Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyik a jellemzőbb óvodai...

Melyik a jellemzőbb óvodai kezdés? Melyikből lehet nagyobb hátránya ha van egyáltalán?

Figyelt kérdés

A gyermekem októberi születésű. 2024-ben töltené a 3 évet. Mi a jellemzőbb ilyenkor (feltéve ha van hely) beíratni óvodába és majdnem 3 évesen kezdeni, vagy még egy évet hagyni és majdnem 4 évesen kezdeni az óvodát. Mennyire jellemző hogy majdnem 4 évesen kezdik a kicsik az ovit?

Jót tesz még egy év bölcsi? Az oviban nem fejlődne jobban ez idő alatt? Mik a tapasztalatok nálatok? Ti hogyan döntenének?

Attól is félek hogy ha 4 évesen kezdené akkor a saját korosztályából nagyon kevesen lennének, és sok kicsi venné körül?

Tényleg nagyon érdekelnének tapasztalatok ☺️

Köszönöm

2023. máj. 23. 22:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
Gyerekfüggő, meg kérdés, mikor venné egyáltalán át az óvoda.
2023. máj. 23. 22:54
 2/17 anonim ***** válasza:
31%

Tapasztalatom nincs még, de én azt hallottam, hogyha szeptemberben beíratod, akkor nem feltétlenül szeptemberben fog kezdeni. 1-3 hét a beszoktatás gyerekenként, pl. egy korcsoportos csoportban van, aki csak decemberben kezdi a beszoktatást.

Ezzel mindenképpen számolj amikor terveztek, mert így több, mint egy évet is lehet, hogy otthon kell maradnod gyes után.

2023. máj. 23. 22:56
 3/17 A kérdező kommentje:
Szeptember mind a két esetben, új tanévtől… legalábbis most ez a verzió érdekelne.
2023. máj. 23. 22:57
 4/17 anonim ***** válasza:
83%

Pont októberi az első gyerekünk. 3 évesen ment oviba, tehát 4 évet járt.

De ennek az volt az alapvető oka, hogy véget ért a gyes és a feleségemnek is dolgoznia kellett.

Ha nektek ez nem szempont, akkor alapvetően attól tedd függővé, hogy idén vagy jövőre várható jobb óvó néni, a gyereked mennyire társaságkedvelő stb. Nyilván beszélgettél már vele az óvodáról. Várja-e, vagy inkább maradna még otthon, ha lehetne?

Nagyjából ezek alapján dönts.

2023. máj. 23. 22:58
 5/17 A kérdező kommentje:
Szóval áprilisban irtanám az új tanévre. Ami szeptembertől kezdődik. A 3 éves és a 4 éves kor közötti különbség erdekelne a kerdesben megfogalmazottak szerint.
2023. máj. 23. 22:59
 6/17 A kérdező kommentje:

4es, koszonom.

Bölcsibe mindenképp járni fog. 2 éves korában fogjuk kezdeni a beszoktatást.

2023. máj. 23. 23:00
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Lányom novemberi, hasonló szitu, csak ő egy évvel idősebb, mint a tiéd kérdező. Ő maradt második évre is bölcsiben (2 éves kortól jár), szeptemberben majdnem 4 éves lesz már az ovikezdéshez. Én nem bánom, hogy maradt, mert erősödtek a készségei. Ha tavaly kezdte volna az ovit, nem töltötte volna még be a 3-at, nem volt stabil a szobatisztaság, és csak most télen tanult meg rendesen öltözködni is. A bölcsiben bőven lett ideje mindenhez megérni, ami oviba kell. Szóval nálunk jól jött ki a dolog.
2023. máj. 23. 23:07
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

Ha még bölcsit sem kezdte, akkor ezen utána gondolkoznék.

Ha bölcsiben maradna, maradnak e társai vagy újjak jönnének(kicsik), hogy viseli a bölcsit(kevesebb gyerek, több figyelem, több ölelgetés)

hogy alakul a szobatisztaság(ne legyen sos a leszokás).

2023. máj. 23. 23:18
 9/17 anonim ***** válasza:
95%

A szobatisztaság szokott döntő szempont lenni.

És az, hogy felveszi-e egyáltalán az óvoda.

A gyereked ugyanis nem lesz óvodaköteles a 3. szülinapja előtti szeptember 1-re, így nem kötelesek felvenni. Októbertől sem, csak következő szeptembertől.

Nagyobb városokban, kisgyerekesekben "gazdag" terüleren kicsi az esélye, hogy lesz hely.

2023. máj. 24. 05:57
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én fiam ugyanez, jövőre 3 októberben, de valószínűleg bölcsi marad 1 évig. Én jövőre azért beszélek az óvodával, de a fiamnak vannak lemaradásai, amikkel járunk fejlesztésre, és erősen kétlem, hogy jövőre óvoda kész állapotba kerül így. Emiatt én jobban hajlok, hogy közel 4 évesen kezdje az ovit. Én is évvesztes voltam gyerekként, és semmiféle hátrányom nem származott belőle később.
2023. máj. 24. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!