Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyereked pénzt kap...

Ha a gyereked pénzt kap valamire azonnal ráköltöd?

Figyelt kérdés

A lányomnak december 18 van a szülinapja, kapott mamától 10 ezret, papától 10 ezret, plusz a 3 nagynénjétől is még 15 ezret összesen meg néhány apróságot.

Itt a karácsony, nagynéniktől ajándékot kap de mama is papa is adott 20-20 ezret hogy vegyek valamit.

Most hirtelen ennyit nem tudok játékra meg ilyesmire költeni neki, na meg nem is akarok. Erre ma a mama és a papa is mondt, hogy majd vigyem már amit vettem hogy oda tudják neki adni, ne legyen az, hogy nem adnak semmit. Én meg igazából nem vettem szó szerint értve abból semmit még, így a 3 ajándékból amit mi vettünk neki csak egyet adtunk oda neki itthon, a másik kettőt majd akkor elviszem anyukámhoz meg apósomhoz, hogy adják oda ők akkor. Ti ha kaptok pénzt azonnol ráköltitek?

Anyukám és apósom is kis faluban laknak, nem nagyon tudnak ajándékot venni normálisat, azért adnak pénzt mindig.

2021. dec. 24. 20:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
28%
2 évesnek mi a túrónak trambulin? 😱🤦🏻‍♀️
2021. dec. 24. 22:20
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

De így nem értem mi a gond. Számítsatok rá, hogy ez minden évben fel fog merülni mostantól. Próbáljatok mindig úgy ötletelni, hogy legyen annyi kívánság, ahány család (mama, papa) ajándékoz, vagy ha nincs, akkor esetleg dobjatok össze egy nagyobbra.

Ahogy mondtad is, teljesen mindegy, hogy tőletek kapja ezt a 3 cuccot, vagy egyet tőletek, kettőt meg nagyszülőktől.

Tervezzetek rá. Hidd el sokkal jobb ez, mintha 46 teljesen felesleges kacatot vesznek a gyereknek.

2021. dec. 24. 22:22
 13/28 A kérdező kommentje:
Miért? Ugrált már rajta nyáron is rengeteget. Nem értem. Bölcsiben is van kapaszkodj meg 🤣🤣 Ezt most nem értem. A 2.5 éves már maga jön megy a nagy trambulinba ki be, vette le a szandálját, ugrált rengeteget. Most ezt csak én nem értem?
2021. dec. 24. 22:22
 14/28 anonim ***** válasza:
57%
No offense… Én gyógytornász vagyok, rengeteg kisgyereket hoznak hozzánk rehabilitációra a szülők, miután eltörte a csuklóját vagy a bokáját a trambulinban. Ezért nem értem mi ez a mánia. Roppant káros, pláne ilyen kicsinek. De te tudod. 👍
2021. dec. 24. 22:26
 15/28 A kérdező kommentje:
Mellette vagyunk voltunk és hálós, nem tud belőle kiesni. Kismotorral viszont esett rengeteget és nagyokat, inkább attól vagyok ki idegileg. Mégis van minden gyereknek. Nekem a trambulinban eszembe se jutott, hogy baja lehet, míg nem írtad. Van 5 nagyobb unokatesója, azoknak is van, már 2 évesen simán ment be velük, ahol nagyobbak vannak nem hiszem , hogy lehet tiltani tőle
2021. dec. 24. 22:30
 16/28 A kérdező kommentje:

A kismotor viszont szerintem életveszély. Majdnem betörte a fejét többször meg kitört a foga majdnem legutóbb is mikor mentünk vele, majdnem földhöz is vágtam mérgemben.

És nem nyuszimotor hanem normálisabb fajta.

2021. dec. 24. 22:32
 17/28 anonim ***** válasza:
59%

Nem a kiesés a legfőbb baj. Hanem az, hogy nem az ő izmainak, izületeinek való. Egyáltalán ez a fajta terhelés nem egészséges nagyobbaknak sem, nemhogy 2-3 évesnek.

Hogy tiltod el tőle? Leginkább úgy hogy nem veszed meg. Amúgy meg te vagy az anyja/apja. Megtiltod és kész.

2021. dec. 24. 22:34
 18/28 anonim ***** válasza:
73%
Én meg védőnő vagyok és több bicikli vagy fent említett motor általi sérülés van vagy kanapéról ágyról, innen onnan leesés, törés, mint trambulinról. Ellenben nagyon sok előnye van minél előbb kezdi. Mozgáskoordinációja jobb lesz, hamarabb lesz összerendezett a mozgása, tanulása könnyebb lesz ezáltal, mert az agyat fejleszti mint a hintázás is. Remek energialevezető és a sportéletnek is remek felvezetője. Szorulásos gyerekeknek szinte kötelező, gyerekorvos is ajánlja. Persze oda kell figyelni, normális minőségű trambulint kell venni nem bóvlit, kell rá kellő védelem, odafigyelés, és egyszerre egy gyerek használja. Sokkal gyakrabban hívnak pelenkázóról, ágyról, lépcsőről meg mindenféle lehetetlen helyekről leeső gyerekekkel kapcsolatban. Trambulinos sérülésről nem is tudok. Biztos van, de hintán, csúszdán is lehet sérülni, volt olyan "gyerekem" akit libikóká vágott szájon vagy akármi, csak a burokban tartás védi meg a sérülésektől őket.
2021. dec. 24. 23:01
 19/28 anonim ***** válasza:

Változó

Van, amikor előre megkapjuk.. akkor vezsek valamit.

Van, amikor gyűjtöm

Pl nemrèg így kaptak a kertbe egy játszóteret-csúszda, kisház fenn, 3 állású hintával, homokozó a platform alatt..

2021. dec. 24. 23:39
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Mindig veszek valamit rajta, pont azért, mert szeretnek kézzel fogható dolgot ajándékozni a gyerekeknek, de nyilván én jobban tudom, hogy mi nincs még és minek örülnének.

De nem a teljes összeget költöm el, a maradékot mindig elteszem nekik.

Már előre szoktam készülni az ilyen esetekre, pl most karácsonyra is a dédi a héten adta oda a pénzt, hogy vegyek valamit, de én már két hete megvettem a nevében az ajándékot.

De ilyenkor mindig elmondom azt is nekik, hogy nem költöttem el mindet, hanem eltettem.

2021. dec. 24. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!