Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lenne a megoldás? Én...

Mi lenne a megoldás? Én vagyok a rugalmatlan meg a besült hogy a 2 örökmozgóm után rohangálni terhesen a réten az nekem nem kikapcsolódás barátnőzéssel?

Figyelt kérdés

Kicsit zavarosnak tűnhet. Szóval van egy barátnőm, 1 gyereke van egy tündéri kislány tényleg nagyon aranyos, de olyan kis megülős félénk típus, 1 órán át fel se oldódik, ott ül anya szoknyája mellett. Nem szól bele ha beszélget anya, csak ül és néz.

Nekem van 2 ördög gyermekem egy 5 éves fiú és egy 20 hónapos energiagombóc lány, plusz terhes vagyok. Az én két gyerekem gondolkodás nélkül beleveti magát minden újdonságba (bárcsak megülnének néha) és nyílt terepen éveket öregszem ha egyedül vagyok velük mert igen aktívak, kúsznak másznak rohangálnak, mindent kipróbálnak, bárkivel elmennének stb. Barátnőm erőlteti nagyon hogy üljünk össze beszélgetni végre és most hogy itt a jóidő hétvégén találkozzunk nyílt színen. Mondom neki hogy nekem ez egyedül egy merő rohanás lesz én nem fogok tudni ott ücsörögni vele a padon a napfényben hanem rohangálok majd nagy pocakkal a gyerekek után.

Ő ezt nem érti és jól besértődött hogy csak a kifogást keresem. Én is szeretném ha 1. együtt játszanának a gyerekek (de nem fognak mert az ő kislánya mint írtam 1 óra lesz mire arrébb lép 1 lépést anyától) 2. ha beszélgethetnénk de nem fogunk tudni 2 mondatot se váltani zavartalanul.

3. tudom hogy a végén még ő fog megsértődni és szemrehányást tenni hogy megint nem beszélgettünk ráadásul én is totál lemerülök.

Amit próbáltam:- meghívni őket hozzánk, de mondjuk most igaza van hogy jó idő van, ne üljünk bent.

- a hozzánk közeli elkerített lezárt játszóteret javasoltam mert ott tudom hogy nagy kárt nem tudnak tenni magukban. De neki az messze van és az nem jó szerinte mert jó levegőn akarja tudni a gyereket, nem a városban.

Na akkor ilyenkor mi van?

2013. ápr. 11. 14:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Hát ha megsértődik, így járt.

Nekem is ez volt, harmadik terhességnél kizárólag a közeli kicsi zárt játszótérre voltam hajlandó menni, ennél messzebb képtelen voltam. Aki ezt nem értette meg, az nem találkozott velünk, engem meg nem érdekelt.

Bár ezzel a válaszommal nem igazán segítettelek ki, csak tudatni szerettem volna veled, hogy nem vagy egyedül.

2013. ápr. 11. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó levegőn nincs zárt játszótér (pl. parkban)? Apuka vagy más közeli nálatok nem "szeretne" csatlakozni a gyerekkergetéshez? Nem tudtok gyerekmentesen találkozni? Egyébként meg ha jó barátnőd, szimplán mondd el neki, hogy így nem fog menni, ha meg nem érti meg, azzal nem tudsz mit kezdeni.
2013. ápr. 11. 14:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Némi kompromisszumot ő is igazán hozhatna, miért kéne egyedül neked alkalmazkodni az ő igényeihez???

Teljesen érthetőek az indokaid amúgy, ő pedig csak magát minősíti, ha besértődik egy ilyen helyzetben.

Ilyenkor mi van? Megpróbálhatod megint elhívni a játszótérre, de ha nem jön, akkor szerintem hagyd a csudába a dolgot. Ha annyira beszélgetni akarna veled, akkor figyelembe venné a Te szempontjaidat is, mint egy igazi barát... vagy legalábbis egy minimális empátiával bíró, normál értékrendű ember.

2013. ápr. 11. 14:47
 4/11 anonim ***** válasza:

Gyerekmentesen, csak a két kislánnyal, ha korban közel vannak? Apuka, nagyszülő nem tud vigyázni a gyerekekre? Vagy nem tud ott lenni veletek?

Meg jó idő van ne üljetek bent.. Basszus április van, fél évet lehet majd még kint ülni, ha annyira rád kíváncsi, akkor miért nem tud bent ülni egy kicsit?

2013. ápr. 11. 14:51
 5/11 A kérdező kommentje:

A férjem nem lesz itthon hétvégén aznap mikor barátnőméknek jó máskor is így van hogy vagy neki nem jó vagy nekünk vagy hideg van vagy vki beteg, biztos ismerős másnak is ez.

