Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős gyereket lehet...

Mennyi idős gyereket lehet 1-2 hétre a nagyszülőkre, rokonokra hagyni, ha pl. a szülők elmennek nyaralni? Illetve ez mennyire számít normálisnak?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel pár hete vagyunk együtt, elméleti szinten szóba került a gyerek (hogy ki mikor, hányat szeretne), és a barátnőm azzal érvelt, hogy kb. 5 évig nem szeretne, inkább menjünk nyaralni... mert a gyerek/gyerekek mellett 8-10 évig nem lehet!

Részben megértem, pl. fura lenne búvárkodni, ketrecből nézni a fehér cápát, miközben a gyerek a karodban sír... illetve egy vidámparkban se viheted fel a gyomorkicsavaró hintára... másrészt elég abszurd, hogy azért az évi pár hétért ne legyen gyerekünk!

A lényegre térve: Mennyi idős gyereket lehet a nagyszülőkre, testvérekre hagyni? (Nyilván gondoskodó, felelősségteljes rokonokra gondolok.)

Azt elég abszurdnak tartanám, ha 7-10 éves korig ÁLLANDÓAN MINDEN NAP a gyerek mellett kellene lenni - valami elkényeztetett életképtelen idegesítő izé lenne a gyerek, és ez számomra elképzelhetetlen (egy egészséges gyereknek kell önállóságot tanulnia).

Én 31, párom 26 éves.

2022. jan. 2. 13:18
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
81%

8-as

Tudod néhány embernek szüksége van minőségi időtöltésre a párjával.

A gyereket pedig nem otthon hagyta egyedül, hanem biztonságban, szeretetben.

2022. jan. 2. 14:02
 12/31 anonim ***** válasza:

9-nek szántam

11

2022. jan. 2. 14:04
 13/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A folyamatos hozzászoktatásra én is gondoltam, és 2-3 évesen szerintem 1 hetet már ott tölthet (ha legalább 2 felnőtt vigyáz rá).

Számomra azért fura, hogy valaki 1 napot se tud a 3 év alatti gyerekével tölteni, szerintem nem egészséges dolog ennyire magadhoz láncolni... Elég morbid helyzet lehet belőle, van pl. olyan 33 éves ismerősöm, aki megszokta, hogy a szüleivel van, és utoljára a 4.-es osztálykiránduláson nem aludt otthon! Az cca 15 év, minden este a szülői házban... és azért több ilyen huszonéves ismerősöm van.

2022. jan. 2. 14:46
 14/31 anonim ***** válasza:
66%

Meglepődtem, hogy 31 éves vagy, nagyon gyerekesen gondolkozol.

Az emberek jó esetben szeretik gyereküket és nem passzolják le 1-2 hetes nyaralások miatt a nagyszülőkhöz (kétnapos wellness nyilván más). Ennek több oka is van: - nincs együtt sokat a család, mert általában a szülők dolgoznak és a nyaralás alatt tudnak együtt lenni, - gyereknek is kell a nyaralás, pihenés - normális szülő nekik is meg akarja mutatni az élményeit és nem fényképekről.

Egyébként sincsenek sokat együtt a szülővel, mert óvodában, iskolában vannak. És hidd el azok akik együtt nyaraltak a szülőkkel, kamaszként ugyanúgy leválnak majd a szüleikről. Ha már most csak az az egy gondolatod van, hogyan lehet önállósítani és lepasszolni, akkor talán jobb ha nem vállalsz gyereket.

2022. jan. 2. 14:58
 15/31 anonim ***** válasza:
54%

Nektek a lepasszolás szó első helyen szerepel a szótárban? XD

Igen, sokkal jobb mártír szülőnek lenni, aki 3 órára sincs meg a gyereke nélkül.

2022. jan. 2. 15:10
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Én máshonnan közelíteném meg a kérdést: szerintem a barátnőd nem arra gondolt, hogy konkrétan nyaralni nem tud 8-10 évig gyerek mellett, hanem hogy teljesen fel kell adnia az életét ha nem is 8-10 évre, de 2-3-ra legalább. Utána se az lesz, hogy vissza a kiinduló állapothoz, hanem még jópár évig a gyerek sarkában kell lenni, nem csinálhatod meg azt, hogy nem mész bevásárolni, mert ma nincs kedved, mert a hűtő nem lehet üres. Nem mehetsz spontán fodrászhoz, nem fér bele a heti 2-3 sport, még csak a tévé előtti bambulás sem.

Illetve ezt a férfiak nagyrésze megteszi, de akkor a nőnek még kevesebb szabadsága marad.

Akkor vállaljatok gyereket, ha te is férfi létedre el tudod képzelni, hogy évi 365 napon 24 órában figyelned kell a gyerekre.

Amúgy láttál már gyereket közelről? Olyan 2-3 éves formát.

2022. jan. 2. 15:13
 17/31 anonim ***** válasza:
2022. jan. 2. 15:30
 18/31 anonim ***** válasza:
57%

9: a kedvenc kiegészítőm a kínai hamisítvány luizvuttyón táska mellett. Begyepesedett öregasszony lehetsz, azok szórják csak a Facebookra a képeket a mai világban, a menő, modern anyák instáznak és tiktokoznak.:-)

Komolyra fordítva: a kislányunk több szeretetet és figyelmet kap a nagycsaládunkban, kiegyensúlyozott környezetben nevelkedett, mint a görcsös mártíranyák fenekében. Én csak sajnálni tudom azokat, akiknek a gyereke akár önhibájukon kívül is nem részesülhetnek egy egész család szeretetében.

2022. jan. 2. 15:30
 19/31 anonim ***** válasza:
76%
Óvodás korától nyáron 2-3 hét, mivel nem volt elég szabi. Nem nyaralni voltunk, hanem dolgozni.
2022. jan. 2. 15:53
 20/31 anonim ***** válasza:
9%
18as ja igen, ha már az anyja lepasszolja hogy sunát áztathasson legalább a többi rokon szeresse.
2022. jan. 2. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!