Mennyi idős gyereket lehet 1-2 hétre a nagyszülőkre, rokonokra hagyni, ha pl. a szülők elmennek nyaralni? Illetve ez mennyire számít normálisnak?
Barátnőmmel pár hete vagyunk együtt, elméleti szinten szóba került a gyerek (hogy ki mikor, hányat szeretne), és a barátnőm azzal érvelt, hogy kb. 5 évig nem szeretne, inkább menjünk nyaralni... mert a gyerek/gyerekek mellett 8-10 évig nem lehet!
Részben megértem, pl. fura lenne búvárkodni, ketrecből nézni a fehér cápát, miközben a gyerek a karodban sír... illetve egy vidámparkban se viheted fel a gyomorkicsavaró hintára... másrészt elég abszurd, hogy azért az évi pár hétért ne legyen gyerekünk!
A lényegre térve: Mennyi idős gyereket lehet a nagyszülőkre, testvérekre hagyni? (Nyilván gondoskodó, felelősségteljes rokonokra gondolok.)
Azt elég abszurdnak tartanám, ha 7-10 éves korig ÁLLANDÓAN MINDEN NAP a gyerek mellett kellene lenni - valami elkényeztetett életképtelen idegesítő izé lenne a gyerek, és ez számomra elképzelhetetlen (egy egészséges gyereknek kell önállóságot tanulnia).
Én 31, párom 26 éves.
"mert a gyerek/gyerekek mellett 8-10 évig nem lehet!"
(Mármint nyaralni.)
De lehet. A barátnőd hülyeséget beszél. Én ilyen nőtől azonnal menekülnék.
Nekem 5 és 8 éves gyerekeim vannak. Csodálatos együtt nyaralni velük! Nekem az nem is lenne nyaralás, ha egy hétig nem látnám őket. Nagyon hiányoznának, folyton rájuk gondolnék.
Ettől függetlenül, ha ők akarnának pár napot nagyszülőknél lenni, tőlünk távol, természetesen engedném. A lényeg, hogy jól érezzék magukat. De egy hetet még a 8 éves se volt távol tőlem se, pláne nem az anyjától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!