszak,mikor egyáltalán nem akar veled lenni,sokkal inkább a haverokkal.Fiatal felnőttként pedig elkezdi a saját életét élni,sokkal kevesebb közös program van,és bizony tetszik vagy sem,valamennyire eltávolodtok egymástól.Van ennek jó oldala is,hiszen te is ismét a saját életedet élheted kevesebb kötöttséggel,de azért rossz,hogy már nem vagytok olyan szoros kötelékben.
ma 09:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az idő megszépít mindent, és még a rossz időszakokra is egyfajta boldog nosztalgiával tekintesz vissza. Tegnap egy 1,5 év körüli kislánnyal voltunk a játszótéren, olyan édes volt, ahogy totyogott, rácsodálkozott dolgokra, mondta a kis szókezdeményeit, mutatott a kis ujjával, visszajöttek az emlékek, amikor az én lányom volt ekkora, és pont ekkora cukiságokat csinált. Hirtelen hiányozni kezdett. Aztán meg az is eszembe jut, hogy jaj, amikor ennyi idős volt, akkor próbált már egyedül enni, és napi 5x takarítottam ki a konyhát a sok dzsuvától (mennyire utáltam), nem engedte, hogy pelust cseréljek...na örülök, hogy ezen már túl vagyunk. Most 4 évesen egész nap dumál, be nem áll a szája, zsong a fejem tőle, hogy egyfolytában szerepjátékozni kell vele. Biztos vagyok benne, hogy amikor pár év múlva már magára csapja az ajtót, hogy hagyjam békén, boldog nosztalgiával fogok gondolni arra a 4 éves korára, amikor sehogy máshogy nem hajlandó felkelni, csak ha a plüsseit beszéltetem. Szerintem ha benne vagy egy helyzetben, amit nem élsz meg komfortosnak, nem mindig látod meg a szépségeit, csak utólag jössz rá, hogy mennyire boldog is voltál tulajdonképpen.
ma 10:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem igaz. Hiányzik és minden nehézség ellenére jó volt.

Most is igyekszem kiélvezni a nehézségeivel együtt, mert hamarosan ennyi se lesz. 9 és 6 évesek.

Nem várom, hogy kirepüljenek. Imádom, hogy a kicsi még bújik minden reggel és értékes az is, amikor a nagy ritkán megölel, mert ő már kiskamasz.

ma 10:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"ha a szülők többségének"

Ez lehet igaz a te ismeretségi körödben, de nyilván nem igaz azokra, akik mondják a kisgyerekes időszakra, hogy ki kell élvezni, mert soha nem jön vissza.

Van ilyen ember is bőségesen, meg olyan is.

Nekem még meg se nőttek igazán a gyerekeim (8 és 11 évesek), de már nosztalgiázva gondolok vissza arra amikor még a nagyobbik is óvodás volt.

Szóval látod, ilyen is van.

ma 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindent ki kell élvezni, nem csak ezt. Minden elmúlik, az élet megy tovább. A gyerekek felnőnek, mi is idősebbek leszünk, ezen kár agyalni, inkább élvezzük a jelent.

Mondjuk őszinte leszek én még nem hallottam senkitől, hogy örültek volna annak, hogy felnőtt a gyermekük.

Nekem 2 éves a fiam és pont a napokban kezdtem el arra gondolni, hogy milyen volt a szülés, milyen volt egy pici babával az élet. Nyersen hangzik, de valószínűleg ezek a gondolatok ösztönöznek egy másik gyerek vállalására, ahogyan mondjuk sok esetben az agy megszépít egy rossz szülésélményt is.

ma 11:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
mert az ember egyszerre két-, sőt többféle érzelemre is képes, azért. attól még, hogy örülsz, hogy felnőttek, kirepültek, jó helyen vannak, még hiányozhat a kiskoruk. nem is értem a kérdést...
ma 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Varom azt a napot, amikor visszasirom ezt az idoszakot🥲 6 honapos, fogzik, kuszik, nyugos, semmi nem jo, szarul alszik, a napkozbeni 3-rol most all at 2-re, front van, minden lofasz van.😀akkor tudok mast is csinalni (most pl ebedelek kozben) amikor alszik, arra az egy orara, amugy egesz nap kezbebaba, mert ha lerakom akkor max 15 perc onszorakoztatas utan uvolt.

De ha par ev mulva lesz meg gyakorikerdesek (mondjuk kb 20 eve van, ugyhogy hatha lesz meg kesobb is) akkor visszajovok ehhez a kerdeshez.

ma 12:11
 8/10 anonim ***** válasza:

#7 igen, most én felnőttként is extra nyűgös vagyok, szerintem az időjárás.

15 perc amúgy egész jól hangzik. Én azt csináltam, amíg nem tudott mászni, de tényleg volt mit csinálnom a házban, hogy beraktam az etetőszékbe (mikor már ült), és kivittem magammal.

ma 12:24
 9/10 A kérdező kommentje:

"Egy kamasz gyerek már nem biztos hogy mindig szívesen tölt veled időt,sőt,általában van egy időszak,mikor egyáltalán nem akar veled lenni,sokkal inkább a haverokkal"

Persze, ez tud fájni, hiszen amíg kicsik, te vagy neki a minden. Szeretnek, örülnek neked, szeretnek veled lenni, stb. Na, kamaszkorban már nem így van. 😀

4-es, igen, ez inkább az ismeretségi körömben jellemző, de itt Gyakorin is találkoztam már hasonló anyukákkal.

Azt hiszem múlt hónapban volt egy kérdés az egy gyerekes szülőkhöz, és 3-an is úgy nyilatkoztak, mintha a hátuk közepére sem kívánnák a babakort, illetve a kisgyerekes időszakot.

Idézem:

1. "Meg végre megnőtt, alszik, nem pelenkás, ki a francnak van kedve ezt újra kezdeni?"

2. "Alig várom, hogy nagyobb legyen és visszakapjak valamit a régi életemből."

3. "Nem sírom vissza azt a szopós időszakot."

De hát na, nyilván vannak kivételek is, nem azt mondtam, hogy mindenki így érez. :)

ma 12:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az emberek nem a szívást sírják vissza, csak úgy általában azt, amikor még a gyerek kicsi volt és jó volt nézni, csodálkozik a világra, szeret téged, stb. Olyat se hallottam még senkitől, hogy de jó lenne megint pelenkázni, sikítós visítást hallgatni egész éjjel, heti hétszer, vagy milyen jó volt, amikor folyamatosan figyelni kellett, nehogy kárt tegyen magában.

Ezek a fene nagy nosztalgikus pillanatok is általában kimerülnek 1-2 cuki élmény felelevenítésében vagy idősek esetén unokázásban, aztán mindenki rohan vissza gondolkodás nélkül a saját életébe. 80 évesek meg nyilván siratnak már mindent, hisz bármikor meghalhatnak, nekik bármit mondanál a múltból, hogy ide visszamehetnél , menne, mert a másik oldalon már nem vár rá semmi. Azért egy 40-es nő kamaszgyerekekkel meg még azért élhet, lehet hiányzik neki pár pillanat, de biztos nem bánja, hogy legalább este alhat, amikor akar, mert a gyerekei már fixen nem fogják felkelteni.

ma 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!