A gyermekemet műteni fogják, de a főnököm nagyon rugalmatlanul áll a helyzethez. Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
1 hétre szeretnék eljönni a kicsihez, majd nagyszülők segítségével megoldanám a további otthon töltött időt, de a főnököm húzza a száját. Azt szeretné, ha csak 4 napra jönnek el..(Ebből 2 nap legalább kórházban vagyunk és ugye akkor nem vehetnek táppénzre, csak majd ha hazamentünk.) Engem ez nagyon megvisel, állandóan ezen agyalok, nem tudnám azt megtenni és nem is fogom a gyermekemmel,hogy műtét után "lepasszolom", mikor rám lesz a legnagyobb szüksége. De mit lehet ilyen esetben tenni? Majd felhívom, ha kiengedtek minket, hogy táppénzre kívánok menni? Aztán hallgatom a beszólását és kész? Köszönöm a normális, segítő válaszokat.2022. márc. 30. 18:21
21/23 anonim válasza:
Én pár éve szóltam a főnökömnek hogy nem tudok menni dolgozni 1 hétig, mert műtik a fiamat és be kell vele feküdnöm 2 napra a kórházba és utána is otthon lennék vele pár napot. Visszatértem a következő héten, vittem a kis táppénzes papírom és látom a beosztást, hogy pihenő napra írt be egy hétre (mivel rengeteg túlórám volt és negyedévente adták ki). Kérdeztem tőle, hogy ez mi?
Azt állította, hogy azt mondtam megyek "valahova" a fiammal. Mondom igen, a kórházba.... Felhívtam az ügyintézőnket aki másik telephelyen van, elmondtam neki és közölte, hogy ne is foglalkozzak vele, küldjem be a táppénzes papírt aztán majd átírják a beosztásomat.
Különben ezen kívül én 1x sem mentem táppénzre sem a gyerek sem magam miatt...
22/23 anonim válasza:
21, nem kell ehhez átírni a beosztást. Tök mindegy, pihenőnap vagy sem, ha leadod az igazolást, gyáp és kész.
23/23 anonim válasza:
22 nálunk a havi beosztásnak stimmelnie kell a jelenlétivel. De a lényeg, nem volt belőle semmi. Ugyanúgy megkaptam a tappenzt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!