Én mondtam neki hogy találkozzunk vmikor külön de ő nem akar a kislány nélkül meg kicsit fura ez a dolog mert egyrészt azt mondja hogy hátha a Hanna ( a kislánya) eltanulja hogy ilyen bátornak kell lenni (mint az én gyerekeim) másrészről meg kicsit így nem tart jó anyának szerintem mert meg szokta jegyezni hogy hát hogyhogy ilyen aktívak miért nem szólok rájuk hogy most kicsit üljenek le, vagy kicsit maradjanak csendben mert ezt meg kell értenie egy ekkora gyereknek...nem nyitok vitát erről mert nem érdemes de szóval így megállt a tudományom etéren.

Közben meg valahol fura ez nekem is mert mások tudom hogy minden hétvégén jönnek mennek ide oda én meg szó szerint megtervezem merre megyünk hogy minél könnyebb legyen a gyerekeimmel és ne érjen még fokozott stressz mikor ismeretlen helyen vagyunk.

2013. ápr. 11. 14:52
 6/11 anonim ***** válasza:
Jaj, hogy nem is mindegy melyik nap. Hát akkor menjen a búsba van 4321414 feltétele, te meg rángassál két örökmozgó gyereket a nagy hasaddal. Azért szálljon már le a földre, neki kellene alkalmazkodni, főleg, ha a gyerekének tök mindegy, csak ül, mint akit odaültettek akárhol..
2013. ápr. 11. 15:28
 7/11 A kérdező kommentje:

Csak olyan rossz mert megbeszéltük már régen is hogy tartani fogjuk a kapcsolatot attól hogy gyerekek vannak, meg majd a gyerekekkel összejárunk stb stb.

Ahhoz képest tényleg mindig az akadályok vannak csak...gyerekeim is sokat voltak betegek, akkor én mondtam le folyton.

Így tényleg úgy jön le meg úgy fest hogy sose fog összejönni a találkozó. És mondta hogy ha meglesz a pici még kevesebbet fogok ráérni, mondjuk ebben is tuti igaza van.

2013. ápr. 11. 15:42
 8/11 Disi ***** válasza:
100%
Teljesen megértelek. Sajnos tanácsot adni nem tudok, mert neki kéne alkalmazkodnia hozzád. Nekem csak egy energiabomba 21 hósóm van, már tavaly nyáron is játszótérre jártunk, akkor is lógott mindig a nyelvem úgy kellett mennem utána, nem igazán értem mit gondol kivel fog beszélgetni? Esélyed sem lesz ücsörögni egy padon. Ma mi is lementünk játszótérre, 4-en beszéltünk össze ismerős anyukákkal nagjából egyidős gyerkőcökkel, szerinted mennyit beszélgettem bármelyikkel? :P Tegnap az volt a problémája a kislányomnak hogy nem jutott neki homokozólapát, ma direkt vittem, naná hogy esze ágában sem volt homokozni a többiekkel. Azzal kezdtünk, hogy míg levettem a kabátomat és odavittem a biciklihez felment a kőcsúszdára, persze rászóltam hogy várjon meg, erre elindult fejjel előre a lépcsőn.... És akkor neked ez triplán, mert kettő van, plusz egy a "szatyorban" (már ha nem sértődsz meg érte :), ami csak nehezíti a mozgásodat. Ezt meg kéne értenie másoknak. Nekem is van olyan ismerősöm akivel kicsi a korkülönbség a gyerkőcök között, de egyszerűen alig tudunk összejárni, vagy máshogy aludtak, vagy más bajunk volt ami miatt nem jött össze. Sajnos ez ezzel jár.
2013. ápr. 11. 15:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Most én is kicsit így átgondoltam a dolgokat meg beszéltem a férjemmel is, és arra jutottam (igazából a férjem mutatott rá) hogy a legelsők a gyerekek lesznek most már úgyis mindig, tehát első körben úgyis hozzájuk alkalmazkodom és kész. És azután jöhet mindenki más.
2013. ápr. 11. 16:05
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A férjednek teljesen igaza van. Nekem még csak egy gyermekem van, de már mellette sem egyszerű a szervezés, hát ha még több lenne... Ha a batárnőd igazi barát lenne, figyelembe venné a Te és a gyermekeid igényeit is. Az meg igazán nem túl rokonszenves viselkedés, hogy véleményezi azt, hogy a gyerekeid elevenebbek. Én nem biztos, hogy erőltetném ezt a barátságot...
2013. ápr. 12. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!