Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fel kell készíteni a gyereket...

Fel kell készíteni a gyereket arra, hogy pár napig nem leszek otthon?

Figyelt kérdés
3 éves ovis lányom van. Meg fognak műteni, kb 4-5 napot nem leszek otthon. Nem akarom nagy dobra verni, meg túl aggódni sem.
2022. ápr. 12. 12:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
2 es vagyok. Azt mondtam, hogy anya beteg és a doktorbácsi meg kell gyógyítson, ahogy őt meggyógyította, mikor kellett a kukival menjünk. S hogy mennek majd játszótérre apával azalatt, meg majd beszélünk telefonon. Néha elmondtam neki, mikor már közelebb volt az időpont naponta mondogattam. Nagyon minimális sírás volt és nagyon örült, hogy meggyógyult anya
2022. ápr. 12. 13:00
 12/20 A kérdező kommentje:

8as, ha nem érted, ne írj. Persze, nem beszélgetünk, kussban ülünk itthon 🤦‍♀️

Mindenki másnak köszönöm 🙂 csak azt nem akarom, hogy megijedjen vagy előre stresszeljen, ezért volt a kérdés. Nagyon okos kislány. Olyan volt, hogy az apja 2 napot elment, előre elmondtuk, hogy hova megy, mit csinál, hív minket, hazajön, de szegénykém nagyon sírt, aznap még álmában is.

2022. ápr. 12. 13:19
 13/20 anonim ***** válasza:

Nálunk pont a kistestvér születése miatt volt kb. ennyi idősen kb. ennyi napig távol az anyja. Igaz, arra közel 9 hónapig tudott készülni.

Szóval beszélgetni kell róla sokat. Legyen bent nálad telefon, minden este hadd hallja a hangodat. És majd az apjával számolhatják, mennyi kell aludni, hogy anya itthon legyen.

2022. ápr. 12. 13:26
 14/20 anonim ***** válasza:
3 évesnek már lehet egyszerű naptárt készíteni. Úgy jobban megérti, hogy mennyi időre mégy el. Mindenképp mondd el neki, kb úgy, mintha azt mondanád, elutaztok a nagymamához, nyaralni stb. Ne úgy mondd el, hogy micsoda szörnyűség jön.
2022. ápr. 12. 13:39
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
8as. Ez egyáltalán nem evidens egyébként. Az en lanyom mikor 2,5 eves volt elkezdtunk rola beszelgetni, h szuletik hamarosan a teso es anya korhazban lesz kicsit. Ugy bepanikolt h 2 hetig nem tudtam egyedul hagyni, mert nem aludt ejjel. Pedig epp, hogy erintettuk a témát! Anyas volt pont abban az idoszakban, se elotte se utana nem volt gond ezzel soha. Szoval végül az elozmenyekre tekintettel, en nem mondtam neki, hogy megyek korhazba. Reggel 6kor indultam, szoval nyilvan ha fent lett volna elkoszonok, de igy nem volt erre lehetoseg. Nagyon jol dontottem, mert lanyomnak apukaja mondta, mikor megebredt es kerdezte hol vagyok, hogy korhazban es majd jovunk haza. Barmit kerdezett errol apja mindent őszintén elmondott, es még buli is volt mert a helyemen aludhatott minden este, es csavarogtak egesz nap. Utólag tudom, hogy nalunk tok felesleges volt bestresszelni elore.. de alapbol en is amondo vagyok h beszeljunk rola. Lanyom epp akkor rosszul reagalt, de pont ezert meseltem el, hogy nem kerdezett a kérdező akkora hulyeseget, mert nem tudni neha mit dobba gép a gyerekeknel.
2022. ápr. 12. 14:38
 16/20 anonim ***** válasza:
68%
8-as vagyok és én nem kérném ki magamnak a választ ha ilyen szintű kérdést tennék fel. Igen, ha szólsz neki előre akkor is fog sírni, mert egy kisgyerek. Szerinted ha nem szólsz, akkora mennyire fog sírni?
2022. ápr. 12. 14:39
 17/20 anonim ***** válasza:
84%
15-ös, 3 éves gyerek, nem olyan kicsi, ne előtte hónapokkal mondja neki, én is csak pár nappal előtte szóltam, nem volt semmi baj.
2022. ápr. 12. 14:45
 18/20 anonim ***** válasza:
17, gondolod ha 5 nappal elotte szolok es azt vegig orditja az jobb lett volna? Irtam h a beszélgetés utan 2 hetig nem aludt nélkülem. A kerdezo esete egy hangyanyit masabb ugyan, de a lenyeg a lényeg. Reagalhat ra ugy, hogy nem számít ra a kérdező. Pontosan ezert irtam h ilyen is van. De mint olvastad en is annak a hive vagyok h jobb beszelni vele.
2022. ápr. 12. 14:55
 19/20 anonim ***** válasza:

14-nek nagyon igaza van

A naptár fogalmát èrtik.

Éjjel nálunk nehezen ment a szobatisztaság.

Csináltunk pisisnaptárat, akkor matricáz, ha száraz marad az ágy.

Számolgatja, nézi..

Csak akkor ijed meg, ha te is “halálraváltan” adod elő.

A szemműtéttől én is be vagyok rosálva, de soha egy pillanatig nem mutatom neki.

Egy kalandnak adom elő, de nem mismásolom el, hogy kellemetlen és nèha fàjdslmas is lesz.

De násik városba utazunk csak ő, tesó nem

Megnézzük a kórhàzat

Ott fogunk aludni

Biztos lesz szobatársa is

Olvasunk neki sokat, stb

Szóval találjàtok ki mivel kötik le majd a itthoniak.

Mennek játszóra/ állatkertbe/ strandra ( fürdőbe) akármi ami izgalmas és tényleg telik vele az idő

2022. ápr. 12. 15:02
 20/20 anonim ***** válasza:
1,5 és 4 évesek voltak amikor műtöttek és 3v4 napig nem voltam otthon, elmondtam, hogy ez lesz aztán annyi. Tök jól elvoltak a mamájukkal
2022. ápr. 12. 19:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!