Agyamra megy a gyerek, másnál is van ilyen?
21-es, ne haragudj, de a te dolgod lenne fegyelmezni a kicsit.
Én biztos nem hagynám, hogy a kisebb gyerek a nagy összes játékát tönkretegye, piszkálja.
Kb. 3 éves koruktól nem vagyunk hajlandóak szórakoztatni a gyerekeket. Természetesen foglalkozunk velük (társas, kártya, olvasás, birkózás, kteatívkodás, stb.) de szerepjátékozni, legózni, babázni nem vagyunk hajlandóak. Simán beküldjük őket a szobájukba, hogy találják fel magukat. Ők a gyerekek, az ő dolguk a játék, nem a miénk. (7,5 és 5 évesek és egyelőre inkább külön játszanak, nem együtt)
Pattintsd le a fiad, unatkozzon és találja fel magát. Ne engedj a hisztinek!
24-es, igen.
22 hónapos volt a nagylányunk, amikor a kisebbik megszületett.
Sosem hagyom, hogy a kicsi szekálja a nagyot, vagy akár fordítva.
Nem figyelem őket nagyítóval, meg ha együtt akarnak játszani, azt is hagyom (amíg nincs vita, sírás).
A nagy már ovis, 4 éves. A kicsi januárban kezdte a bölcsit, ő 2.
A kulcs nálunk az, hogy amiből lehet, kettőt kapnak automatikusan, így nincs az, hogy az egyiket az érdekli, ami a másiknál van. Nagyobb dolgokat pl. babakonyha, Barbie ház, azokat közösen használják.
De ha a nagy magában szeretne játszani, akkor én lefoglalom a kicsit valamivel, vagy adok neki valami újdonságot, közösen sütünk valamit stb. Olyan is volt már, hogy én a nagyobbikkal társasoztam, a kicsi addig mesét nézett. Nem dőlök a kardomba, ha naponta 20 percre a tévére néz.. :D
Én azt érzem, hogy az eleje volt nagyon húzós, amikor két kicsi napirendjét kellett összerakjam. Ahogy nőttek, úgy lett könnyebb.
Mi a naggyal is sokat beszélgetünk, hogy nem kell azonnal kiabálni, vagy sírni, ha valami történik, mert a húga sem szándékosan csinál gondot, csak ő még nem tudja, hogy kell... Ez pl. a Legonál volt jó, mert ott nálunk is voltak problémák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!