A gyermekemet műteni fogják, de a főnököm nagyon rugalmatlanul áll a helyzethez. Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
1 hétre szeretnék eljönni a kicsihez, majd nagyszülők segítségével megoldanám a további otthon töltött időt, de a főnököm húzza a száját. Azt szeretné, ha csak 4 napra jönnek el..(Ebből 2 nap legalább kórházban vagyunk és ugye akkor nem vehetnek táppénzre, csak majd ha hazamentünk.) Engem ez nagyon megvisel, állandóan ezen agyalok, nem tudnám azt megtenni és nem is fogom a gyermekemmel,hogy műtét után "lepasszolom", mikor rám lesz a legnagyobb szüksége. De mit lehet ilyen esetben tenni? Majd felhívom, ha kiengedtek minket, hogy táppénzre kívánok menni? Aztán hallgatom a beszólását és kész? Köszönöm a normális, segítő válaszokat.2022. márc. 30. 18:21
3/23 anonim válasza:
Felhívod a táppénz első napján, hogy gyermekápolási táppénzen vagy aznaptól. Addig, amíg meg nem gyógyul a gyerek. Utána lehet, hogy ki fog rúgni.
4/23 anonim válasza:
Ha 12 év alatti a gyerek, akkor a kórház idejére is keresőképtelen vagy, és jár a tp.
5/23 anonim válasza:
Tényleg nem mindegy, mekkora gyerekröl meg milyen mütétröl van szó!
6/23 anonim válasza:
Egy hét alatt 5 napot értesz? Akkor 1 nap a vitás, mert ő 4et mondott. Esetleg kompromisszum? Pl. Otthonról dolgozol, ha olyan jellegű a munkád.
7/23 A kérdező kommentje:
5 munkanapot értek az egy hét alatt. Hétvégén ritkán szoktam dolgozni. 3,5 éves a kisfiam és egy rutin műtétről van szó. Így is kicsit felismerhető vagyok, mert szerintem elég egyedi eset, ezért nem írtam ki pontosan.
2022. márc. 30. 19:05
8/23 anonim válasza:
Mi egyedi eset, hogy a 3 és fél évesnek lesz egy rutinműtéte? Mindennapos...
Kórházban szólsz, hogy kérsz igazolást (kórházi napokat ők igazolják le, nem a háziorvos), utána meg szólsz a házio-nak, hogy mikor jöttetek ki, mitől vegyen további telen állományba.
9/23 A kérdező kommentje:
8-as! Nem az az egyedi eset, hogy egy mindennapos rutin műtét lesz a gyereknek, hanem maga a szituáció. Szerintem nem áll fent ez a probléma mindenkinek pont ebben az időszakban. Vagy esetleg ha olvasná valaki, akinek nem kéne és simán rám ismerhet, ezt így értettem volna.
2022. márc. 30. 19:13
10/23 anonim válasza:
Én sem értem. 1 hétre, vagyis 5 munkanapra szeretnél eljönni, ebből a főnököd 4 napra elenged. Azt az 1 napot kell megoldanod, vagy 1 napot apuka is kivesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!