Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire jellemző, hogy ha...

Mennyire jellemző, hogy ha egy gyerek több évet jár bölcsődébe, akkor megedződik az immunrendszere?

Figyelt kérdés
Szóval hogy az első évben elkap mindent, a következőben viszont szinte semmit?
ma 05:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jelentem, semennyire. 2 év bölcsi, semmi edződés, az én gyerekem vagy sokáig nem beteg, vagy egymást érik a betegségek.
ma 06:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire
ma 06:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Valamennyit edződnek, kisgyermeknevelő vagyok, akik 2 évet vannak első évben kb havonta betegek, 2.éveben 3-4 havonta van egy nagyob betegség hullám.

Az uviban ugyan ez. A fiam hi@ba volt bölcsis és mwnt ugyanazokkal oviba első évben többet volt beteg mint a bölcsiben.

Meg gyerekre is válogatja a 2 nagy gyerekem kb mindig beteg volt az első 2-3 évben ahogy közösségbe került, a kicsi alig.

ma 07:29
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

3 havonta, de akkor másfél-két hónapig, egy egézsséges napnál több nem jut..

És ez így is marad suliban is.

ma 07:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő. Nekem az egyik mindent elkap, pedig már "nagy" (felsős), volt bölcsis, de mindent összeszed, általában gyorsan átmegy rajta. Ilyen volt kicsinek is, mindent hazahozott, de gyorsan átvészelte. A tesója (ő is kisiskolás már) kb sose volt beteg, de amikor beteg akkor nagyon. Ritkán volt beteg bölcsiben és oviban is, de ha elkapott valamit azt megszenvedte 🤷🏼‍♀️.
ma 07:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire. A korával, életvitelével együtt erősödik, fejlődik az immunrendszere; nem pedig a közösségben eltöltött idővek, a betegségek számával.

A sportolás, sok kültéri tevékenység, friss levegő jobban erősíti az immunrendszert, mint 128. elkapott/átvészelt betegség.

ma 09:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták, hogy bölcsiben átmegy a betegségeken, oviban nem lesz gond. Na, ott újrakezdődött minden, az első két év ovi 1 hét itt, 2 hét ott elosztásban telt.
ma 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!