Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért akkora nagy bűn, ha...

Miért akkora nagy bűn, ha vannak olyan családok, ahol a gyerekek nem esznek édességet?

Figyelt kérdés
Néha belefutok ilyen kérdésekbe, és mindig "jaj, szegény gyerek, még ezt is megvonjátok tőle" vagy "egy Dörmi szelettől semmi baja nem lesz".
2021. dec. 27. 19:46
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
50%
Na nekem meg ez a fura. De nem vagyunk egyformák. :)
2021. dec. 29. 14:53
 32/41 anonim ***** válasza:
24%

30-as, "De mondom nekem más is ebbe a kategóriába esik, én csak olyan dolgokat eszek, iszok, csinálok stb., amit a gyerek előtt is megtennék."

Bocs, ez magas labda, de akkor szeretkezni is a gyerek előtt szeretkeztek?

Egyébként pedig mi is eszünk csokit, de nem a gyerek előtt, felelslegesen nem fájdítjuk a szívét.

2021. dec. 29. 19:22
 33/41 anonim ***** válasza:
20%

Nem, de tudja, h az micsoda es mi csinálhatjuk ezert pl. mindig kopog ha este bejön a halóba, oké nem 3 éves már. Tehát ezt is a lehetosegekhez kepest nyiltan, oszinten kezeljuk. Nem titkolva, elbujva, sutyiban szexelunk, de nem is nyitott ajtonal napkozben.Ha majd o is odajut mi is tiszteletben tartjuk ezt forditva is.

De meg olyanokra gondolok, h pl. tetovalas, piercing, a szulonek van a gyereknek nem engedi, dohanyzas, ivas, csoki, sutieves, gyorsetterm, extrem sport stbstb.

2021. dec. 29. 20:00
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Értem! :) És úgy, hogy a korát írtad, jobban meg is értem, egy 3+ évest már én is megkínálnék csokival, a nagyobb előtt pedig eszem ágában sem lenne sutyiban édességet zabálni, miközben ő nem kap. Én kisebb gyerekekben gondolkodtam: a másfél évesnek nem akarok még csokit adni, viszont azt meg főleg hiába magyaráznám neki, hogy "baba, ez nagyon megdobja a vércukrodat, ezért 2 év felett kóstolhatod csak", így előtte nem eszek csokit. De ha éjszakázom munka vagy tanulás miatt, simán kibontok egy táblával, míg alszik. De nagyobbal én sem érezném önazonosnak, hogy neki a mértéket tanítom, én pedig sutyiban torkoskodom.
2021. dec. 29. 20:09
 35/41 anonim ***** válasza:
12%
Az én Édesanyám szerintem valahogy az aranyközépúton próbált nevelni. Az első és egyetlen gyereke vagyok, nincs túl sok tapasztalata ezért ugye kb mindent megfogadott amit a védőnő, orvos, bölcsis dadusok, óvó nénik vagy tapasztaltabb Anyukák tanácsoltak neki. Ő egyébként inzulin rezisztens is, szvl ő aztán tényleg tudja, hogy hogyan kell egészségesen étkezni. Kiskoromban nagyon sok gyümölcsöt kaptam és persze később így 2-3 éves koromtól ugye kaptam édességeket is nyílván. Volt egy szabály, hogy, ha lementünk a kisboltba választhattam valamit. Egyébként az meg nem igaz, hogy a gyerek krémtúró után nem eszi meg a natúr joghurtot, mert én mindkettőt imádtam. Anyukám készített csomószor gyümölcs salátát, vagy gyümölcs turmixot nasinak. Minden uzsonnára kaptam egy tejszeletet vagy egy túró rudit. Természetesen, ha Anyának nem volt kedve főzni, vagy valamit gyors összedobni, ettünk simán mekit. Kb 2-3 évesen ittam először kólát, és az volt a szabály, hogy este nem iszunk kólát és napközben is max 2-3 korty és nem minden nap. Egyszer volt, hogy apukám megivott este egy kis kólát és rászóltam, hogy ugye nem szabad. És akkor mondták, hogy igazam van, csak ő felnőtt, neki szabad, én gyerek vagyok és azért nem szabad nekem, mert este nem tudok majd aludni tőle. De igazából most sem vagyok egy édes szájú, és most is inkább jobban kedvelem a 100%-os gyümölcs levet vagy a sima mentes vizet, mint a fantát, vagy a kólát. Most is szívesebben eszek teljes kiőrlésű kenyeret, mint sima fehérkenyeret. Szerintem ez így teljesen normális volt.
2022. jan. 10. 23:52
 36/41 anonim ***** válasza:
84%
Azért az messze nem aranyközépút, ha valaki minden uzsonnára édességet kap és meg ezen felül is választhat valamit a kisboltból. Különösen egy IR-estől várna többet az ember… az aranyközépút az, hogy édesség vasárnap ebéd UTÁN (és nem helyett), és mondjuk szombat reggel tejbe papi kakaóval. Meg az a néhány ünnepnap az évben. De nem minden nap…
2022. jan. 11. 09:56
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
35: amikor olvastam az irasod, gondoltam is, h most eleven fognak megnyuzni. :)
2022. jan. 11. 12:13
 38/41 anonim ***** válasza:
37-es igen erre számítottam 😅 őszintén megvallva, azt nem említettem, hogy hetente kb 3-szor mentünk a kisboltba, és valami kicsit választhattam. Illetve természetesen rendes kaja után ehettem meg a tejszeletet/túrórudit illetve azt is amit választottam. Nem értem miért olyan hatalmas probléma ha egy 3+ éves gyerek minden nap kap egy ilyen kis apróságot
2022. jan. 11. 17:24
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 40 vagyok, anyám soha sem foglalkozott ezzel, akkoriban nem is volt ennyire kozponti dolog. Nem lettem édesszaju, nem szeretem különösebben sem a csokit, sem a fagyit, édes sütiket sem. Ez ízlés es típus függő, nem nevelésé.
2022. jan. 11. 18:58
 40/41 anonim ***** válasza:
41%

"Nem értem miért olyan hatalmas probléma ha egy 3+ éves gyerek minden nap kap egy ilyen kis apróságot"

Mert mi vagyunk a legelhízottabb ország Európában. És ha ez nem lenne elég, vagy jönne a válasz, hogy nem egy túróruditól fog elhízni a gyerek, érdemes azt is átgondolni, hogy miért nekünk van a legrosszabb fogazati állapotunk. Menj el egyszer egy fogászatra és nézd meg, hány 2-3 éves gyereket visznek szuvas fogakkal, ami természetesen kooperáció hiányában vagy ellátatlan marad, vagy lehet menni keresni altatásos fogászatot (ahogy sejtheted, nincs minden városban ilyenre lehetőség és sokszor jó pénzért csak).

Egy egészséges étrendben nincs helyen mindennap az édességnek, nem is értem, hogy fordul meg valaki fejében, hogy ez így rendben van, pláne olyan szülőnek, aki maga is IR-es..

2022. jan. 13. 11:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!