Melyik a jellemzőbb óvodai kezdés? Melyikből lehet nagyobb hátránya ha van egyáltalán?
A gyermekem októberi születésű. 2024-ben töltené a 3 évet. Mi a jellemzőbb ilyenkor (feltéve ha van hely) beíratni óvodába és majdnem 3 évesen kezdeni, vagy még egy évet hagyni és majdnem 4 évesen kezdeni az óvodát. Mennyire jellemző hogy majdnem 4 évesen kezdik a kicsik az ovit?
Jót tesz még egy év bölcsi? Az oviban nem fejlődne jobban ez idő alatt? Mik a tapasztalatok nálatok? Ti hogyan döntenének?
Attól is félek hogy ha 4 évesen kezdené akkor a saját korosztályából nagyon kevesen lennének, és sok kicsi venné körül?
Tényleg nagyon érdekelnének tapasztalatok ☺️
Köszönöm
Teljesen gyerek függő szerintem. Az én fiam már bölcsiben folyékonyan beszélt, mindig a nagyokkal akart játszani, érdekelte a közös játék, sok mondókát tudott. Szeptemberben lett 3 (szóval évvesztes ő is) és elkezdte az ovit. Én úgy gondoltam hogy ő már nem tudna mit kezdeni magával közel 4 évesen a kicsik között.
A közös foglalkozásokba még annyira nem bevonható de kiscsoportban azt mondták nem is elvárt még. Vegyes csoport van. Leginkább a nagyokkal játszik és sokkal szebben is játszik velük mint a kortársaival. Nagyon sokat tanul és élmény is több van.
Van mindkettővel tapasztalatom, a nagyobbik 2,5 évesen kezdte az ovit (vegyes csoport 2,5-6 év közöttiek), 2-3 szavas mondatokban beszélt, még nem tudta rendesen elmondani, ha baja volt, így 8 hónap után derült ki, hogy az egyik gyerek bántja. Ha visszacsinálhatnám, inkább maradt volna a bölcsiben még 1 évet, de ott 3 éves kortól nem maradhatott, és februári, ezért nehéz lett volna megoldani a felügyeletét, de inkább ezt választottam volna mégis utólag.
A kicsi novemberben született, ő maradt a bölcsiben, amit azért nem bánok, mert ott alszanak, az ovis csoportban már nem altatják őket, viszont hátránya tényleg, hogy a bölcsisek már nagyon kicsik hozzáképest összességében.
Nálunk az oviba bevették volna 3 éves kora előtt(enyém is októberi), annyi kikötéssel hogy legyen szobatiszta. Hát nem lett. Február végével bezárt a felvétel.Rá 3 napra szobatiszta volt:D:D
Most így utólag azt gondolom nem volt még időszerű nála sok szempontból az óvoda.Neki valószínűleg komoly trauma lett volna.Viszont 4 évesem tök jól vette az akadályt, várta, készült rá és élvezi azóta is.
Bölcsit nekünk nem ajánlották, mondván az rajta már csak visszavenne.
Mondjuk én otthonról melózom így nem volt gond ez a + 1 év itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!