Miért akkora nagy bűn, ha vannak olyan családok, ahol a gyerekek nem esznek édességet?
Mert nem mindegy, hogy nem esznek, vagy pedig nem engedi a szülő, kényszeresen tiltja őket.
Sok ismerősömnél a gyerek két pofára tömi már 1-2 évesen is a mindenféle sütiket, chipseket, meg issza a kólát.
Na nálunk ilyen nem volt, de ez nem azt jelenti, hogy ha elmegyek egy héten egyszer boltba, akkor a 4-5 éves gyerek nem kap egy csokit, vagy ne ehetne karácsonykor, húsvétkor, vagy ha épp sütök valamit.
Szóval van egy határ.
Én azt sem szeretem, ami mellett viszont te voksolsz, ha a gyereknek konkrétan semmi soha nincs megengedve. Nem bűn, de nem nevelem úgy a gyerekem, hogy "fúj csoki, fúj alkohol" stb.
3
Miért, kóstoltattad velük valaha a mézes krémest, vagy a Dörmit, vagy a kókuszgolyót?
Vagy csak lezártad magadban, hogy ó, ők nem esznek ilyet, közben a gyereknek meg kigúvad a szeme?
Mert én nem egyszer láttam már ilyet. Be ne add nekem mindjárt, hogy nálatok a gyerek mindig kényszeresen kihagyja önszántából a desszereteket, az év 365 napján. :D
Ahol a gyerek nem cukor beteg, illetve nem szenved fruktóz intoleranciában azt a legkevésbé sem tudom megérteni.
A szülőnek meg kellene találnia az aranyközép utat. A mértékletességet kellene megtanítania.
Szóval még 3 év alattiak és nem volt lehetőségük ilyet enni? Mert oviban, suliban már úgysem csak azt eszik, amit te adsz, tehát onnantól lehet beszélni arról, hogy a gyerek a saját ízlését követi.
Egyébként nincs bajom ezzel, a cukor nem egészséges szerintem se, de én nem tudtam kizárni. Még magamtól se :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!